Bideskinner 3D-printes med SLA-teknologi

Align Technology har investeret yderligere i 3D Systems SLA-teknologi til at printe flere bideskinner. Produktet giver patienterne mere lige tænder, og har allerede betydet, at 5,8 millioner mennesker er blevet behandlet med bideskinnerne.

Align Technology producerer gennemsigtige bideskinner, som produceres med SLA 3D-teknologi fra 3D Systems.

– Align har hele tiden samarbejdet med 3D Systems for at finde en end-to-end løsning, som kan 3D-printe 320.000 helt individuelle komponenter per dag. Ved at bruge 3D-print har Align kunne øge sit patientunderlag betydeligt, og behandler i dag 5.8 millioner mennesker på globalt plan, skriver 3D Systems i en pressemeddelelse.

En patients behandlingsplan kan indeholde flere forskellige unikke alignere. Fordelene med 3D-print er muligheden for at printe flere benskinner samtidig, selv om de er designet forskelligt. For at produkterne ikke skal blandes sammen, har hver bideskinne en patient-ID, som er lagt i i CAD-filen og printes i selve skinnen.

Align Technologys nye investering betyder, at de kan ekspandere virksomheden yderligere, og de har også bygget en ny fabrik i Kina.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: