Gravhund fik ny 3D-printet hovedskal

En ni år gammel gravhund havde i flere år haft en lille knude på hovedet. Men i løbet af få måneder begyndte den pludselig at vokse aggressivt og det viste sig at være en cancerknude. Udover at vokse sig stor som en appelsin, havde tumoren også angrebet hovedskallen.

Dyrlæge og onkologisk kirurg fra University of GuelpsOntario Veretinary College, Michelle Oblak, undersøgte hunden. Hun havdegennem længere tid studeret anvendelsen af 3D-print til medicinsk dyrlægebrug. Hun planlage at erstatte den ødelagte del af hundens hovedskal, hvilket var omkring 70 procent, med en ny 3D-printet specieltilpasset titan-skal.

Arbejdet startede med røntgenfotografering af hovedskallen og knuden. Derefter fortsatte ingeniører arbejdet med digitalt at simulere den syge del af af skallen og designe en ny. Den blev printet hos et 3D-firma i London, Adeiss. Den nye titnlskal blev derefter under en fire timer lang operation sat på plads i gravhundens hoved. Det skulle være første gang en sådan operation er gennemført på en hund.

Hunden klarede operationen og har det efter sigende godt i dag, hvor den også er erklæret rask.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Futuristisk design med 3DP

Industridesigneren Nicole Hone fra New Zealand sætter med sine futuristiske design vores forestillinger om, hvad der er muligt med 3D-print på prøve.

Publicerat av: 

De forsker i legeringsmetalpulver

I England er der udført et nyt projekt, der kan ændre på, hvordan bil-dele er fremstillet. Liberty Powder Metals, der ejes af Liberty House Group, modtog 4,6 mio. £ til forskning i legeringsmetalpulver til anvendelse af 3D-printede bil-dele og andre komponenter

Publicerat av: