Gravhund fik ny 3D-printet hovedskal

En ni år gammel gravhund havde i flere år haft en lille knude på hovedet. Men i løbet af få måneder begyndte den pludselig at vokse aggressivt og det viste sig at være en cancerknude. Udover at vokse sig stor som en appelsin, havde tumoren også angrebet hovedskallen.

Dyrlæge og onkologisk kirurg fra University of GuelpsOntario Veretinary College, Michelle Oblak, undersøgte hunden. Hun havdegennem længere tid studeret anvendelsen af 3D-print til medicinsk dyrlægebrug. Hun planlage at erstatte den ødelagte del af hundens hovedskal, hvilket var omkring 70 procent, med en ny 3D-printet specieltilpasset titan-skal.

Arbejdet startede med røntgenfotografering af hovedskallen og knuden. Derefter fortsatte ingeniører arbejdet med digitalt at simulere den syge del af af skallen og designe en ny. Den blev printet hos et 3D-firma i London, Adeiss. Den nye titnlskal blev derefter under en fire timer lang operation sat på plads i gravhundens hoved. Det skulle være første gang en sådan operation er gennemført på en hund.

Hunden klarede operationen og har det efter sigende godt i dag, hvor den også er erklæret rask.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: