Gravhund fik ny 3D-printet hovedskal

En ni år gammel gravhund havde i flere år haft en lille knude på hovedet. Men i løbet af få måneder begyndte den pludselig at vokse aggressivt og det viste sig at være en cancerknude. Udover at vokse sig stor som en appelsin, havde tumoren også angrebet hovedskallen.

Dyrlæge og onkologisk kirurg fra University of GuelpsOntario Veretinary College, Michelle Oblak, undersøgte hunden. Hun havdegennem længere tid studeret anvendelsen af 3D-print til medicinsk dyrlægebrug. Hun planlage at erstatte den ødelagte del af hundens hovedskal, hvilket var omkring 70 procent, med en ny 3D-printet specieltilpasset titan-skal.

Arbejdet startede med røntgenfotografering af hovedskallen og knuden. Derefter fortsatte ingeniører arbejdet med digitalt at simulere den syge del af af skallen og designe en ny. Den blev printet hos et 3D-firma i London, Adeiss. Den nye titnlskal blev derefter under en fire timer lang operation sat på plads i gravhundens hoved. Det skulle være første gang en sådan operation er gennemført på en hund.

Hunden klarede operationen og har det efter sigende godt i dag, hvor den også er erklæret rask.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Mercedes Benz 3D-printer reservedele til deres klassikere

Siden 2016 har Mercedes Benz haft 3D-printede reservedele til deres klassiske modeller på programmet. Bilfabrikanten fortæller at reservedele som fx spejlkabinet eller tændrørs-indsatsen kan fås som 3D-printet produkt med præcis den kvalitet og nøjagtighed, som Daimler-koncernen kræver. Det er klassiske dele, som er nødvendig for at de gamle bilmodeller kan fungere i god stand. For […]

Publicerat av: