Gravhund fik ny 3D-printet hovedskal

En ni år gammel gravhund havde i flere år haft en lille knude på hovedet. Men i løbet af få måneder begyndte den pludselig at vokse aggressivt og det viste sig at være en cancerknude. Udover at vokse sig stor som en appelsin, havde tumoren også angrebet hovedskallen.

Dyrlæge og onkologisk kirurg fra University of GuelpsOntario Veretinary College, Michelle Oblak, undersøgte hunden. Hun havdegennem længere tid studeret anvendelsen af 3D-print til medicinsk dyrlægebrug. Hun planlage at erstatte den ødelagte del af hundens hovedskal, hvilket var omkring 70 procent, med en ny 3D-printet specieltilpasset titan-skal.

Arbejdet startede med røntgenfotografering af hovedskallen og knuden. Derefter fortsatte ingeniører arbejdet med digitalt at simulere den syge del af af skallen og designe en ny. Den blev printet hos et 3D-firma i London, Adeiss. Den nye titnlskal blev derefter under en fire timer lang operation sat på plads i gravhundens hoved. Det skulle være første gang en sådan operation er gennemført på en hund.

Hunden klarede operationen og har det efter sigende godt i dag, hvor den også er erklæret rask.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: