Svensk universitetsprojekt ser på efterbehandling af metalprint

Billedet viser forskellen mellem et 3D-printet produkt(det øverste) som er blevet efterbehandlet og et produkt (det nederste) som ikke er efterbehandlet Foto: Mittuniversitetet.

Mitt-universitetet har påbegyndt et treårigt projekt, hvor de skal udvikle en ny metode til billigere additiv produktion, der samtidig har større funktionalitet.

Det nye projekt har fået navnet ”AMPeRE”. Det står for industrialisation of Additive Manufacturing through multi-purpose post-processing. Initiativet sætter fokus på efterbearbejdning med pulverbadsmetoder, som anvendes til additiv produktion af metalkomponenter.

– I dag hæmmes produktiviteten inden for 3D-print af mere eller mindre manuelle metoder til at fjerne resterende pulver og støttestrukterer. Der findes mange eksempler på projekter, som skulle kunne føre til store serieproduktioner af AM-detaljer, men som er blevet skrottet, da der ikke er fundet en løsning på udfordringerne med overskydende pulver og støttestrukturer. Det er de udfordringer vi vil løse, fortæller Lars-Erik Rännar, der er docent på Mitt-universitetet og projektleder for AMPeRE-studiet.

– Vi tror at projektet kan bidrage til at industrien kan blive endnu mere konkurrencedygtig inden for additiv produktion, hvis vi kan give dem redskaber, der forbedrer produkterne, mindsker materialeforbruget og gør produktionen billigere, fortsætter Lars-LErik Rännar.

Projektet har fået omkring ti millioner svenske kroner og vil i første omgang fokusere på fly- og implantatiundiustrien.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Futuristisk design med 3DP

Industridesigneren Nicole Hone fra New Zealand sætter med sine futuristiske design vores forestillinger om, hvad der er muligt med 3D-print på prøve.

Publicerat av: 

De forsker i legeringsmetalpulver

I England er der udført et nyt projekt, der kan ændre på, hvordan bil-dele er fremstillet. Liberty Powder Metals, der ejes af Liberty House Group, modtog 4,6 mio. £ til forskning i legeringsmetalpulver til anvendelse af 3D-printede bil-dele og andre komponenter

Publicerat av: