Svensk universitetsprojekt ser på efterbehandling af metalprint

Billedet viser forskellen mellem et 3D-printet produkt(det øverste) som er blevet efterbehandlet og et produkt (det nederste) som ikke er efterbehandlet Foto: Mittuniversitetet.

Mitt-universitetet har påbegyndt et treårigt projekt, hvor de skal udvikle en ny metode til billigere additiv produktion, der samtidig har større funktionalitet.

Det nye projekt har fået navnet ”AMPeRE”. Det står for industrialisation of Additive Manufacturing through multi-purpose post-processing. Initiativet sætter fokus på efterbearbejdning med pulverbadsmetoder, som anvendes til additiv produktion af metalkomponenter.

– I dag hæmmes produktiviteten inden for 3D-print af mere eller mindre manuelle metoder til at fjerne resterende pulver og støttestrukterer. Der findes mange eksempler på projekter, som skulle kunne føre til store serieproduktioner af AM-detaljer, men som er blevet skrottet, da der ikke er fundet en løsning på udfordringerne med overskydende pulver og støttestrukturer. Det er de udfordringer vi vil løse, fortæller Lars-Erik Rännar, der er docent på Mitt-universitetet og projektleder for AMPeRE-studiet.

– Vi tror at projektet kan bidrage til at industrien kan blive endnu mere konkurrencedygtig inden for additiv produktion, hvis vi kan give dem redskaber, der forbedrer produkterne, mindsker materialeforbruget og gør produktionen billigere, fortsætter Lars-LErik Rännar.

Projektet har fået omkring ti millioner svenske kroner og vil i første omgang fokusere på fly- og implantatiundiustrien.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: