Svensk universitetsprojekt ser på efterbehandling af metalprint

Billedet viser forskellen mellem et 3D-printet produkt(det øverste) som er blevet efterbehandlet og et produkt (det nederste) som ikke er efterbehandlet Foto: Mittuniversitetet.

Mitt-universitetet har påbegyndt et treårigt projekt, hvor de skal udvikle en ny metode til billigere additiv produktion, der samtidig har større funktionalitet.

Det nye projekt har fået navnet ”AMPeRE”. Det står for industrialisation of Additive Manufacturing through multi-purpose post-processing. Initiativet sætter fokus på efterbearbejdning med pulverbadsmetoder, som anvendes til additiv produktion af metalkomponenter.

– I dag hæmmes produktiviteten inden for 3D-print af mere eller mindre manuelle metoder til at fjerne resterende pulver og støttestrukterer. Der findes mange eksempler på projekter, som skulle kunne føre til store serieproduktioner af AM-detaljer, men som er blevet skrottet, da der ikke er fundet en løsning på udfordringerne med overskydende pulver og støttestrukturer. Det er de udfordringer vi vil løse, fortæller Lars-Erik Rännar, der er docent på Mitt-universitetet og projektleder for AMPeRE-studiet.

– Vi tror at projektet kan bidrage til at industrien kan blive endnu mere konkurrencedygtig inden for additiv produktion, hvis vi kan give dem redskaber, der forbedrer produkterne, mindsker materialeforbruget og gør produktionen billigere, fortsætter Lars-LErik Rännar.

Projektet har fået omkring ti millioner svenske kroner og vil i første omgang fokusere på fly- og implantatiundiustrien.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: