Ny dansk virksomhed dedikeret til 3D printet byggeri

På grund af den stigende efterspørgsel på 3D printet byggeri printere har 3D Printhuset, som 3D printede den første bygning i Europa, The BOD, sidste år i Nordhavn, overført alle 3D printet byggeri aktiviteter til en ny søster virksomhed kaldet COBOD International. Fra nu af vil COBOD være ansvarlig for salget og produktionen af den tiltagende populære BOD2 3D printet byggeri printer – den eneste anden generations byggeri printer på markedet, som er en opgraderet, modulær, forbedret og 10 gange hurtigere version af BOD1 printeren, som printede The BOD.

3D printet byggeri har skabt mange overskrifter de sidste par år, men det er først for nyligt, at markedet for 3D printet byggeri printere for alvor har begyndt at vise sig. 3D Printhuset har spillet en stor rolle i denne udvikling og har for nyligt vundet det første offentlige EU udbud for en 3D printet byggeri printer. Efter lanceringen af BOD2 printeren og en kraftig stigning i den globale efterspørgsel i løbet af foråret og sommeren, har 3D Printhuset valgt at etablere en ny virksomhed, COBOD International, der udelukkende skal fokusere på 3D printet byggeri teknologi.

Henrik Lund-Nielsen, Direktør i COBOD International forklarer.
– Med den store efterspørgsel der har været globalt efter vores 3D printet byggeri printere, samt vores omfattende knowhow og kurser på området, var det åbenlyst, at denne aktivitet nu skulle have sit eget liv og selskab. 3D Printhuset har fortsat mange andre interessante forretningsområder og udviklingsprojekter, men på det seneste fik vi så meget opmærksomhed på vores 3D printet byggeri aktiviteter, at nogle var begyndt at tro, at det var det eneste, som 3D Printhuset nu lavede. Derfor gav det mening at skille alle 3D printet byggeri aktiviteter ud i en ny virksomhed, som fremover kun skal fokusere på dette. Da COBOD adresserer et globalt marked på mange milliarder, har jeg valgt selv at stå i spidsen for det nye selskab.

COBOD International blev valgt som navnet for den nye virksomhed, som ud over at have kontor i centrum af København også har udviklings- og lager faciliteter i Nordhavn, hvor The BOD, som er en forkortelse for ”Building On Demand”, også er placeret. Samtidig med etableringen af COBOD er en ny drone video af The BOD blevet publiceret.

COBOD blev valgt som navnet for den nye virksomhed af flere årsager.
Asger Dath, Kommunikations Chef siger:
– Vi ønskede et navn med klar reference til byggebranchen, til vores tidligere aktiviteter og til den automatisering af byggeprocessen, som 3D printet byggeri teknologien muliggør. Da The BOD bygningen i Nordhavn globalt er blevet anerkendt og respekteret, som den første 3D printede bygning i Europa, der opfylder de stramme europæiske byggereglementer, var det indlysende, at det nye navn skulle have en reference til The BOD. Ved at kombinere BOD med ”CO” som en forkortelse af ”construction” lå det lige til højrebenet, at den nye virksomhed skulle hede COBOD. Da ”cobod” på engelsk i tillæg lyder lidt som ”robot” understreges sammenhængen med automatiserede processer, som i al væsentlighed er det, som COBOD tilbyder byggebranchen.

Du kan se The BOD blive bygget her.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Mercedes Benz 3D-printer reservedele til deres klassikere

Siden 2016 har Mercedes Benz haft 3D-printede reservedele til deres klassiske modeller på programmet. Bilfabrikanten fortæller at reservedele som fx spejlkabinet eller tændrørs-indsatsen kan fås som 3D-printet produkt med præcis den kvalitet og nøjagtighed, som Daimler-koncernen kræver. Det er klassiske dele, som er nødvendig for at de gamle bilmodeller kan fungere i god stand. For […]

Publicerat av: