3D-printet stol former sig efter kroppens bevægelser

Henriette Bier, som er lektor ved TU, startede et 4TU finansieret projekt sammen med Patrick Teuffel, Qing Wang fra TUE og Senatore Gennaro fra EPF. Efter at have modtaget finansiering, knyttede Henriette Bier sin tidligere MSc-studerende, Arwin Hidding til projektet. Arwin Hidding er Master of Architecture (M.Arch). Til projektet, som havde til formål at udvikle multifunktionelle møbler, som reagerer på kroppens bevægelser, var også to industrielle virksomheder tilknyttet,  3DRP og 010 Work.

Med numeriske og eksperimentelle undersøgelser, strukturel analyse, robot-simuleringer og 3D-print, var RB-teamet i stand til at producere en adaptiv geometri i form af en chaiselong, der er designet til et gennemsnitligt menneskes krop og vægt. Ved at sidde eller ligge i chaiselong’en, aktiverer brugerens fysiske tryk møblet, så det ændrer form fra fx opret ryg til liggende.

Ifølge RB-teamet opnås denne ændring af formen ved at kombinere variationer i materialemængde og brugen af ​​termoplastisk gummi og elastomerer (TPE). Når materialet kommer over dets smeltetemperatur kan det formes til en bestemt form under opretholdelse af elastomerisk betjening uden krydsbindende polymere under fremstillingen. Som følge af TPE kan chaiselongens form ændres til sin primære stive struktur.

Konceptet 4D-print kan bruges til mange genstande, bl.a. møbler, der skal ændre facon frem og tilbage. Inden for dette koncept kan en 2D-polymerstruktur reagere på miljøændringer, dvs. varme, tryk eller fugt, og omdanner sig til en ny, forudbestemt 3D-form. Således er der skabt et potentialet til selvmontering af flade pakker, fx møbler.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: