3D-printet stol former sig efter kroppens bevægelser

Henriette Bier, som er lektor ved TU, startede et 4TU finansieret projekt sammen med Patrick Teuffel, Qing Wang fra TUE og Senatore Gennaro fra EPF. Efter at have modtaget finansiering, knyttede Henriette Bier sin tidligere MSc-studerende, Arwin Hidding til projektet. Arwin Hidding er Master of Architecture (M.Arch). Til projektet, som havde til formål at udvikle multifunktionelle møbler, som reagerer på kroppens bevægelser, var også to industrielle virksomheder tilknyttet,  3DRP og 010 Work.

Med numeriske og eksperimentelle undersøgelser, strukturel analyse, robot-simuleringer og 3D-print, var RB-teamet i stand til at producere en adaptiv geometri i form af en chaiselong, der er designet til et gennemsnitligt menneskes krop og vægt. Ved at sidde eller ligge i chaiselong’en, aktiverer brugerens fysiske tryk møblet, så det ændrer form fra fx opret ryg til liggende.

Ifølge RB-teamet opnås denne ændring af formen ved at kombinere variationer i materialemængde og brugen af ​​termoplastisk gummi og elastomerer (TPE). Når materialet kommer over dets smeltetemperatur kan det formes til en bestemt form under opretholdelse af elastomerisk betjening uden krydsbindende polymere under fremstillingen. Som følge af TPE kan chaiselongens form ændres til sin primære stive struktur.

Konceptet 4D-print kan bruges til mange genstande, bl.a. møbler, der skal ændre facon frem og tilbage. Inden for dette koncept kan en 2D-polymerstruktur reagere på miljøændringer, dvs. varme, tryk eller fugt, og omdanner sig til en ny, forudbestemt 3D-form. Således er der skabt et potentialet til selvmontering af flade pakker, fx møbler.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Mercedes Benz 3D-printer reservedele til deres klassikere

Siden 2016 har Mercedes Benz haft 3D-printede reservedele til deres klassiske modeller på programmet. Bilfabrikanten fortæller at reservedele som fx spejlkabinet eller tændrørs-indsatsen kan fås som 3D-printet produkt med præcis den kvalitet og nøjagtighed, som Daimler-koncernen kræver. Det er klassiske dele, som er nødvendig for at de gamle bilmodeller kan fungere i god stand. For […]

Publicerat av: