3D-printet stol former sig efter kroppens bevægelser

Henriette Bier, som er lektor ved TU, startede et 4TU finansieret projekt sammen med Patrick Teuffel, Qing Wang fra TUE og Senatore Gennaro fra EPF. Efter at have modtaget finansiering, knyttede Henriette Bier sin tidligere MSc-studerende, Arwin Hidding til projektet. Arwin Hidding er Master of Architecture (M.Arch). Til projektet, som havde til formål at udvikle multifunktionelle møbler, som reagerer på kroppens bevægelser, var også to industrielle virksomheder tilknyttet,  3DRP og 010 Work.

Med numeriske og eksperimentelle undersøgelser, strukturel analyse, robot-simuleringer og 3D-print, var RB-teamet i stand til at producere en adaptiv geometri i form af en chaiselong, der er designet til et gennemsnitligt menneskes krop og vægt. Ved at sidde eller ligge i chaiselong’en, aktiverer brugerens fysiske tryk møblet, så det ændrer form fra fx opret ryg til liggende.

Ifølge RB-teamet opnås denne ændring af formen ved at kombinere variationer i materialemængde og brugen af ​​termoplastisk gummi og elastomerer (TPE). Når materialet kommer over dets smeltetemperatur kan det formes til en bestemt form under opretholdelse af elastomerisk betjening uden krydsbindende polymere under fremstillingen. Som følge af TPE kan chaiselongens form ændres til sin primære stive struktur.

Konceptet 4D-print kan bruges til mange genstande, bl.a. møbler, der skal ændre facon frem og tilbage. Inden for dette koncept kan en 2D-polymerstruktur reagere på miljøændringer, dvs. varme, tryk eller fugt, og omdanner sig til en ny, forudbestemt 3D-form. Således er der skabt et potentialet til selvmontering af flade pakker, fx møbler.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: