Industriel 3D scanning gjort nemt

Kasper Fedde Krogh demonstrerer GOM’s ATOS TRIPLE scanner.

Industriel 3D scanning kan tilføres både automatisering og stor brugervenlighed uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det var et af hovedbudskaberne, da de to stiftere af firmaet Zebicon, Kasper Fedde Krogh og Jeppe Hebsgaard Laursen, for første gang inviterede til gå-hjem-møder øst for Storebælt. Møderne blev afholdt den 2. og 3. oktober hos samarbejdspartneren DTU i Ballerup, som blandt andet har en Atos Scanbox fra GOM stående.

Møderne øst for Storebælt var en opfølgning på seks morgenmøder, som blev afholdt på virksomhedens adresse i Billund i foråret, hvor de havde haft fuldt hus hver gang. Nu skulle eksisterende og potentielle kunder på den anden side af bæltet have muligheden for, at se på de mange og forskellige muligheder for 3D scanning.

Seminaret var tilrettelagt, så både folk med indgående kendskab kunne stille nørdede spørgsmål og vi andre kunne få et overblik over de forskellige muligheder. Kasper Fedde Krogh er teknisk ansvarlig i firmaet og stod for præsentationen af de forskellige løsninger, som blev demonstreret i praksis og derfor gav et godt indblik i blandt andet brugervenligheden. Jeppe Hebsgaard Laursen, som er administrativt ansvarlig, kunne fortælle at deres løsninger bruges af blandt andre Bosch, LEGO, Grundfos og Radiometer. Zebicon er både forhandler af udstyr fra GOM og serviceudbyder.

Programmering af robotscanneren havde et meget point-drag-and-click agtigt interface.

Bruger venligheden virker overbevisende. Det fortælles at scannerne ikke skal kalibreres, med mindre de selv gør opmærksom på det. I kraft af udstyret præcision, opbygning og den tilhørende software, kan scanneren med det samme konstatere, hvis noget er ude af kalibrering.

I forbindelse med et rå-scan kan man afgrænse data enten ved at definere hvilke geometriske områder man ikke ønsker medtaget, eller man kan bruge det digitale forelæg til at afgrænse scanningen for at få så lidt støj og unødige data som muligt. Herefter processes en STL-fil. Har man brug for en ny beregning, på grund af fx et ændret fokusområde, behøver man ikke foretage en ny scanning. Alle data er til rådighed i den oprindelige fil og kan genberegnes med nyt fokus.

Kasper Fedde Krogh demonstrerede også enkelheden i at programmere robotscannere. Med en point-drag-and-click agtig tilgang, hvor han demonstrerede hvad han ville måle, kan scanneren selv beregne de positioner og antal scanninger der skal til, for at løse opgaven.

Automatik bruges også, når kunder spørger til hvilken scanner de skal købe. Her kan de ud fra CAD-data beregne, hvilken scanner der egner sig bedst til opgaven. Men selv om mange måske godt kan nøjes med fx den lille Atos Core, så er der en tendens til, at de køber lidt større løsninger. Det er en forventning om et stigende databehov, der gør, at man måske køber lidt over nuværende behov, fortæller Jeppe Hebsgaard Laursen.

Seminaret blev besøgt af en række københavnske og sjællandske virksomheder som udviste stor interesse og lyst til lære mere om 3D scanning. Så mon ikke Zebicon finder vej til Ballerup igen, inde for en overskuelig fremtid.

Seminaret om 3D scanning var velbesøgt og bliver formentlig gentaget i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: