Byggeri bliver et stærkere tema på Formnext

Billede stillet til rådighed af Mesago/Thomas Klerx

For at fremme brugen af ​​additiv produktion i byggebranchen har Formnext og Det Tekniske Universitet i Darmstadt indgået et joint venture. Det betyder, at byggebranchen i de kommende år bliver et stærkere tema på messen Formnext. Samtidig bliver Formnext involveret som sponsor af Built Environment – Additive Manufacturing Symposium (BE-AM), der tidligere er blevet lanceret af TU Darmstadt, og som regelmæssigt samler nøglepersoner fra byggebranchen og arkitekturens verden for at beskæftige sig med additiv produktion i denne sektor.

Additiv fremstilling er stadig et relativt nyt emne inden for byggebranchen, selv om der er mange innovative tilgange og anvendelseskoncepter.
– Gennem samarbejdet med TU Darmstadt ønsker vi at yde et vigtigt bidrag, således at det innovative potentiale for additiv produktion i byggebranchen kan gøres mere anvendelig, siger Sascha F. Wenzler, direktør for Formnext-divisionen.

De to professorer Oliver Tessmann og Ulrich Knaack fra TU Darmstadt har i flere år arbejdet med additiv produktion i dette miljø og arbejder i øjeblikket på flere projekter, hvoraf nogle forsker i forskellige produktionsmetoder og brugen af forskellige materialer. For tre år siden lancerede de to professorer BE-AM Symposium, der finder sted i Darmstadt den 12. oktober i år.

– Vores mål er at fremme additiv aktiviteter inden for byggebranchen, styrke deres struktur og koncentration, siger professor Knaack fra Institut for Strukturel Mekanik og Design, ISM + D.
– Vi er utroligt glade for, at vi gennem samarbejdet med Formnext får endnu bedre kontakt med de øvrige industrisektorer, hvor additiv applikationer er allerede meget udbredt. Fordi konstruktionen generelt bliver mere effektiv takket være additivfremstilling. Virksomheder, der bruger denne teknologi i byggeriet, vil kunne drage fordel i økonomisk henseende, ifølge Knaack.

Professor Oliver Tessmann (Digital Design Unit, DDU) tilføjer:
– Byggebranchen indgår i andre applikationsindustrier i den fælles søgning efter merværdi af 3D-printede applikationer. Vi kommer til at udskrive intelligente former og designs, der ikke tidligere var mulige og på denne måde kan vi helt sikkert drage fordel af eksisterende erfaringer og fællesskaber.

Allerede på Formnext 2018 vil emnet blive behandlet i AM4U-området med en præsentation, der afholdes den 14. november kl. 15.30. I løbet af de næste par år vil samarbejdet mellem Formnext samt BE-AM og TU Darmstadt blive intensiveret. Dette vil sikre, at Formnext også bliver en vigtig platform for kontakt og innovation blandt arkitekter, bygningsingeniører og virksomheder fra byggebranchen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Mercedes Benz 3D-printer reservedele til deres klassikere

Siden 2016 har Mercedes Benz haft 3D-printede reservedele til deres klassiske modeller på programmet. Bilfabrikanten fortæller at reservedele som fx spejlkabinet eller tændrørs-indsatsen kan fås som 3D-printet produkt med præcis den kvalitet og nøjagtighed, som Daimler-koncernen kræver. Det er klassiske dele, som er nødvendig for at de gamle bilmodeller kan fungere i god stand. For […]

Publicerat av: