Byggeri bliver et stærkere tema på Formnext

Billede stillet til rådighed af Mesago/Thomas Klerx

For at fremme brugen af ​​additiv produktion i byggebranchen har Formnext og Det Tekniske Universitet i Darmstadt indgået et joint venture. Det betyder, at byggebranchen i de kommende år bliver et stærkere tema på messen Formnext. Samtidig bliver Formnext involveret som sponsor af Built Environment – Additive Manufacturing Symposium (BE-AM), der tidligere er blevet lanceret af TU Darmstadt, og som regelmæssigt samler nøglepersoner fra byggebranchen og arkitekturens verden for at beskæftige sig med additiv produktion i denne sektor.

Additiv fremstilling er stadig et relativt nyt emne inden for byggebranchen, selv om der er mange innovative tilgange og anvendelseskoncepter.
– Gennem samarbejdet med TU Darmstadt ønsker vi at yde et vigtigt bidrag, således at det innovative potentiale for additiv produktion i byggebranchen kan gøres mere anvendelig, siger Sascha F. Wenzler, direktør for Formnext-divisionen.

De to professorer Oliver Tessmann og Ulrich Knaack fra TU Darmstadt har i flere år arbejdet med additiv produktion i dette miljø og arbejder i øjeblikket på flere projekter, hvoraf nogle forsker i forskellige produktionsmetoder og brugen af forskellige materialer. For tre år siden lancerede de to professorer BE-AM Symposium, der finder sted i Darmstadt den 12. oktober i år.

– Vores mål er at fremme additiv aktiviteter inden for byggebranchen, styrke deres struktur og koncentration, siger professor Knaack fra Institut for Strukturel Mekanik og Design, ISM + D.
– Vi er utroligt glade for, at vi gennem samarbejdet med Formnext får endnu bedre kontakt med de øvrige industrisektorer, hvor additiv applikationer er allerede meget udbredt. Fordi konstruktionen generelt bliver mere effektiv takket være additivfremstilling. Virksomheder, der bruger denne teknologi i byggeriet, vil kunne drage fordel i økonomisk henseende, ifølge Knaack.

Professor Oliver Tessmann (Digital Design Unit, DDU) tilføjer:
– Byggebranchen indgår i andre applikationsindustrier i den fælles søgning efter merværdi af 3D-printede applikationer. Vi kommer til at udskrive intelligente former og designs, der ikke tidligere var mulige og på denne måde kan vi helt sikkert drage fordel af eksisterende erfaringer og fællesskaber.

Allerede på Formnext 2018 vil emnet blive behandlet i AM4U-området med en præsentation, der afholdes den 14. november kl. 15.30. I løbet af de næste par år vil samarbejdet mellem Formnext samt BE-AM og TU Darmstadt blive intensiveret. Dette vil sikre, at Formnext også bliver en vigtig platform for kontakt og innovation blandt arkitekter, bygningsingeniører og virksomheder fra byggebranchen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: