Byggeri bliver et stærkere tema på Formnext

Billede stillet til rådighed af Mesago/Thomas Klerx

For at fremme brugen af ​​additiv produktion i byggebranchen har Formnext og Det Tekniske Universitet i Darmstadt indgået et joint venture. Det betyder, at byggebranchen i de kommende år bliver et stærkere tema på messen Formnext. Samtidig bliver Formnext involveret som sponsor af Built Environment – Additive Manufacturing Symposium (BE-AM), der tidligere er blevet lanceret af TU Darmstadt, og som regelmæssigt samler nøglepersoner fra byggebranchen og arkitekturens verden for at beskæftige sig med additiv produktion i denne sektor.

Additiv fremstilling er stadig et relativt nyt emne inden for byggebranchen, selv om der er mange innovative tilgange og anvendelseskoncepter.
– Gennem samarbejdet med TU Darmstadt ønsker vi at yde et vigtigt bidrag, således at det innovative potentiale for additiv produktion i byggebranchen kan gøres mere anvendelig, siger Sascha F. Wenzler, direktør for Formnext-divisionen.

De to professorer Oliver Tessmann og Ulrich Knaack fra TU Darmstadt har i flere år arbejdet med additiv produktion i dette miljø og arbejder i øjeblikket på flere projekter, hvoraf nogle forsker i forskellige produktionsmetoder og brugen af forskellige materialer. For tre år siden lancerede de to professorer BE-AM Symposium, der finder sted i Darmstadt den 12. oktober i år.

– Vores mål er at fremme additiv aktiviteter inden for byggebranchen, styrke deres struktur og koncentration, siger professor Knaack fra Institut for Strukturel Mekanik og Design, ISM + D.
– Vi er utroligt glade for, at vi gennem samarbejdet med Formnext får endnu bedre kontakt med de øvrige industrisektorer, hvor additiv applikationer er allerede meget udbredt. Fordi konstruktionen generelt bliver mere effektiv takket være additivfremstilling. Virksomheder, der bruger denne teknologi i byggeriet, vil kunne drage fordel i økonomisk henseende, ifølge Knaack.

Professor Oliver Tessmann (Digital Design Unit, DDU) tilføjer:
– Byggebranchen indgår i andre applikationsindustrier i den fælles søgning efter merværdi af 3D-printede applikationer. Vi kommer til at udskrive intelligente former og designs, der ikke tidligere var mulige og på denne måde kan vi helt sikkert drage fordel af eksisterende erfaringer og fællesskaber.

Allerede på Formnext 2018 vil emnet blive behandlet i AM4U-området med en præsentation, der afholdes den 14. november kl. 15.30. I løbet af de næste par år vil samarbejdet mellem Formnext samt BE-AM og TU Darmstadt blive intensiveret. Dette vil sikre, at Formnext også bliver en vigtig platform for kontakt og innovation blandt arkitekter, bygningsingeniører og virksomheder fra byggebranchen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: