MADE har fokus på styrkelsen af din forretning

3D-print-teknologien har for længst nået over sin hype-fase. Den er i dag et konkurrencedygtigt supplement til traditionelle fremstillingsmetoder og rummer stort potentiale også for små og mellemstore virksomheder.

På MADE Open Lab om mulighederne ved industriel 3D-print får du inspiration til at komme i gang med at udvikle og designe produkter og komponenter til 3D-print, og du kommer til at se og høre om andre virksomheders erfaringer. Det sker, når det nye Center for Industriel 3D-print på Teknologisk Institut inviterer indenfor og viser de muligheder, der er for at 3D-printe i metal i dag.

En moden produktionsteknologi
3D-print-teknologien er i dag blevet så moden, at man kan producere en lang række kvalitetssikrede produkter og værktøjer i forskellige metaller ved hjælp af 3D-print.
Samtidig er industriel 3D-print kommet ned i et prisleje, hvor det også er relevant for små og mellemstore virksomheder at se på mulighederne for at forbedre nuværende produkter eller udvikle nye komponenter ved hjælp af 3D-print. Det giver konkurrencefordele og åbner nye forretningsmuligheder.

For at styrke dansk industri inden for industriel 3D-print er AM-Line 4.0-projektet – med MADE som en af partnerne – søsat med støtte på 35 mio. kr. af Innovationsfonden. Og det er derfor, at Teknologisk Institut har slået dørene op for det nye Center for Industriel 3D-print i Aarhus.
Start dialogen med specialisterne

På MADE Open Lab får du de helt nye faciliteter og maskiner på Center for Industriel 3D-print at se, og du vil se og høre, hvordan maskinerne allerede har hjulpet andre virksomheder med at fremstille avancerede og nye komponenter.

Du kommer til at se og mærke de 3D-printede emner, som bl.a. Haas-Meincke og Marel har fået produceret med 3D-print med store gevinster til følge. Fra eksperterne på Teknologisk Institut får du viden om, hvordan man designer til 3D-print – hvad skal man være opmærksom på, og hvordan udnytter man mulighederne bedst muligt.

Arrangement afholdes torsdag den 1. november 2018 kl. 12.00 på Teknologisk Institut i Aarhus.
Tilmeld dig her.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: