Futuristisk design med 3DP

Industridesigneren Nicole Hone fra New Zealand sætter med sine futuristiske design vores forestillinger om, hvad der er muligt med 3D-print på prøve. Nicole Hone har med brugen af en PolyJet-printer fra Stratasys og forskellige materialer printet futuristiske vandplanter. Planteelementerne er en del af et filmprojekt for Victoria University of Wellington, hvor Nicole Hone har studeret, hvordan design og bevægelse kan få nyt liv med 4D-print.

Efter PolyJet-processen, som består af, at små dråber af flydende fotopolymerer sprøjtes i et lager, som derefter UV-hærdes, fjernes supportmaterialet forsigtigt med tandstikkere, således at de komplekse detaljer ikke ødelægges. Derefter blev de printede elementer farvet og placeret i vand, hvor de komplekse dele kunne bevæge sig og se mere organiske ud.

– Disse computerskabte objekter udnytter både den digitale verden med sin mangfoldighed og effektivitet i designfremstillingen og den fysiske verden, hvor objektet kan reagere på miljøet, mennesker og andre printede dele. Balancen mellem kontrolleret design og ukontrolleret naturlig interaktion fører til et overbevisende organisk udseende, skriver Nicole Hone på sin hjemmeside.

Nicole Hone forventer at ”planterne” sammen med digital animation kan være attraktive for museer, forlystelsesparker og filmindustrien.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: