Futuristisk design med 3DP

Industridesigneren Nicole Hone fra New Zealand sætter med sine futuristiske design vores forestillinger om, hvad der er muligt med 3D-print på prøve. Nicole Hone har med brugen af en PolyJet-printer fra Stratasys og forskellige materialer printet futuristiske vandplanter. Planteelementerne er en del af et filmprojekt for Victoria University of Wellington, hvor Nicole Hone har studeret, hvordan design og bevægelse kan få nyt liv med 4D-print.

Efter PolyJet-processen, som består af, at små dråber af flydende fotopolymerer sprøjtes i et lager, som derefter UV-hærdes, fjernes supportmaterialet forsigtigt med tandstikkere, således at de komplekse detaljer ikke ødelægges. Derefter blev de printede elementer farvet og placeret i vand, hvor de komplekse dele kunne bevæge sig og se mere organiske ud.

– Disse computerskabte objekter udnytter både den digitale verden med sin mangfoldighed og effektivitet i designfremstillingen og den fysiske verden, hvor objektet kan reagere på miljøet, mennesker og andre printede dele. Balancen mellem kontrolleret design og ukontrolleret naturlig interaktion fører til et overbevisende organisk udseende, skriver Nicole Hone på sin hjemmeside.

Nicole Hone forventer at ”planterne” sammen med digital animation kan være attraktive for museer, forlystelsesparker og filmindustrien.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Futuristisk design med 3DP

Industridesigneren Nicole Hone fra New Zealand sætter med sine futuristiske design vores forestillinger om, hvad der er muligt med 3D-print på prøve.

Publicerat av: 

De forsker i legeringsmetalpulver

I England er der udført et nyt projekt, der kan ændre på, hvordan bil-dele er fremstillet. Liberty Powder Metals, der ejes af Liberty House Group, modtog 4,6 mio. £ til forskning i legeringsmetalpulver til anvendelse af 3D-printede bil-dele og andre komponenter

Publicerat av: