Futuristisk design med 3DP

Industridesigneren Nicole Hone fra New Zealand sætter med sine futuristiske design vores forestillinger om, hvad der er muligt med 3D-print på prøve. Nicole Hone har med brugen af en PolyJet-printer fra Stratasys og forskellige materialer printet futuristiske vandplanter. Planteelementerne er en del af et filmprojekt for Victoria University of Wellington, hvor Nicole Hone har studeret, hvordan design og bevægelse kan få nyt liv med 4D-print.

Efter PolyJet-processen, som består af, at små dråber af flydende fotopolymerer sprøjtes i et lager, som derefter UV-hærdes, fjernes supportmaterialet forsigtigt med tandstikkere, således at de komplekse detaljer ikke ødelægges. Derefter blev de printede elementer farvet og placeret i vand, hvor de komplekse dele kunne bevæge sig og se mere organiske ud.

– Disse computerskabte objekter udnytter både den digitale verden med sin mangfoldighed og effektivitet i designfremstillingen og den fysiske verden, hvor objektet kan reagere på miljøet, mennesker og andre printede dele. Balancen mellem kontrolleret design og ukontrolleret naturlig interaktion fører til et overbevisende organisk udseende, skriver Nicole Hone på sin hjemmeside.

Nicole Hone forventer at ”planterne” sammen med digital animation kan være attraktive for museer, forlystelsesparker og filmindustrien.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: