Louis Poulsen har i mange år brugt 3D-printere til udvikling

Tilbage i 2012 fik Louis Poulsen, der er kendt for deres lampeklassikere, som fx ”Koglen” og ”PH”-lampen, deres første 3D-printer. Den skulle anvendes til udvikling og print af prototyper til nye lampedesign. Det var en uPrint SE Plus fra Stratasys, og den blev leveret af Protech.

Den første 3D-printer fik hurtigt følgeskab af endnu en printer af samme type som den første.

De to uPrint SE Plus blev benyttet flittigt , og kapaciteten var i underkanten. Der var også et ønske om større byggevolumen, bedre præcision og detaljeringsgrad, transparente og bløde emner. Det førte til en udskiftning af den ene uPrint SE Plus. Den blev afløst af ikke bare én men af to nye printere. En Objet260 Connex3 og en Stratasys F270.

Med F270 kunne der nu printes emner op til 305x254x305 mm, og Objet260 Connex3 kan printe transparente og bløde emner samt forskellige kombinationer af op til tre materialer ad gangen.

Med Objet260-printeren kan der fremstilles prototyper med højere detaljeringsgrad og større præcision og med PolyJet-teknologien kan der printes meget lag helt ned til 16 my. F270 er en FDM-printer, som kan klare lagtykkelser ned til 0,127 mm.Louis Poulsen kører mest med konstruktionsplasten ABS, som giver holdbare og stærke print.

Brugen af printerne er så ukompliceret, at der er op til 10 forksellige brugere, der betjener printerne hos Louis Poulsen. Det betyder færre omkostniger, da der ikke er behov for dedikerede printoperatører.

Det fungerer godt med forskellige teknologier i huset

For Louis Poulsen fungerer det perfekt med to forskellige teknologier og en pæn stor kapacitet med de tre printere.

– Fordi der er tale om to ret forskellige teknologier, supplerer de to printere hinanden rigtigt godt, fortæller Christian Dinnsen. – Hvor vi oftest bruger PolyJet til prototyper og skuemodeller, anvender vi ofte FDM til fixturer og lignende. Dermed ikke sagt at det er helt så adskilt, for 3D-printerne anvendes også på tværs. Men det er umiddelbart det billede, der tegner sig.

Protech har været med som leverandør gennem alle årene, og Louis Poulsen har værdsat deres hurtige om kompetente samarbejde. Cristian Dinnsen slutter med disse ord: – Der har naturligvis været en del spørgsmål efterfølgende, men vi oplever rigtig god hjælp fra Protechs supportteam.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: