Louis Poulsen har i mange år brugt 3D-printere til udvikling

Tilbage i 2012 fik Louis Poulsen, der er kendt for deres lampeklassikere, som fx ”Koglen” og ”PH”-lampen, deres første 3D-printer. Den skulle anvendes til udvikling og print af prototyper til nye lampedesign. Det var en uPrint SE Plus fra Stratasys, og den blev leveret af Protech.

Den første 3D-printer fik hurtigt følgeskab af endnu en printer af samme type som den første.

De to uPrint SE Plus blev benyttet flittigt , og kapaciteten var i underkanten. Der var også et ønske om større byggevolumen, bedre præcision og detaljeringsgrad, transparente og bløde emner. Det førte til en udskiftning af den ene uPrint SE Plus. Den blev afløst af ikke bare én men af to nye printere. En Objet260 Connex3 og en Stratasys F270.

Med F270 kunne der nu printes emner op til 305x254x305 mm, og Objet260 Connex3 kan printe transparente og bløde emner samt forskellige kombinationer af op til tre materialer ad gangen.

Med Objet260-printeren kan der fremstilles prototyper med højere detaljeringsgrad og større præcision og med PolyJet-teknologien kan der printes meget lag helt ned til 16 my. F270 er en FDM-printer, som kan klare lagtykkelser ned til 0,127 mm.Louis Poulsen kører mest med konstruktionsplasten ABS, som giver holdbare og stærke print.

Brugen af printerne er så ukompliceret, at der er op til 10 forksellige brugere, der betjener printerne hos Louis Poulsen. Det betyder færre omkostniger, da der ikke er behov for dedikerede printoperatører.

Det fungerer godt med forskellige teknologier i huset

For Louis Poulsen fungerer det perfekt med to forskellige teknologier og en pæn stor kapacitet med de tre printere.

– Fordi der er tale om to ret forskellige teknologier, supplerer de to printere hinanden rigtigt godt, fortæller Christian Dinnsen. – Hvor vi oftest bruger PolyJet til prototyper og skuemodeller, anvender vi ofte FDM til fixturer og lignende. Dermed ikke sagt at det er helt så adskilt, for 3D-printerne anvendes også på tværs. Men det er umiddelbart det billede, der tegner sig.

Protech har været med som leverandør gennem alle årene, og Louis Poulsen har værdsat deres hurtige om kompetente samarbejde. Cristian Dinnsen slutter med disse ord: – Der har naturligvis været en del spørgsmål efterfølgende, men vi oplever rigtig god hjælp fra Protechs supportteam.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: