NEXTTECH har succes med print af forme til silikonestøbning

I starten af 2018 overtog Karsten Friis Hansen direktørposten hos 3D videnscentret NEXTTECH i Kolding. Med sin baggrund som værktøjs- og maskinkonstruktør har han medvirket til, at de er kommet i tættere dialog med medlemsvirksomhederne, som i stigende grad udfordrer centrets kompetencer.

– Vi får mange forespørgsler, hvor det umiddelbare svar let kunne være, at det ikke kan lade sig gøre. Men i stedet for at lukke den dér, så inviterer vi til en dialog og en eventuel udviklingsproces, hvor vi i fællesskab kan finde en løsning på det, der er kundens problem, fortæller Karsten Friis Hansen.

Flere af NEXTTECHs medlemmer har efterspurgt muligheden for at printe i fleksible materialer med “god hukommelse”. En kunde ville fx gerne have en 3D printet sugekop, men den skulle være meget fleksibel og der findes for nuværende ikke et resin materiale, der opføre sig som silikone, natur gummi eller termoplastisk gummi og ej heller med de samme egenskaber.

NEXTTECH foreslog at lave en 3D printet støbeform i stedet for at printe selve produktet. Hos NEXTTECH har de også støbefaciliteterne og kan producere silikone i forskellige hårdhedsgrader, fra Shore 25 til Shore 60, samt i forskellige farver.
Formene krævede en høj præcision og fine overflader, på grund af fx en stor underskæring eller et sidetræk. Det er blandt andet lykkes NEXTTECH at udvikle en silikonestøbt sugekop for Sanovo, der leverer Turn-Key ægproduktionsanlæg (billede 1). Derudover har de også udviklet adskillige typer af endepropper. Af de to mest avancerede kan nævnes, én støbt i en 3D printet form med sidetræk (billede 2) og én med silikone og SLS-print i kombination (billede 3).

Fordelene ved silikonestøb i 3D printet forme er mange, men de væsentligst er uden tvivl:

  • den hurtige leveringstid og
  • den lave pris.

Karsten Friis Hansen fortæller:
– Vi er begyndt at indgå mere i udviklingsprocesserne, fra ide til færdige produkter. Det er vigtigt at man udnytter mulighederne i teknologien og fokuserer på udvikling og konstruktion. Det er ikke altid det kan lade sig gøre, og vi lover aldrig guld og grønne skove, men ved at udnytte vores fælles ressourcer, kommer vi som regel frem til en løsning. Og den viden vi akkumulere, kommer flere til gode efterhånden som vores erfaringsgrundlag øges. Det er hele ideen med NEXTTECH.

Martin Sørensen, R&D Development Engineer hos Sanovo, siger:
– Vi har kun været medlem hos NEXTTECH siden i sommer, men har allerede haft gang i mange projekter. De er meget åbne overfor at indgå i samarbejder og udviklingsprojekter. For os betyder det, at vi ikke skal investere i opbygningen af egne faciliteter og kompetencer, og at vi allerede nu kan flytte projekterne meget hurtigere. Det er det allervigtigste for os.

Udover den silikonestøbte sugekop, bruger de NEXTTECHs faciliteter til at afprøve forskellige designændringer til produktionsoptimering. De har også kig på, om de med 3D printede komponenter kan reducere deres lageromkostninger.
– Jeg er overbevist om, at dette er starten på et langvarigt samarbejde. Vi kan selv 3D printe simple elementer, men hos NEXTTECH har de den nyeste teknologi og kan lave ting, som vi aldrig vil kunne.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: