NEXTTECH har succes med print af forme til silikonestøbning

I starten af 2018 overtog Karsten Friis Hansen direktørposten hos 3D videnscentret NEXTTECH i Kolding. Med sin baggrund som værktøjs- og maskinkonstruktør har han medvirket til, at de er kommet i tættere dialog med medlemsvirksomhederne, som i stigende grad udfordrer centrets kompetencer.

– Vi får mange forespørgsler, hvor det umiddelbare svar let kunne være, at det ikke kan lade sig gøre. Men i stedet for at lukke den dér, så inviterer vi til en dialog og en eventuel udviklingsproces, hvor vi i fællesskab kan finde en løsning på det, der er kundens problem, fortæller Karsten Friis Hansen.

Flere af NEXTTECHs medlemmer har efterspurgt muligheden for at printe i fleksible materialer med “god hukommelse”. En kunde ville fx gerne have en 3D printet sugekop, men den skulle være meget fleksibel og der findes for nuværende ikke et resin materiale, der opføre sig som silikone, natur gummi eller termoplastisk gummi og ej heller med de samme egenskaber.

NEXTTECH foreslog at lave en 3D printet støbeform i stedet for at printe selve produktet. Hos NEXTTECH har de også støbefaciliteterne og kan producere silikone i forskellige hårdhedsgrader, fra Shore 25 til Shore 60, samt i forskellige farver.
Formene krævede en høj præcision og fine overflader, på grund af fx en stor underskæring eller et sidetræk. Det er blandt andet lykkes NEXTTECH at udvikle en silikonestøbt sugekop for Sanovo, der leverer Turn-Key ægproduktionsanlæg (billede 1). Derudover har de også udviklet adskillige typer af endepropper. Af de to mest avancerede kan nævnes, én støbt i en 3D printet form med sidetræk (billede 2) og én med silikone og SLS-print i kombination (billede 3).

Fordelene ved silikonestøb i 3D printet forme er mange, men de væsentligst er uden tvivl:

  • den hurtige leveringstid og
  • den lave pris.

Karsten Friis Hansen fortæller:
– Vi er begyndt at indgå mere i udviklingsprocesserne, fra ide til færdige produkter. Det er vigtigt at man udnytter mulighederne i teknologien og fokuserer på udvikling og konstruktion. Det er ikke altid det kan lade sig gøre, og vi lover aldrig guld og grønne skove, men ved at udnytte vores fælles ressourcer, kommer vi som regel frem til en løsning. Og den viden vi akkumulere, kommer flere til gode efterhånden som vores erfaringsgrundlag øges. Det er hele ideen med NEXTTECH.

Martin Sørensen, R&D Development Engineer hos Sanovo, siger:
– Vi har kun været medlem hos NEXTTECH siden i sommer, men har allerede haft gang i mange projekter. De er meget åbne overfor at indgå i samarbejder og udviklingsprojekter. For os betyder det, at vi ikke skal investere i opbygningen af egne faciliteter og kompetencer, og at vi allerede nu kan flytte projekterne meget hurtigere. Det er det allervigtigste for os.

Udover den silikonestøbte sugekop, bruger de NEXTTECHs faciliteter til at afprøve forskellige designændringer til produktionsoptimering. De har også kig på, om de med 3D printede komponenter kan reducere deres lageromkostninger.
– Jeg er overbevist om, at dette er starten på et langvarigt samarbejde. Vi kan selv 3D printe simple elementer, men hos NEXTTECH har de den nyeste teknologi og kan lave ting, som vi aldrig vil kunne.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: