Ny løsning til efterbehandling af metalprint

Solukon Maschinenbau GmbH, der er specialister inden for efterbehandling af 3D-printede genstande har  sammen med Siemens lanceret SFM-AT800S.

SFM-AT800S-løsningen er specielt udviklet til at fjerne pulver fra 3D-printede komponenter fremstillet med “powder bed fusion”-teknologien. Dr. Christoph Kiener, som er forsker hos Siemens forklarer: – Det er vigtigt for Siemens at kunne producere pulverfrie metaldele af høj kvalitet med få arbejdsmiljømæssige risici samt miljøpåvirkninger. Samtidig skal der undgås affald og genanvendelse skal øges.

Systemet består af et kammer i rustfrit stål, som kan bearbejde metalkomponenter i aluminium, titanium og nikkelbaserede legeringer med dimensioner på op til 800x400x550 mm. Større komponenter  kan løftes ind i enheden med en kran via et aftageligt loft.

Processen med fjernelse af pulver begynder så snart komponenten er placeret i kammeret. Det er kontrollerede vibrationer med vidtrækkende frekvenser og motoriseret rotering af aksen, der renser komponenten. Det er en grundig proces, der renser de metalsintrede dele for restpartikler af metalpulver.

Efter den automatiske proces, kan maskinen foretage en manuel rensning med trykluft på 6 bar. Dette udføres via nogle forseglede ”handskeindgange” på SFM-AT800S.

Rensesystemet er udstyret med Siemens Simatic kontrollere og Sinamics drive. Siemens samarbejder med Solukon omkring projektet med at holde virksomhedens pulverrensende systemer opdateret med programudviklinger.

Rensesystemet kan opleves på Formnext i Frankfurt den 13. – 16. November.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


3d-printet ståltype vinder pris

En 3d-printet ståltype, der er i stand til at producere værktøjer, som kan skære gennem titanium, har vundet en pris på $15 tusinde australske dollars til en ph.d.-kandidat på RMIT University i Melbourne.

Publicerat av: 

Certificering er afgørende

Digital Metal får UL-certificering af deres binder jetting metal-system, DM P2500. Og i samme forbindelse lancerer de to nye legeringer, der tåler høje temperaturer.

Publicerat av: 

3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

3d-printning er blevet en mere almindelig del af arbejdsprocessen lige fra prototyping til markedsføring. Arkitektkopia ser en lys fremtid for branchen og har derfor øget sine investeringer i kvalitets 3d-print.

Publicerat av: 

I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: