Ny løsning til efterbehandling af metalprint

Solukon Maschinenbau GmbH, der er specialister inden for efterbehandling af 3D-printede genstande har  sammen med Siemens lanceret SFM-AT800S.

SFM-AT800S-løsningen er specielt udviklet til at fjerne pulver fra 3D-printede komponenter fremstillet med “powder bed fusion”-teknologien. Dr. Christoph Kiener, som er forsker hos Siemens forklarer: – Det er vigtigt for Siemens at kunne producere pulverfrie metaldele af høj kvalitet med få arbejdsmiljømæssige risici samt miljøpåvirkninger. Samtidig skal der undgås affald og genanvendelse skal øges.

Systemet består af et kammer i rustfrit stål, som kan bearbejde metalkomponenter i aluminium, titanium og nikkelbaserede legeringer med dimensioner på op til 800x400x550 mm. Større komponenter  kan løftes ind i enheden med en kran via et aftageligt loft.

Processen med fjernelse af pulver begynder så snart komponenten er placeret i kammeret. Det er kontrollerede vibrationer med vidtrækkende frekvenser og motoriseret rotering af aksen, der renser komponenten. Det er en grundig proces, der renser de metalsintrede dele for restpartikler af metalpulver.

Efter den automatiske proces, kan maskinen foretage en manuel rensning med trykluft på 6 bar. Dette udføres via nogle forseglede ”handskeindgange” på SFM-AT800S.

Rensesystemet er udstyret med Siemens Simatic kontrollere og Sinamics drive. Siemens samarbejder med Solukon omkring projektet med at holde virksomhedens pulverrensende systemer opdateret med programudviklinger.

Rensesystemet kan opleves på Formnext i Frankfurt den 13. – 16. November.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Ny metode får det træge til at flyde

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i Additive Manufacturing Journal, har forskere fra Purdue University fået en ny metode til ekstrudering af viskose materialer i additivfremstilling.

Publicerat av: 

3D-printet udstyr til sportsudøvere

PLM Group har indgået et samarbejde med Idrættens Innovationslab om at udforske mulighederne for 3D-print af sportsudstyr. Det har foreløbig resulteret i 3D-printede løsninger, som anvendes af sejlsportslandsholdet.

Publicerat av: