Ny løsning til efterbehandling af metalprint

Solukon Maschinenbau GmbH, der er specialister inden for efterbehandling af 3D-printede genstande har  sammen med Siemens lanceret SFM-AT800S.

SFM-AT800S-løsningen er specielt udviklet til at fjerne pulver fra 3D-printede komponenter fremstillet med “powder bed fusion”-teknologien. Dr. Christoph Kiener, som er forsker hos Siemens forklarer: – Det er vigtigt for Siemens at kunne producere pulverfrie metaldele af høj kvalitet med få arbejdsmiljømæssige risici samt miljøpåvirkninger. Samtidig skal der undgås affald og genanvendelse skal øges.

Systemet består af et kammer i rustfrit stål, som kan bearbejde metalkomponenter i aluminium, titanium og nikkelbaserede legeringer med dimensioner på op til 800x400x550 mm. Større komponenter  kan løftes ind i enheden med en kran via et aftageligt loft.

Processen med fjernelse af pulver begynder så snart komponenten er placeret i kammeret. Det er kontrollerede vibrationer med vidtrækkende frekvenser og motoriseret rotering af aksen, der renser komponenten. Det er en grundig proces, der renser de metalsintrede dele for restpartikler af metalpulver.

Efter den automatiske proces, kan maskinen foretage en manuel rensning med trykluft på 6 bar. Dette udføres via nogle forseglede ”handskeindgange” på SFM-AT800S.

Rensesystemet er udstyret med Siemens Simatic kontrollere og Sinamics drive. Siemens samarbejder med Solukon omkring projektet med at holde virksomhedens pulverrensende systemer opdateret med programudviklinger.

Rensesystemet kan opleves på Formnext i Frankfurt den 13. – 16. November.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Color on Demand

Seks år har Colorfabb brugt på at udvikle deres Color on Demand filament. Colorfabb er, som navnet antyder specialiseret i farvede 3D-printmaterialer.

Publicerat av: 

Kodak skal skubbe Evolve ind i fremtiden

Eastman Kodak og Evolve Additive Solutions Inc. indgår et teknologipartnerskab, hvor Kodak vil levere billeddannelsessystemer, dele og forbrugsstoffer til Evolve baseret på den digitale elektrofotografiske platform KODAK NEXPRESS.

Publicerat av: 

Mitsubishi på vej med en 3D-metalprinter

I flere internationale medier har man på det seneste kunne læse, at Mitsubishi er på vej med en ny 3D-metalprinter. Den er endnu ikke navngivet, og er muligvis kun protostadiet. Men inden for de næste to til tre år skulle det være ganske vist.

Publicerat av: