Sinterit klar med nyt nylonbaseret materiale

I forlængelse af lanceringen af Lisa Pro SLS 3D-printeren har Sinterit, den polske 3DP-fabrikant, introduceret et nyt pulvermateriale. Det er en nylonbaseret polymer, PA11 Onyx, som er den første af sin art til brug i desktop SLS 3D-printere.

Materialet har stor kemisk modstand og tolerance mod slidtage, stød og slag. Det betyder, at det er et robust materiale til en række industrielle applikationer.

– Traditionelt har PA11 ikke været brugt ret meget på grund af udfordringer med gentagelseskvalitet på lasersintere, fortæller designer Janne Kyttanen, som har arbejdet med Sinterit i nogle prøveversioner. – Det skyldes, at det har været svært at have kontrol med varmen i de tidligere maskiner, forklarer JanneKyttanen.

Der er lavet en test med et brilleetui til kampbriller i PA 11 Onyx. Etuiet skal kunne tåle en hård behandling – både med hensyn til håndteringen og klimaet. Ifølge Sinterit kan PA11-etuiet åbnes og lukkes tusindvis af gange uden slidtage.

Sinterit PA11 Onyx er en letvægts bioplast fremstillet af plantebaserede kilder. PA11 giver en højere resistens mod både varme og kemiske påvirkninger sammenlignet med tilsvarende materialer.

Nitrogenkammeret på Sinterit Lisa Pro giver det ideelle miljø til 3D-print med PA11 Onyx. Lisa Pro blev lanceret i maj måned, men det er først nu, at de første maskiner sendes ud til kunderne.

Både maskine og materiale kan ses på Formnext 2018 i Frankfurt.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


3d-printet ståltype vinder pris

En 3d-printet ståltype, der er i stand til at producere værktøjer, som kan skære gennem titanium, har vundet en pris på $15 tusinde australske dollars til en ph.d.-kandidat på RMIT University i Melbourne.

Publicerat av: 

Certificering er afgørende

Digital Metal får UL-certificering af deres binder jetting metal-system, DM P2500. Og i samme forbindelse lancerer de to nye legeringer, der tåler høje temperaturer.

Publicerat av: 

3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

3d-printning er blevet en mere almindelig del af arbejdsprocessen lige fra prototyping til markedsføring. Arkitektkopia ser en lys fremtid for branchen og har derfor øget sine investeringer i kvalitets 3d-print.

Publicerat av: 

I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: