Sinterit klar med nyt nylonbaseret materiale

I forlængelse af lanceringen af Lisa Pro SLS 3D-printeren har Sinterit, den polske 3DP-fabrikant, introduceret et nyt pulvermateriale. Det er en nylonbaseret polymer, PA11 Onyx, som er den første af sin art til brug i desktop SLS 3D-printere.

Materialet har stor kemisk modstand og tolerance mod slidtage, stød og slag. Det betyder, at det er et robust materiale til en række industrielle applikationer.

– Traditionelt har PA11 ikke været brugt ret meget på grund af udfordringer med gentagelseskvalitet på lasersintere, fortæller designer Janne Kyttanen, som har arbejdet med Sinterit i nogle prøveversioner. – Det skyldes, at det har været svært at have kontrol med varmen i de tidligere maskiner, forklarer JanneKyttanen.

Der er lavet en test med et brilleetui til kampbriller i PA 11 Onyx. Etuiet skal kunne tåle en hård behandling – både med hensyn til håndteringen og klimaet. Ifølge Sinterit kan PA11-etuiet åbnes og lukkes tusindvis af gange uden slidtage.

Sinterit PA11 Onyx er en letvægts bioplast fremstillet af plantebaserede kilder. PA11 giver en højere resistens mod både varme og kemiske påvirkninger sammenlignet med tilsvarende materialer.

Nitrogenkammeret på Sinterit Lisa Pro giver det ideelle miljø til 3D-print med PA11 Onyx. Lisa Pro blev lanceret i maj måned, men det er først nu, at de første maskiner sendes ud til kunderne.

Både maskine og materiale kan ses på Formnext 2018 i Frankfurt.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Ny metode får det træge til at flyde

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i Additive Manufacturing Journal, har forskere fra Purdue University fået en ny metode til ekstrudering af viskose materialer i additivfremstilling.

Publicerat av: 

3D-printet udstyr til sportsudøvere

PLM Group har indgået et samarbejde med Idrættens Innovationslab om at udforske mulighederne for 3D-print af sportsudstyr. Det har foreløbig resulteret i 3D-printede løsninger, som anvendes af sejlsportslandsholdet.

Publicerat av: