XJet åbner center for metal- og keramikprint

Med en investering på over 10 millioner dollars er det 8.000 kvadratfod store center i Rehovot Science Park hjemsted for den største samling af metal- og keramiske 3D-printere, der udelukkende består af XJet Carmel AM-systemer.

Centret vil understøtte XJet med at udvikle nye materialer og applikationer ifølge XJet CEO Hanan Gothait:
– Det nye AM Center er en afgørende for vores ambition om, at kunne printe i mange forskellige materialer. XJet Carmel AM systemer er i øjeblikket i stand til at printe i to materialer, rustfrit stål eller zirconia. Vores vision er en platform, der kan udskrive med en lang række af forskellige metaller og keramik. Vi vil bruge AM Centeret til at udvikle og demonstrere specialiserede applikationer, udskrive testdele til vores globale kundebase og prøve nye metal- og keramiske materialer. Vi har meget høje mål og forventninger til AM Centeret, og derfor har vi placeret vores bedste ressourcer her, ledet af Dr. Ophira Melamed. Under hendes ekspert vejledning er jeg meget spændt på at se, hvad AM Centeret vil levere.

Indvielsen af centret følger mindre end et år fra den kommercielle lancering af XJets første AM-system og følger lige i hælene på udnævnelsen af ​​sin første distributør, Carfulan, i Storbritannien.

– Jeg er yderst stolt over de fremskridt, som XJet-teamet har gjort i løbet af det sidste år. Udover at åbne AM Centeret, som vil fremskynde operationerne på XJet, har vi også afholdt vores første åbent hus arrangement hos YBI i Nordamerika og er begyndte at arbejde med et nøglefærdigt produktionsselskab, fortæller Gothait.

Ved hjælp af virksomhedens patenterede NanoParticle Jetting ™ (NPJ) teknologi giver XJet Carmel AM-serien producenterne mulighed for at producere keramiske eller metaldele ved hjælp af inkjet-teknologi. På grund af NPJ-teknologien kan der produceres meget komplekse dele med superfine detaljer, glatte overflader og nøjagtighed. Bemærkelsesværdigt tynde lag med kun få mikron kan opnås i forhold til snesevis af mikron i pulverbaseret keramik og metal AM-teknologier. Hulrum og fine detaljer kan skabes uden bekymring for, at de vil blive skadet i support-fjernelsesprocessen, da et særskilt materiale bruges til understøttende strukturer, et materiale, der let desintegrerer efter udskrivning.

Gæsterne på AM Centerets åbningsdag kunne tage en tur rundt på anlægget og se, XJet 3D-printerne kører live, se hvor nemt det er at fjerne supportstrukturer, tale med XJet-kunder og medarbejdere. Deltagerne hørte også fra XJet-kunder, herunder Syqe Medical, en israelsk producent, der er kendt for sin revolutionerende medicinske inhalator, og Oerlikon Group, en fremtrædende schweizisk producent og AM service bureau.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Color on Demand

Seks år har Colorfabb brugt på at udvikle deres Color on Demand filament. Colorfabb er, som navnet antyder specialiseret i farvede 3D-printmaterialer.

Publicerat av: 

Kodak skal skubbe Evolve ind i fremtiden

Eastman Kodak og Evolve Additive Solutions Inc. indgår et teknologipartnerskab, hvor Kodak vil levere billeddannelsessystemer, dele og forbrugsstoffer til Evolve baseret på den digitale elektrofotografiske platform KODAK NEXPRESS.

Publicerat av: 

Mitsubishi på vej med en 3D-metalprinter

I flere internationale medier har man på det seneste kunne læse, at Mitsubishi er på vej med en ny 3D-metalprinter. Den er endnu ikke navngivet, og er muligvis kun protostadiet. Men inden for de næste to til tre år skulle det være ganske vist.

Publicerat av: