XJet åbner center for metal- og keramikprint

Med en investering på over 10 millioner dollars er det 8.000 kvadratfod store center i Rehovot Science Park hjemsted for den største samling af metal- og keramiske 3D-printere, der udelukkende består af XJet Carmel AM-systemer.

Centret vil understøtte XJet med at udvikle nye materialer og applikationer ifølge XJet CEO Hanan Gothait:
– Det nye AM Center er en afgørende for vores ambition om, at kunne printe i mange forskellige materialer. XJet Carmel AM systemer er i øjeblikket i stand til at printe i to materialer, rustfrit stål eller zirconia. Vores vision er en platform, der kan udskrive med en lang række af forskellige metaller og keramik. Vi vil bruge AM Centeret til at udvikle og demonstrere specialiserede applikationer, udskrive testdele til vores globale kundebase og prøve nye metal- og keramiske materialer. Vi har meget høje mål og forventninger til AM Centeret, og derfor har vi placeret vores bedste ressourcer her, ledet af Dr. Ophira Melamed. Under hendes ekspert vejledning er jeg meget spændt på at se, hvad AM Centeret vil levere.

Indvielsen af centret følger mindre end et år fra den kommercielle lancering af XJets første AM-system og følger lige i hælene på udnævnelsen af ​​sin første distributør, Carfulan, i Storbritannien.

– Jeg er yderst stolt over de fremskridt, som XJet-teamet har gjort i løbet af det sidste år. Udover at åbne AM Centeret, som vil fremskynde operationerne på XJet, har vi også afholdt vores første åbent hus arrangement hos YBI i Nordamerika og er begyndte at arbejde med et nøglefærdigt produktionsselskab, fortæller Gothait.

Ved hjælp af virksomhedens patenterede NanoParticle Jetting ™ (NPJ) teknologi giver XJet Carmel AM-serien producenterne mulighed for at producere keramiske eller metaldele ved hjælp af inkjet-teknologi. På grund af NPJ-teknologien kan der produceres meget komplekse dele med superfine detaljer, glatte overflader og nøjagtighed. Bemærkelsesværdigt tynde lag med kun få mikron kan opnås i forhold til snesevis af mikron i pulverbaseret keramik og metal AM-teknologier. Hulrum og fine detaljer kan skabes uden bekymring for, at de vil blive skadet i support-fjernelsesprocessen, da et særskilt materiale bruges til understøttende strukturer, et materiale, der let desintegrerer efter udskrivning.

Gæsterne på AM Centerets åbningsdag kunne tage en tur rundt på anlægget og se, XJet 3D-printerne kører live, se hvor nemt det er at fjerne supportstrukturer, tale med XJet-kunder og medarbejdere. Deltagerne hørte også fra XJet-kunder, herunder Syqe Medical, en israelsk producent, der er kendt for sin revolutionerende medicinske inhalator, og Oerlikon Group, en fremtrædende schweizisk producent og AM service bureau.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: