Elegant 3D printet stålbro skal krydse berømt kanal i Amsterdam

Billederne er lånt hos MX3D.

Hollandske MX3D har afsluttet produktionen af en fuldt funktionel rustfri stålbro, som skal krydse en af ​​de ældste og mest berømte kanaler i centrum af Amsterdam, Oudezijds Achterburgwal. Ved hjælp af standard industrirobotter, specialbyggede værktøjer og egenudviklet software, er det lykkedes at printe stærke, komplekse og yndefulde strukturer i metal.

Broen er i slutningen af oktober udstillet på Dutch Design Week i Eindhoven, som er en af verdens største designmesser. Efter udstillingen skal broen placeres på sin endelige lokation.

MX3D har arbejdet i en årrække på en metalprintteknologi specielt til broer og store metalartikler. Ved at indarbejde maskinindlæring og kunstig intelligens i byggeprocessen anvender firmaet robotteknologi i udførelsen af deres additive teknologi.

Broen er designet af Joris Laarman Lab, med støtte fra en række samarbejdspartnere som Arup, ArcelorMittal, Autodesk, Heijmans, Lenovo, ABB, Air Liquide og Oerlikon. Gemeente Amsterdam er deres første kunde i brobygningsafdelingen.

MX3Ds produktfilosofi sikrer, at 3D-metaludskrivningsteknikken bliver tilgængelig for et helt nyt udvalg af industrier. Målet er at opbygge en robust maskine, der er egnet til byggeri på stedet og kraftig industriel brug uden for et kontrolleret miljø. Deres software har fleksibilitet til at blive tilpasset til alle mærker af robotter og svejsemaskiner. Dermed kan opskalering gøres let ved at bruge standard hardware.

Billederne er lånt hos MX3D.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


3d-printet ståltype vinder pris

En 3d-printet ståltype, der er i stand til at producere værktøjer, som kan skære gennem titanium, har vundet en pris på $15 tusinde australske dollars til en ph.d.-kandidat på RMIT University i Melbourne.

Publicerat av: 

Certificering er afgørende

Digital Metal får UL-certificering af deres binder jetting metal-system, DM P2500. Og i samme forbindelse lancerer de to nye legeringer, der tåler høje temperaturer.

Publicerat av: 

3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

3d-printning er blevet en mere almindelig del af arbejdsprocessen lige fra prototyping til markedsføring. Arkitektkopia ser en lys fremtid for branchen og har derfor øget sine investeringer i kvalitets 3d-print.

Publicerat av: 

I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: