Grundfos 3D-printer både prototyper, rapid tooling og slutkomponenter

Hos Grundfos købte de deres første 3D-printer tilbage i 2005. Det var en Polyjet-printer. Senere i 2008 blev der investeret i en SLM-printer, og sidste år tog de det store skridt og etablerede et Grundfos AM-center, og købte 25 desktop 3D-printere, der blev placeret rundt omkring i Grundfos-afdelinger. Det fortalte Thorsten Brorson Otte, der er Additive Manufacturing Manager hos Grundfos på Danish AM Summit 2018 i sidste uge.

De 25 desktopprintere er som nævnt placeret rundt om i verden for at lade mange flere end blot et AM-center være med til at udvikle og opdage nye produktionsmuligheder med 3D-teknologien.

– Små ideer bliver til store ideer. Og det er vigtigt, at man kommunikerer både de vellykkede og de mislykkede forsøg, fortalte Thorsten Brorson Otte. Han pointerede også, at det er vigtigt at man kan tænke på tværs.

– Det er ikke nok at kende teknologien. Derfor skal 3DP ud i skoler, universiteter, tekniske skoler, designuddannelser med mere. Det skal gå på tværs, og der er brug for at ikke bare uddannelsessteder med også politikere tager fat i denne nye teknologi.

På Grundfos’ AM Center fokuserer de på prototyping, ”rapid tooling” og slutkomponenter. De arbejder med både metal og polymer, som er to materialer, de mener, der er potentiale i.

For at komme endnu videre med brugen af 3DP-teknologien skal der ifølge Thorsten Brorson Otte, ekstra fokus på områder som design, hvor vi skal blive bedre til at udnytte de frie design og geometri-muligheder, der opstår med 3DP. Men det er ikke kun evnen til at få skabt en 3DP-mindset, der er en udfordring. Der skal også udvikles på materialesiden inden for metal og polymer. Overfladebehandlingen skal også blive bedre, og det samme gælder evnen til at reproducere emner.

Men det allervigtigste er at formidle budskabet om hvorfor og hvordan 3DP skal anvendes, lød det fra Thorsten Brorson Otte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Color on Demand

Seks år har Colorfabb brugt på at udvikle deres Color on Demand filament. Colorfabb er, som navnet antyder specialiseret i farvede 3D-printmaterialer.

Publicerat av: 

Kodak skal skubbe Evolve ind i fremtiden

Eastman Kodak og Evolve Additive Solutions Inc. indgår et teknologipartnerskab, hvor Kodak vil levere billeddannelsessystemer, dele og forbrugsstoffer til Evolve baseret på den digitale elektrofotografiske platform KODAK NEXPRESS.

Publicerat av: 

Mitsubishi på vej med en 3D-metalprinter

I flere internationale medier har man på det seneste kunne læse, at Mitsubishi er på vej med en ny 3D-metalprinter. Den er endnu ikke navngivet, og er muligvis kun protostadiet. Men inden for de næste to til tre år skulle det være ganske vist.

Publicerat av: