Grundfos 3D-printer både prototyper, rapid tooling og slutkomponenter

Hos Grundfos købte de deres første 3D-printer tilbage i 2005. Det var en Polyjet-printer. Senere i 2008 blev der investeret i en SLM-printer, og sidste år tog de det store skridt og etablerede et Grundfos AM-center, og købte 25 desktop 3D-printere, der blev placeret rundt omkring i Grundfos-afdelinger. Det fortalte Thorsten Brorson Otte, der er Additive Manufacturing Manager hos Grundfos på Danish AM Summit 2018 i sidste uge.

De 25 desktopprintere er som nævnt placeret rundt om i verden for at lade mange flere end blot et AM-center være med til at udvikle og opdage nye produktionsmuligheder med 3D-teknologien.

– Små ideer bliver til store ideer. Og det er vigtigt, at man kommunikerer både de vellykkede og de mislykkede forsøg, fortalte Thorsten Brorson Otte. Han pointerede også, at det er vigtigt at man kan tænke på tværs.

– Det er ikke nok at kende teknologien. Derfor skal 3DP ud i skoler, universiteter, tekniske skoler, designuddannelser med mere. Det skal gå på tværs, og der er brug for at ikke bare uddannelsessteder med også politikere tager fat i denne nye teknologi.

På Grundfos’ AM Center fokuserer de på prototyping, ”rapid tooling” og slutkomponenter. De arbejder med både metal og polymer, som er to materialer, de mener, der er potentiale i.

For at komme endnu videre med brugen af 3DP-teknologien skal der ifølge Thorsten Brorson Otte, ekstra fokus på områder som design, hvor vi skal blive bedre til at udnytte de frie design og geometri-muligheder, der opstår med 3DP. Men det er ikke kun evnen til at få skabt en 3DP-mindset, der er en udfordring. Der skal også udvikles på materialesiden inden for metal og polymer. Overfladebehandlingen skal også blive bedre, og det samme gælder evnen til at reproducere emner.

Men det allervigtigste er at formidle budskabet om hvorfor og hvordan 3DP skal anvendes, lød det fra Thorsten Brorson Otte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


3d-printet ståltype vinder pris

En 3d-printet ståltype, der er i stand til at producere værktøjer, som kan skære gennem titanium, har vundet en pris på $15 tusinde australske dollars til en ph.d.-kandidat på RMIT University i Melbourne.

Publicerat av: 

Certificering er afgørende

Digital Metal får UL-certificering af deres binder jetting metal-system, DM P2500. Og i samme forbindelse lancerer de to nye legeringer, der tåler høje temperaturer.

Publicerat av: 

3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

3d-printning er blevet en mere almindelig del af arbejdsprocessen lige fra prototyping til markedsføring. Arkitektkopia ser en lys fremtid for branchen og har derfor øget sine investeringer i kvalitets 3d-print.

Publicerat av: 

I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: