Mundstykker og briller skal da 3D-printes

3D-printede brillestel fra Monoqools kollektion

At brillestel kan 3D-printes ligger nok lige for.  For brilledesignfirmaet Monoqool blev det måske også redningen for virksomheden. De havde brug for at der skete noget. I flere år havde de arbejdet med 3D-printede prototyper af deres design inden de blev sendt til produktion. Så da der virkelig skulle ske noget for at rette op på en skræntende økonomi, besluttede indehaver Allan Petersen, sig for at gøre virksomheden mere agil og fleksibel. Midlet er at 3D-printe brillestellene. Så nu arbejdes der både med 3D-printede prototyper og så får Monoqool også 3D-printet i tusindvis af brillestel hos Damvig.

Teknologien giver en designfrihed. Brillerne kan produceres helt uden brug af skruer og svejsninger. Stellene fås i flere størrelser eller de kan kundetilpasses efter fx ansigtsfacon og –størrelse. En anden fordel er at brillerne kan produceres som virkelig letvægtsbriller, helt ned til 4 g.

– Udfordringen er dog farveprocessen og efterbehandlingen, fortæller Allan Petersen, da han talte om Monoqool og anvendelsen af 3D-print på Danish AM Summit 2018.

Brugertilpassede mundstykker fremstillet af Syos

En anden taler på konferencen i sidste uge var Maxime Carron fra den franske virksomhed Syos. De har deres helt egen niche. De fremstiller brugertilpassede mundstykker til akustiske blæseinstrumenter. Med et tilpasset mundstykke bliver det lettere for musikeren at skabe netop den lyd, han/hun ønsker.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


3d-printet ståltype vinder pris

En 3d-printet ståltype, der er i stand til at producere værktøjer, som kan skære gennem titanium, har vundet en pris på $15 tusinde australske dollars til en ph.d.-kandidat på RMIT University i Melbourne.

Publicerat av: 

Certificering er afgørende

Digital Metal får UL-certificering af deres binder jetting metal-system, DM P2500. Og i samme forbindelse lancerer de to nye legeringer, der tåler høje temperaturer.

Publicerat av: 

3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

3d-printning er blevet en mere almindelig del af arbejdsprocessen lige fra prototyping til markedsføring. Arkitektkopia ser en lys fremtid for branchen og har derfor øget sine investeringer i kvalitets 3d-print.

Publicerat av: 

I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: