Mundstykker og briller skal da 3D-printes

3D-printede brillestel fra Monoqools kollektion

At brillestel kan 3D-printes ligger nok lige for.  For brilledesignfirmaet Monoqool blev det måske også redningen for virksomheden. De havde brug for at der skete noget. I flere år havde de arbejdet med 3D-printede prototyper af deres design inden de blev sendt til produktion. Så da der virkelig skulle ske noget for at rette op på en skræntende økonomi, besluttede indehaver Allan Petersen, sig for at gøre virksomheden mere agil og fleksibel. Midlet er at 3D-printe brillestellene. Så nu arbejdes der både med 3D-printede prototyper og så får Monoqool også 3D-printet i tusindvis af brillestel hos Damvig.

Teknologien giver en designfrihed. Brillerne kan produceres helt uden brug af skruer og svejsninger. Stellene fås i flere størrelser eller de kan kundetilpasses efter fx ansigtsfacon og –størrelse. En anden fordel er at brillerne kan produceres som virkelig letvægtsbriller, helt ned til 4 g.

– Udfordringen er dog farveprocessen og efterbehandlingen, fortæller Allan Petersen, da han talte om Monoqool og anvendelsen af 3D-print på Danish AM Summit 2018.

Brugertilpassede mundstykker fremstillet af Syos

En anden taler på konferencen i sidste uge var Maxime Carron fra den franske virksomhed Syos. De har deres helt egen niche. De fremstiller brugertilpassede mundstykker til akustiske blæseinstrumenter. Med et tilpasset mundstykke bliver det lettere for musikeren at skabe netop den lyd, han/hun ønsker.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Color on Demand

Seks år har Colorfabb brugt på at udvikle deres Color on Demand filament. Colorfabb er, som navnet antyder specialiseret i farvede 3D-printmaterialer.

Publicerat av: 

Kodak skal skubbe Evolve ind i fremtiden

Eastman Kodak og Evolve Additive Solutions Inc. indgår et teknologipartnerskab, hvor Kodak vil levere billeddannelsessystemer, dele og forbrugsstoffer til Evolve baseret på den digitale elektrofotografiske platform KODAK NEXPRESS.

Publicerat av: 

Mitsubishi på vej med en 3D-metalprinter

I flere internationale medier har man på det seneste kunne læse, at Mitsubishi er på vej med en ny 3D-metalprinter. Den er endnu ikke navngivet, og er muligvis kun protostadiet. Men inden for de næste to til tre år skulle det være ganske vist.

Publicerat av: