Tysk byggerigigant køber sig ind i nyt dansk 3D byggefirma

Investeringsaftalen mellem Peri og COBOD besegles med et håndtryk. Fra venstre Leonhard Braig, PERI Group Management, Christian Schwörer, bestyrelsesformand PERI Group, og Henrik Lund-Nielsen, adm. dir. i COBOD International A/S.

Tyske PERI Group, der er verdens største producent og leverandører af konventionelle forskallingssystemer til støbning af beton, har erhvervet en betydelig andel af danske COBOD International, der fremstiller robotbaserede 3D printere til opførelse af betonbyggeri. COBOD blev fornyligt etableret som et søsterselskab til 3D Printhuset for at håndtere de byggeriaktiviteter, der tidligere lå i 3D Printhuset.

Danske 3D Printhuset har de seneste par år været i hastig fremgang indenfor robotbaseret 3D printet byggeri. 3D Printhuset startede med at få sit navn etableret i branchen via et 2-årigt forskningsprojekt støttet af Grøn Omstillingsfond omhandlende ”state of the art” indenfor 3D printet byggeri. Kort efter i efteråret 2017 opførte de den første bygning i Europa, The BOD, i Nordhavn, som var den første bygning i Europa, der blev opført med den robotbaserede 3D print teknologi.

Næste generations printer er klar
Bygningen overholdt alle de strikse EU normer og regler for byggeri. I 2018 har de fortsat deres hastige udvikling med lanceringen af deres næste generation af printere, kaldet BOD2, som kan printe med en hidtil uset hastighed af én meter per sekund. På baggrund af denne vandt de herefter det første EU bud for 3D byggeriprintere. Alt dette ledte i efteråret til etableringen af søsterselskabet, COBOD International, som udelukkende vil fokusere på 3D printet byggeri, og nu kommer der endnu mere fart på udviklingen.

Henrik Lund-Nielsen, CEO i COBOD International siger: – Vi er meget stolte over at PERI besluttede sig for at investere i os. Dette vil markant styrke vores virksomhed fremadrettet. PERI har fulgt udviklingen af 3D printet byggeri meget tæt og kender alle de deltagende virksomheder. Vi er derfor meget stolte og beærede over, at de konkluderede, at vi var den bedste virksomhed at investere i. PERI er globalt førende leverandør af forskallings-systemer til manuel støbning af beton i byggebranchen og vi er ledende leverandør af det automatiserede udstyr til 3D print af beton. Sammen repræsenterer vi det bedste indenfor den eksisterende og nye teknologi.

Byggebranchen investere i 3D teknologi
PERI’s investering i COBOD er den seneste i en række af investeringer i 3D printet byggeri som multinationale virksomheder fra den konventionelle byggebranche har lavet siden 2017. Dette indikerer tydeligt, at den konventionelle byggebranche nu også har realiseret, at 3D printet byggeri bliver en vigtigt teknologi for byggeriet fremover.

– Vi har fulgt udviklingen af 3D print i byggebranchen tæt. Med den nye generation af COBOD’s 3D printere, er teknologien klar til markedet, fortæller Leonhard Braig, medlem af Group Management i PERI Group, og fortsatte: – Vi er overbeviste om at 3D print teknologien vil blive betydeligt vigtigere i løbet af de kommende år i visse segmenter af vores branche, især indenfor boligbyggeri. Sammen med COBOD ønsker vi nu at gøre denne teknologi klar til et gennembrud på større skala. Fremover er vi meget glade for i samarbejde med COBOD at kunne tilbyde den bedste løsning til vores kunder, hvad enten den er manuel eller automatisk.

Henrik Lund-Nielsen tilføjer: – Denne signifikante investering fra PERI viser ikke kun potentialet i den generelle robotbaserede 3D print byggeri teknologi, men den understreger også den ledende rolle, som vores virksomhed har opnået på relativt kort tid. Vi ser frem til at blive endnu bedre gennem samarbejdet med PERI, og adgangen til deres knowhow, kompetencer og ressourcer. Sammen kan vi virkelig fremme denne spændende teknologi endnu mere til gavn for vores kunder og byggeriet generelt.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


3d-printet ståltype vinder pris

En 3d-printet ståltype, der er i stand til at producere værktøjer, som kan skære gennem titanium, har vundet en pris på $15 tusinde australske dollars til en ph.d.-kandidat på RMIT University i Melbourne.

Publicerat av: 

Certificering er afgørende

Digital Metal får UL-certificering af deres binder jetting metal-system, DM P2500. Og i samme forbindelse lancerer de to nye legeringer, der tåler høje temperaturer.

Publicerat av: 

3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

3d-printning er blevet en mere almindelig del af arbejdsprocessen lige fra prototyping til markedsføring. Arkitektkopia ser en lys fremtid for branchen og har derfor øget sine investeringer i kvalitets 3d-print.

Publicerat av: 

I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: