Mitsubishi på vej med en 3D-metalprinter

I flere internationale medier har man på det seneste kunne læse, at Mitsubishi er på vej med en ny 3D-metalprinter. Den er endnu ikke navngivet, og er muligvis kun protostadiet. Men inden for de næste to til tre år skulle det være ganske vist.

Den nye printer vil efter, hvad der kan læses i forskellige medier benytte Direct Energy Deposition – DED-metoden.

Printeren vil benytte almindelig svejsetråd som materiale. Det betyder nogle fordele i forhold til de fleste andre 3D-printprocesser i metal.

For det første vil prisen på materialet være lav. Svejsetråd er et meget billigt materiale, der almindeligvis er tilgængeligt over hele verden. Svejsetråden er også tilgængelig i en lang række forskellige materialer, hvoraf mange kan være egnede til 3D-udskrivning.

For det andet er der tale om ”tråd” og ikke pulver. Pulver er vanskeligere at arbejde med og det er en mere krævende proces, også omkostningsmæssigt.

Men derudover ser det også ud til at implementeret ny teknologi på deponeringsdelen.

Det meget præcise ekstruderingssystem gør DED til den ideelle metode til fx reparation eller tilføjelse af materiale til eksisterende komponenter.

Mitsubishi har kombineret DED med CNC og CAM teknologier. Og deres “Dot Forming” bliver forbedret,  da de kan styre laserstyrken med større præcision, og kontrollere ”shield-gassen” ved deponeringspunktet.  Og hvis det er muligt, vil kvaliteten være markant forbedret.

Printeren er netop blevet præsenteret her den 1. november på en japansk maskinmesse – JIMTOF2018.

Ovennævnte informationer er hentet fra forskellige internationale medier som fx Fabbaloo, 3Dprinting Industry og Engineering.com, hvorfra billederne også er hentet.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: