Mitsubishi på vej med en 3D-metalprinter

I flere internationale medier har man på det seneste kunne læse, at Mitsubishi er på vej med en ny 3D-metalprinter. Den er endnu ikke navngivet, og er muligvis kun protostadiet. Men inden for de næste to til tre år skulle det være ganske vist.

Den nye printer vil efter, hvad der kan læses i forskellige medier benytte Direct Energy Deposition – DED-metoden.

Printeren vil benytte almindelig svejsetråd som materiale. Det betyder nogle fordele i forhold til de fleste andre 3D-printprocesser i metal.

For det første vil prisen på materialet være lav. Svejsetråd er et meget billigt materiale, der almindeligvis er tilgængeligt over hele verden. Svejsetråden er også tilgængelig i en lang række forskellige materialer, hvoraf mange kan være egnede til 3D-udskrivning.

For det andet er der tale om ”tråd” og ikke pulver. Pulver er vanskeligere at arbejde med og det er en mere krævende proces, også omkostningsmæssigt.

Men derudover ser det også ud til at implementeret ny teknologi på deponeringsdelen.

Det meget præcise ekstruderingssystem gør DED til den ideelle metode til fx reparation eller tilføjelse af materiale til eksisterende komponenter.

Mitsubishi har kombineret DED med CNC og CAM teknologier. Og deres “Dot Forming” bliver forbedret,  da de kan styre laserstyrken med større præcision, og kontrollere ”shield-gassen” ved deponeringspunktet.  Og hvis det er muligt, vil kvaliteten være markant forbedret.

Printeren er netop blevet præsenteret her den 1. november på en japansk maskinmesse – JIMTOF2018.

Ovennævnte informationer er hentet fra forskellige internationale medier som fx Fabbaloo, 3Dprinting Industry og Engineering.com, hvorfra billederne også er hentet.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


3d-printet ståltype vinder pris

En 3d-printet ståltype, der er i stand til at producere værktøjer, som kan skære gennem titanium, har vundet en pris på $15 tusinde australske dollars til en ph.d.-kandidat på RMIT University i Melbourne.

Publicerat av: 

Certificering er afgørende

Digital Metal får UL-certificering af deres binder jetting metal-system, DM P2500. Og i samme forbindelse lancerer de to nye legeringer, der tåler høje temperaturer.

Publicerat av: 

3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

3d-printning er blevet en mere almindelig del af arbejdsprocessen lige fra prototyping til markedsføring. Arkitektkopia ser en lys fremtid for branchen og har derfor øget sine investeringer i kvalitets 3d-print.

Publicerat av: 

I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: