Mitsubishi på vej med en 3D-metalprinter

I flere internationale medier har man på det seneste kunne læse, at Mitsubishi er på vej med en ny 3D-metalprinter. Den er endnu ikke navngivet, og er muligvis kun protostadiet. Men inden for de næste to til tre år skulle det være ganske vist.

Den nye printer vil efter, hvad der kan læses i forskellige medier benytte Direct Energy Deposition – DED-metoden.

Printeren vil benytte almindelig svejsetråd som materiale. Det betyder nogle fordele i forhold til de fleste andre 3D-printprocesser i metal.

For det første vil prisen på materialet være lav. Svejsetråd er et meget billigt materiale, der almindeligvis er tilgængeligt over hele verden. Svejsetråden er også tilgængelig i en lang række forskellige materialer, hvoraf mange kan være egnede til 3D-udskrivning.

For det andet er der tale om ”tråd” og ikke pulver. Pulver er vanskeligere at arbejde med og det er en mere krævende proces, også omkostningsmæssigt.

Men derudover ser det også ud til at implementeret ny teknologi på deponeringsdelen.

Det meget præcise ekstruderingssystem gør DED til den ideelle metode til fx reparation eller tilføjelse af materiale til eksisterende komponenter.

Mitsubishi har kombineret DED med CNC og CAM teknologier. Og deres “Dot Forming” bliver forbedret,  da de kan styre laserstyrken med større præcision, og kontrollere ”shield-gassen” ved deponeringspunktet.  Og hvis det er muligt, vil kvaliteten være markant forbedret.

Printeren er netop blevet præsenteret her den 1. november på en japansk maskinmesse – JIMTOF2018.

Ovennævnte informationer er hentet fra forskellige internationale medier som fx Fabbaloo, 3Dprinting Industry og Engineering.com, hvorfra billederne også er hentet.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Ny metode får det træge til at flyde

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i Additive Manufacturing Journal, har forskere fra Purdue University fået en ny metode til ekstrudering af viskose materialer i additivfremstilling.

Publicerat av: 

3D-printet udstyr til sportsudøvere

PLM Group har indgået et samarbejde med Idrættens Innovationslab om at udforske mulighederne for 3D-print af sportsudstyr. Det har foreløbig resulteret i 3D-printede løsninger, som anvendes af sejlsportslandsholdet.

Publicerat av: