Kodak skal skubbe Evolve ind i fremtiden

Eastman Kodak og Evolve Additive Solutions Inc. indgår et teknologipartnerskab, hvor Kodak vil levere billeddannelsessystemer, dele og forbrugsstoffer til Evolve baseret på den digitale elektrofotografiske platform KODAK NEXPRESS. Derudover har virksomhederne underskrevet fælles udviklingsaftaler om udstyr og materialer med det mål at sikre udviklingen af Evolve’s Selective Thermoplastic Electrophotographic Process (STEP). En teknologi der forventes på markedet i 2020. STEP er Evolves egenudviklede 3D-printteknologi til additiv fremstilling. Kodak har desuden licenseret relevant intellektuel ejendomsret til Evolve for at støtte for udviklingen.

Kodak har været banebrydende med elektrofotografisk teknologi i mere end 40 år. Den prisbelønnede KODAK NEXPRESS Platform er en modulopbygget pakke, der gør den til en ideel platform for Evolve til at videreudvikle til en førende produktionsteknologi inden for additiv fremstilling. Den elektrofotografiske teknologi er en del af hele løsningen, der omfatter hardware, materialer, processer og software, som kræves for at printe og færdiggøre additive dele omkostningseffektivt med høj kvalitet og hastighed. Samarbejde og gensidig inspiration mellem de to teams forventes at række ud over det potentiale, man allerede ser i dag.

– Vi er meget begejstret over muligheden for at udvide vores elektrofotografiske platforms funktioner til også at omfatte 3D print og additiv fremstilling, siger John O’Grady, præsident, Print Systems Division, Kodak. – Efter at have arbejdet tæt sammen med det talentfulde personale, der har arbejdet med STEP-teknologien i flere år, er vi overbevist om, at Evolve sidder med nøglen til, hvordan industriel plastfremstilling skal foregå fremover.

Evolve’s STEP-teknologi vil eksisterer sammen med traditionelle fremstillingsprocesser, såsom sprøjtestøbning i produktionen, hvilket øger organisationens produktionsevne, giver designfrihed og “værktøjsløs”-produktion. Det første STEP-system er opstillet i et alfa-udviklingsprogram og er blevet installeret hos en strategisk partner med hjælp fra både Kodak og Evolve.

– At skabe et stærkt teknologipartnerskab med Kodak er et vigtigt element i udviklingen af STEP, siger Steve Chillscyzn, administrerende direktør for Evolve Additive Solutions. – Valget af Kodaks systemer og teknologi til STEP gør det muligt for os at levere en stærkt pålidelig løsning baseret på en veldokumenteret motor, der er anerkendt som et af de mest produktive printsystemer i verden. Ved at arbejde med Kodak har vi en teknologi og et samarbejdsforhold, som ikke kun giver os mulighed for hurtigt at komme på markedet, men vi vil have potentialet til at vokse, mens vi skubber STEP-teknologien ind i fremtiden, slutter Steve Chillscyzn.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: