Kodak skal skubbe Evolve ind i fremtiden

Eastman Kodak og Evolve Additive Solutions Inc. indgår et teknologipartnerskab, hvor Kodak vil levere billeddannelsessystemer, dele og forbrugsstoffer til Evolve baseret på den digitale elektrofotografiske platform KODAK NEXPRESS. Derudover har virksomhederne underskrevet fælles udviklingsaftaler om udstyr og materialer med det mål at sikre udviklingen af Evolve’s Selective Thermoplastic Electrophotographic Process (STEP). En teknologi der forventes på markedet i 2020. STEP er Evolves egenudviklede 3D-printteknologi til additiv fremstilling. Kodak har desuden licenseret relevant intellektuel ejendomsret til Evolve for at støtte for udviklingen.

Kodak har været banebrydende med elektrofotografisk teknologi i mere end 40 år. Den prisbelønnede KODAK NEXPRESS Platform er en modulopbygget pakke, der gør den til en ideel platform for Evolve til at videreudvikle til en førende produktionsteknologi inden for additiv fremstilling. Den elektrofotografiske teknologi er en del af hele løsningen, der omfatter hardware, materialer, processer og software, som kræves for at printe og færdiggøre additive dele omkostningseffektivt med høj kvalitet og hastighed. Samarbejde og gensidig inspiration mellem de to teams forventes at række ud over det potentiale, man allerede ser i dag.

– Vi er meget begejstret over muligheden for at udvide vores elektrofotografiske platforms funktioner til også at omfatte 3D print og additiv fremstilling, siger John O’Grady, præsident, Print Systems Division, Kodak. – Efter at have arbejdet tæt sammen med det talentfulde personale, der har arbejdet med STEP-teknologien i flere år, er vi overbevist om, at Evolve sidder med nøglen til, hvordan industriel plastfremstilling skal foregå fremover.

Evolve’s STEP-teknologi vil eksisterer sammen med traditionelle fremstillingsprocesser, såsom sprøjtestøbning i produktionen, hvilket øger organisationens produktionsevne, giver designfrihed og “værktøjsløs”-produktion. Det første STEP-system er opstillet i et alfa-udviklingsprogram og er blevet installeret hos en strategisk partner med hjælp fra både Kodak og Evolve.

– At skabe et stærkt teknologipartnerskab med Kodak er et vigtigt element i udviklingen af STEP, siger Steve Chillscyzn, administrerende direktør for Evolve Additive Solutions. – Valget af Kodaks systemer og teknologi til STEP gør det muligt for os at levere en stærkt pålidelig løsning baseret på en veldokumenteret motor, der er anerkendt som et af de mest produktive printsystemer i verden. Ved at arbejde med Kodak har vi en teknologi og et samarbejdsforhold, som ikke kun giver os mulighed for hurtigt at komme på markedet, men vi vil have potentialet til at vokse, mens vi skubber STEP-teknologien ind i fremtiden, slutter Steve Chillscyzn.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Ny metode får det træge til at flyde

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i Additive Manufacturing Journal, har forskere fra Purdue University fået en ny metode til ekstrudering af viskose materialer i additivfremstilling.

Publicerat av: 

3D-printet udstyr til sportsudøvere

PLM Group har indgået et samarbejde med Idrættens Innovationslab om at udforske mulighederne for 3D-print af sportsudstyr. Det har foreløbig resulteret i 3D-printede løsninger, som anvendes af sejlsportslandsholdet.

Publicerat av: