International producent af bolte og møtrikker går ind i 3D

Den internationale Bossard-koncern styrker sin kompetence inden for additiv produktion. Bossard fremstiller og sælger fastgørelsesteknik i form af skruer, bolte og møtrikker til enhver anledning, samt håndtere logistikken omkring det. Den danske afdeling hævder at have det største udvalg på området.

De styrker deres kompetencer ved at erhverve 49 procent af servicebureauet 3D-prototyp GmbH i Schweiz. Det er meningen at de vil øge denne andel til 100 procent inden for de næste tre år. Erhvervelsen er en del af en langsigtet strategi, hvor Bossard har til hensigt at etablere sig på det fremtidige marked for 3D-print. Som en del af denne strategiske proces har Bossard allerede annonceret partnerskaber med tre producenter af 3D-printere i foråret 2018. Bossard-koncernen overtog repræsentationen og distributionen af printerudstyr fra disse selskaber til det schweiziske marked.

3D-prototyp GmbH har kompetence på tværs af hele designprocessen, fra udkastet, via 3D visualisering op til den færdige 3D plastmodel. 3D-prototyp GmbH har også stor erfaring med 3D-scanning af frie formflader og komplekse geometrier.

Med erhvervelsen af 3D-prototyp GmbH får Bossard yderligere praktisk know-how i additiv fremstilling af plastikapplikationer. Bossards kompetencecenter ønsker at støtte kunder fra designfasen hele vejen til produktionen af dele samt rådgive dem om udvælgelse af udstyr og tilhørende fremstillingsteknologier. I løbet af de næste par år er det hensigten at foretage yderligere målrettede investeringer i design og teknik.

Bossard mener, at 3D-print har en fremtid i forskellige produktionsområder, herunder fremstilling af prototyper, komponenter med komplekse geometrier, flerdelte samlinger og også dele, hvor vægtreduktion spiller en vigtig rolle, som i bilindustrien og flyindustrien. Sidst men ikke mindst bruges nye materialer i stigende grad i forbindelse med 3D-print, og de tilhørende udfordringer er af interesse for Bossard som global leverandør af fastgørelsesløsninger.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: