International producent af bolte og møtrikker går ind i 3D

Den internationale Bossard-koncern styrker sin kompetence inden for additiv produktion. Bossard fremstiller og sælger fastgørelsesteknik i form af skruer, bolte og møtrikker til enhver anledning, samt håndtere logistikken omkring det. Den danske afdeling hævder at have det største udvalg på området.

De styrker deres kompetencer ved at erhverve 49 procent af servicebureauet 3D-prototyp GmbH i Schweiz. Det er meningen at de vil øge denne andel til 100 procent inden for de næste tre år. Erhvervelsen er en del af en langsigtet strategi, hvor Bossard har til hensigt at etablere sig på det fremtidige marked for 3D-print. Som en del af denne strategiske proces har Bossard allerede annonceret partnerskaber med tre producenter af 3D-printere i foråret 2018. Bossard-koncernen overtog repræsentationen og distributionen af printerudstyr fra disse selskaber til det schweiziske marked.

3D-prototyp GmbH har kompetence på tværs af hele designprocessen, fra udkastet, via 3D visualisering op til den færdige 3D plastmodel. 3D-prototyp GmbH har også stor erfaring med 3D-scanning af frie formflader og komplekse geometrier.

Med erhvervelsen af 3D-prototyp GmbH får Bossard yderligere praktisk know-how i additiv fremstilling af plastikapplikationer. Bossards kompetencecenter ønsker at støtte kunder fra designfasen hele vejen til produktionen af dele samt rådgive dem om udvælgelse af udstyr og tilhørende fremstillingsteknologier. I løbet af de næste par år er det hensigten at foretage yderligere målrettede investeringer i design og teknik.

Bossard mener, at 3D-print har en fremtid i forskellige produktionsområder, herunder fremstilling af prototyper, komponenter med komplekse geometrier, flerdelte samlinger og også dele, hvor vægtreduktion spiller en vigtig rolle, som i bilindustrien og flyindustrien. Sidst men ikke mindst bruges nye materialer i stigende grad i forbindelse med 3D-print, og de tilhørende udfordringer er af interesse for Bossard som global leverandør af fastgørelsesløsninger.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: