Stratasys introducerer metalløsning til små serier


På formnext har Stratasys netop frigivet detaljer om deres nye metalprinterteknologi, Layered Powder Metallurgi (LPM), der er under udvikling og er beregnet til små produktionsserier. Teknologien er designet til at gøre fremstillingen af metaldele hurtigere, nemmere og mere omkostningseffektiv.

– Vi har bemærket, at de nuværende tilgange til 3D print efterlader mange ubesvarede spørgsmål, herunder langsom efterbehandling, indviklet supportfjernelse og timers forbrug af efterbehandling. Kombineret med de høje omkostninger ved AM-pulvere betyder det, at hver del er dyr, med en samlet produktionsomkostning, der er for svær at retfærdiggøre, siger Rafie Grinvald, direktør for produktmarkedsføring og administration hos Stratasys.
– Vores nye platform er designet til at ændre dette billede og præsenterer et alternativ til de typiske produktionsmetoder. Det vil hjælpe kunderne med dramatisk at reducere omkostningerne ved at skabe pålidelig og konsekvent produktkvalitet, i metal, til korte produktionsserier.

Stratasys platform er udviklet i løbet af de seneste år og omfatter virksomhedens proprietære jetting-teknologi og almindeligt anvendt pulvermetallurgi, der indledningsvis omfatter aluminiumpulver. LPM-løsningen indeholder en tre-trins additiv fremstillingsproces, der kombinerer traditionel pulvermetallurgi med Stratasys ‘PolyJet robuste inkjet-teknologi.

Slutresultatet skulle være økonomisk konkurrencedygtig i forhold til pris pr. del samt kort produktionstid med let implementerbar efterbehandling og ekstremt høj delkvalitet. Systemet tager sigte på direkte at imødekomme kundernes behov, som kræver produktion af pilotserier, samt til små batches i forbindelse med op- og nedrampning af produktionen.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Mercedes Benz 3D-printer reservedele til deres klassikere

Siden 2016 har Mercedes Benz haft 3D-printede reservedele til deres klassiske modeller på programmet. Bilfabrikanten fortæller at reservedele som fx spejlkabinet eller tændrørs-indsatsen kan fås som 3D-printet produkt med præcis den kvalitet og nøjagtighed, som Daimler-koncernen kræver. Det er klassiske dele, som er nødvendig for at de gamle bilmodeller kan fungere i god stand. For […]

Publicerat av: