Stratasys introducerer metalløsning til små serier


På formnext har Stratasys netop frigivet detaljer om deres nye metalprinterteknologi, Layered Powder Metallurgi (LPM), der er under udvikling og er beregnet til små produktionsserier. Teknologien er designet til at gøre fremstillingen af metaldele hurtigere, nemmere og mere omkostningseffektiv.

– Vi har bemærket, at de nuværende tilgange til 3D print efterlader mange ubesvarede spørgsmål, herunder langsom efterbehandling, indviklet supportfjernelse og timers forbrug af efterbehandling. Kombineret med de høje omkostninger ved AM-pulvere betyder det, at hver del er dyr, med en samlet produktionsomkostning, der er for svær at retfærdiggøre, siger Rafie Grinvald, direktør for produktmarkedsføring og administration hos Stratasys.
– Vores nye platform er designet til at ændre dette billede og præsenterer et alternativ til de typiske produktionsmetoder. Det vil hjælpe kunderne med dramatisk at reducere omkostningerne ved at skabe pålidelig og konsekvent produktkvalitet, i metal, til korte produktionsserier.

Stratasys platform er udviklet i løbet af de seneste år og omfatter virksomhedens proprietære jetting-teknologi og almindeligt anvendt pulvermetallurgi, der indledningsvis omfatter aluminiumpulver. LPM-løsningen indeholder en tre-trins additiv fremstillingsproces, der kombinerer traditionel pulvermetallurgi med Stratasys ‘PolyJet robuste inkjet-teknologi.

Slutresultatet skulle være økonomisk konkurrencedygtig i forhold til pris pr. del samt kort produktionstid med let implementerbar efterbehandling og ekstremt høj delkvalitet. Systemet tager sigte på direkte at imødekomme kundernes behov, som kræver produktion af pilotserier, samt til små batches i forbindelse med op- og nedrampning af produktionen.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: