Stratasys introducerer metalløsning til små serier


På formnext har Stratasys netop frigivet detaljer om deres nye metalprinterteknologi, Layered Powder Metallurgi (LPM), der er under udvikling og er beregnet til små produktionsserier. Teknologien er designet til at gøre fremstillingen af metaldele hurtigere, nemmere og mere omkostningseffektiv.

– Vi har bemærket, at de nuværende tilgange til 3D print efterlader mange ubesvarede spørgsmål, herunder langsom efterbehandling, indviklet supportfjernelse og timers forbrug af efterbehandling. Kombineret med de høje omkostninger ved AM-pulvere betyder det, at hver del er dyr, med en samlet produktionsomkostning, der er for svær at retfærdiggøre, siger Rafie Grinvald, direktør for produktmarkedsføring og administration hos Stratasys.
– Vores nye platform er designet til at ændre dette billede og præsenterer et alternativ til de typiske produktionsmetoder. Det vil hjælpe kunderne med dramatisk at reducere omkostningerne ved at skabe pålidelig og konsekvent produktkvalitet, i metal, til korte produktionsserier.

Stratasys platform er udviklet i løbet af de seneste år og omfatter virksomhedens proprietære jetting-teknologi og almindeligt anvendt pulvermetallurgi, der indledningsvis omfatter aluminiumpulver. LPM-løsningen indeholder en tre-trins additiv fremstillingsproces, der kombinerer traditionel pulvermetallurgi med Stratasys ‘PolyJet robuste inkjet-teknologi.

Slutresultatet skulle være økonomisk konkurrencedygtig i forhold til pris pr. del samt kort produktionstid med let implementerbar efterbehandling og ekstremt høj delkvalitet. Systemet tager sigte på direkte at imødekomme kundernes behov, som kræver produktion af pilotserier, samt til små batches i forbindelse med op- og nedrampning af produktionen.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: