En 3D-printet flyvedragt

EOS og Gravity Industries samarbejde har nu nået nye højder – i bogstaveligste forstand. De har nemlig sammen udviklet og fremstillet flyvedragten Jet Suit, som måske næsten kan sammenlignes med en Iron Man-dragt, der kan få mennesker til at bevæge sig gennem luften med 70 km i timen.

– For mig at se kommer innovation fra mod og fra at kunne tænke “ud over det mulige”. Vi har allerede flyttet grænserne for, hvad der er muligt, og vi former fremtiden hver dag, når vi er innovative, fortæller Richard Browning, Chief Test Pilot og grundlægger af Gravity Industries.

Gravity Industries, der så dagens lys sidste år, har som mål at få mennesker til at flyve. Den omtalte flyvedragt er produceret af 3D-printede dele, specialist-elektronik og fem jetmotorer. Kabeldirigering, elektronik og batterikasse er produceret med EOS polymerteknologi. Armbeslagene og styringen af trykket er derimod produceret med EOS metalteknologi.

– Det var nødvendigt at delene til Jet Suit var stabile og kun vejede lidt. Endvidere skulle det være muligt at skabe nye versioner af produkterne for at optimere dem. Det var muligt med friformsfremstilling, fortæller  Güngör Kara fra EOS.

Det er håbet at flyvedragten skal inspirere andre virksomheder til at tænke i nye baner, når der skal produceres nye produkter. Flyvedragten har ifølge producenten, en ydeevne på 1.000 bhp og kan flyve med en hastighed på over 70 km i timen.

Flyvedragten blev præsenteret på Formnext i sidste uge.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: