En 3D-printet flyvedragt

EOS og Gravity Industries samarbejde har nu nået nye højder – i bogstaveligste forstand. De har nemlig sammen udviklet og fremstillet flyvedragten Jet Suit, som måske næsten kan sammenlignes med en Iron Man-dragt, der kan få mennesker til at bevæge sig gennem luften med 70 km i timen.

– For mig at se kommer innovation fra mod og fra at kunne tænke “ud over det mulige”. Vi har allerede flyttet grænserne for, hvad der er muligt, og vi former fremtiden hver dag, når vi er innovative, fortæller Richard Browning, Chief Test Pilot og grundlægger af Gravity Industries.

Gravity Industries, der så dagens lys sidste år, har som mål at få mennesker til at flyve. Den omtalte flyvedragt er produceret af 3D-printede dele, specialist-elektronik og fem jetmotorer. Kabeldirigering, elektronik og batterikasse er produceret med EOS polymerteknologi. Armbeslagene og styringen af trykket er derimod produceret med EOS metalteknologi.

– Det var nødvendigt at delene til Jet Suit var stabile og kun vejede lidt. Endvidere skulle det være muligt at skabe nye versioner af produkterne for at optimere dem. Det var muligt med friformsfremstilling, fortæller  Güngör Kara fra EOS.

Det er håbet at flyvedragten skal inspirere andre virksomheder til at tænke i nye baner, når der skal produceres nye produkter. Flyvedragten har ifølge producenten, en ydeevne på 1.000 bhp og kan flyve med en hastighed på over 70 km i timen.

Flyvedragten blev præsenteret på Formnext i sidste uge.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Mercedes Benz 3D-printer reservedele til deres klassikere

Siden 2016 har Mercedes Benz haft 3D-printede reservedele til deres klassiske modeller på programmet. Bilfabrikanten fortæller at reservedele som fx spejlkabinet eller tændrørs-indsatsen kan fås som 3D-printet produkt med præcis den kvalitet og nøjagtighed, som Daimler-koncernen kræver. Det er klassiske dele, som er nødvendig for at de gamle bilmodeller kan fungere i god stand. For […]

Publicerat av: