En 3D-printet flyvedragt

EOS og Gravity Industries samarbejde har nu nået nye højder – i bogstaveligste forstand. De har nemlig sammen udviklet og fremstillet flyvedragten Jet Suit, som måske næsten kan sammenlignes med en Iron Man-dragt, der kan få mennesker til at bevæge sig gennem luften med 70 km i timen.

– For mig at se kommer innovation fra mod og fra at kunne tænke “ud over det mulige”. Vi har allerede flyttet grænserne for, hvad der er muligt, og vi former fremtiden hver dag, når vi er innovative, fortæller Richard Browning, Chief Test Pilot og grundlægger af Gravity Industries.

Gravity Industries, der så dagens lys sidste år, har som mål at få mennesker til at flyve. Den omtalte flyvedragt er produceret af 3D-printede dele, specialist-elektronik og fem jetmotorer. Kabeldirigering, elektronik og batterikasse er produceret med EOS polymerteknologi. Armbeslagene og styringen af trykket er derimod produceret med EOS metalteknologi.

– Det var nødvendigt at delene til Jet Suit var stabile og kun vejede lidt. Endvidere skulle det være muligt at skabe nye versioner af produkterne for at optimere dem. Det var muligt med friformsfremstilling, fortæller  Güngör Kara fra EOS.

Det er håbet at flyvedragten skal inspirere andre virksomheder til at tænke i nye baner, når der skal produceres nye produkter. Flyvedragten har ifølge producenten, en ydeevne på 1.000 bhp og kan flyve med en hastighed på over 70 km i timen.

Flyvedragten blev præsenteret på Formnext i sidste uge.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: