CADSYS får agentur på helt ny FDM-teknologi med CMYK-farver

Fra venstre Kishore Boyalakuntla VP Rize inc, Tim Ruffner Sales manager Rize inc., Bo Pedersen
CTO CADSYS, N.M. Kalambi CEO Rize inc., Ricco Busk Adm. Direktør CADSYS, Søren Skov Key
account manager CADSYS.

Siden CADSYS annoncerede deres indtog i 3D print området, for knapt 12 måneder siden, er der for alvor kommet fart på for den nord- og midtjyske soft- og hardwarevirksomhed. Med deres tilgang til 3D print området har virksomheden formået og sætte sig tungt på professionelle desktop løsninger målrettet industrien.

Nu introducerer CADSYS en helt ny hybrid FDM-teknologi, der er en kombination imellem den kendte FDM-teknologi og APD (augmented polymer depostition), som er en afart af den kendte blækmetode med printhoveder til traditionel 2D print.

CADSYS bliver de første i Europa til at installere en XRize printer i Q2, og det forventes den bliver vist frem allerede på de kommende messer; Plastteknik i Malmø i maj og Spånligaen i Herning til marts.

Nyt partnerskab og nye markeder
På den netop afsluttede Formnext messe i Frankfurt, har CADSYS Scandinavia ApS indgået en aftale med Boston baserede Rize inc. Direktør for CADSYS Scandinavia ApS, Ricco Busk fortæller:
– Vi leder hele tiden efter nye teknologier der kan hjælpe vores kunder, med det nye partnerskab med Rize inc. har vi ikke blot fået noget nyt og unikt, nu kan vi også åbne døre til helt nye markeder.

På Formnext har CADSYS indgået aftale med Rize Inc. om at overtage forhandlingen og distributionen af deres produkter i hele Skandinavien.

Rize one, som er udviklerens første produkt, adskiller sig på mange måder fra kendte teknologier, og det kan blandt andet nævnes at printerne leveres med et helt nyt materiale, Rizium, der adskiller sig ved kun at have 0,1 % fugt optag, være helt emissionsfri, dobbelt så stærk som ABS og have den stærkeste Z værdi på markedet.

Ingen post-processing og voxels i farver
Printhovedet anvendes blandt andet til at ligge et slipmiddel imellem support og emnelagene, der sikrer pæne overflader på alle side, og derudover kan printerne lægge farver ind imellem lagene. Den nuværende Rize one, understøtter monokrome farve, der kan anvendes til at påføre fx varenumre eller sporing, hvor den næste version, XRize, der leveres til CADSYS i Q2 understøtter fuld CMYK-farve, hvilket gør den perfekt til avancerede prototyper, arkitektur mm.

Materialer
Rize inc. udvikler egne materialer og blandt dem kan nævnes Endura som er en glasfiber forstærket variant af Rizium og Carpon som er en 20% kulfiber forstærket variant af samme. Rizium er en ABS-lignende amorf polymer der er næste dobbelt så stærk som den kendte ABS.
CADSYS bliver de første i Europa til at installere en XRize printer i Q2, og det forventes den bliver vist frem allerede på de kommende messer; Plastteknik i Malmø i maj og Spånligaen i Herning til marts. Rize one skulle efter planen være på plads allerede i december ifølge Ricci Busk.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: