Formnext vokser fortsat


Mere end 550 udstillere var på plads i årets formnext, som fandt sted medio november i Frankfurt. Messen er en af de største begivenheder inden for additiv fremstilling, og dækker de seneste innovationer i materialer, maskiner, print, før- og efterbehandlinger samt software.

Det var for fjerde år, at formnext fyldte Messe Frankfurt med udstillere fra hele verden inden for additiv produktion. Ifølge arrangøren Mesago Messe Frankfurt GmbH har 550 udstillere taget to udstillingshaller på 35.000 kvadratmeter i besiddelse. På to år har formnext fordoblet antallet af besøgende fra hele 14.000 til 28 000. Dette forventes at stige yderligere til næste år, hvor messen vil udvide med en endnu en hal, der næsten vil fordoble det samlede udstillingsareal.

Flere nystartede virksomheder viste deres seneste innovationer, lige fra AI-software til specialfremstillede produktionsteknologier. TCT, der er Formnexts partner inden for konferencer afholdt et konferenceprogram, hvor eksperter og brugere af additiv produktion delte deres viden og erfaringer. Udstillingen havde også mange konkurrencer, herunder “Startup Challenge” for lovende unge virksomheder og den internationale konkurrence “Purmundus-udfordring” for virksomheder der fremviste de mest kreative ideer.

Nogle af de virksomheder, der viste deres maskiner og produkter i løbet af udstillingsdagene var EOS, HP, 3D Systems Additive Industries, addup, Adira, Alphacam, Arburg, Arcam, Beam, BigRep, Concept Laser, Carbon, Dassault, Desktop Metal, Digital Metal DMG Mori, Envisiontec EOS Exone, Farsoon, Form Labs, FIT, GE Additive, HP, Keyence, Markforged, materialisere, Matsuura , Prodways, Renishaw, Ricoh, Siemens, Sisma, SLM Solutions, Stratasys, Trumpf, Voxeljet og Xjet.

Tekst og foto af Hanna Jangenfeldt

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: