Formnext vokser fortsat


Mere end 550 udstillere var på plads i årets formnext, som fandt sted medio november i Frankfurt. Messen er en af de største begivenheder inden for additiv fremstilling, og dækker de seneste innovationer i materialer, maskiner, print, før- og efterbehandlinger samt software.

Det var for fjerde år, at formnext fyldte Messe Frankfurt med udstillere fra hele verden inden for additiv produktion. Ifølge arrangøren Mesago Messe Frankfurt GmbH har 550 udstillere taget to udstillingshaller på 35.000 kvadratmeter i besiddelse. På to år har formnext fordoblet antallet af besøgende fra hele 14.000 til 28 000. Dette forventes at stige yderligere til næste år, hvor messen vil udvide med en endnu en hal, der næsten vil fordoble det samlede udstillingsareal.

Flere nystartede virksomheder viste deres seneste innovationer, lige fra AI-software til specialfremstillede produktionsteknologier. TCT, der er Formnexts partner inden for konferencer afholdt et konferenceprogram, hvor eksperter og brugere af additiv produktion delte deres viden og erfaringer. Udstillingen havde også mange konkurrencer, herunder “Startup Challenge” for lovende unge virksomheder og den internationale konkurrence “Purmundus-udfordring” for virksomheder der fremviste de mest kreative ideer.

Nogle af de virksomheder, der viste deres maskiner og produkter i løbet af udstillingsdagene var EOS, HP, 3D Systems Additive Industries, addup, Adira, Alphacam, Arburg, Arcam, Beam, BigRep, Concept Laser, Carbon, Dassault, Desktop Metal, Digital Metal DMG Mori, Envisiontec EOS Exone, Farsoon, Form Labs, FIT, GE Additive, HP, Keyence, Markforged, materialisere, Matsuura , Prodways, Renishaw, Ricoh, Siemens, Sisma, SLM Solutions, Stratasys, Trumpf, Voxeljet og Xjet.

Tekst og foto af Hanna Jangenfeldt

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Mercedes Benz 3D-printer reservedele til deres klassikere

Siden 2016 har Mercedes Benz haft 3D-printede reservedele til deres klassiske modeller på programmet. Bilfabrikanten fortæller at reservedele som fx spejlkabinet eller tændrørs-indsatsen kan fås som 3D-printet produkt med præcis den kvalitet og nøjagtighed, som Daimler-koncernen kræver. Det er klassiske dele, som er nødvendig for at de gamle bilmodeller kan fungere i god stand. For […]

Publicerat av: