Formnext vokser fortsat


Mere end 550 udstillere var på plads i årets formnext, som fandt sted medio november i Frankfurt. Messen er en af de største begivenheder inden for additiv fremstilling, og dækker de seneste innovationer i materialer, maskiner, print, før- og efterbehandlinger samt software.

Det var for fjerde år, at formnext fyldte Messe Frankfurt med udstillere fra hele verden inden for additiv produktion. Ifølge arrangøren Mesago Messe Frankfurt GmbH har 550 udstillere taget to udstillingshaller på 35.000 kvadratmeter i besiddelse. På to år har formnext fordoblet antallet af besøgende fra hele 14.000 til 28 000. Dette forventes at stige yderligere til næste år, hvor messen vil udvide med en endnu en hal, der næsten vil fordoble det samlede udstillingsareal.

Flere nystartede virksomheder viste deres seneste innovationer, lige fra AI-software til specialfremstillede produktionsteknologier. TCT, der er Formnexts partner inden for konferencer afholdt et konferenceprogram, hvor eksperter og brugere af additiv produktion delte deres viden og erfaringer. Udstillingen havde også mange konkurrencer, herunder “Startup Challenge” for lovende unge virksomheder og den internationale konkurrence “Purmundus-udfordring” for virksomheder der fremviste de mest kreative ideer.

Nogle af de virksomheder, der viste deres maskiner og produkter i løbet af udstillingsdagene var EOS, HP, 3D Systems Additive Industries, addup, Adira, Alphacam, Arburg, Arcam, Beam, BigRep, Concept Laser, Carbon, Dassault, Desktop Metal, Digital Metal DMG Mori, Envisiontec EOS Exone, Farsoon, Form Labs, FIT, GE Additive, HP, Keyence, Markforged, materialisere, Matsuura , Prodways, Renishaw, Ricoh, Siemens, Sisma, SLM Solutions, Stratasys, Trumpf, Voxeljet og Xjet.

Tekst og foto af Hanna Jangenfeldt

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: