Nyt glaslignende filament

Mitsubichi Chemical er klar med et nyt produkt, som bliver distribueret gennem deres datterselskab Verbatim.

Det nye filament er et næsten helt transparent materiale, som er en blanding af PC og PMMA polymer.

Oprindeligt blev materialet – Durabio – udviklet som et substitut for glas, og det anvendes allerede inden for bil- og mobil-industrien.  Durabio er BPA-frit.

Ved at gøre materialet tilgængeligt til 3D-print, får designere lettere mulighed til at udvikle modeller og prototyper med det samme materiale, som vil blive brugt til den efterfølgende produktion..

Durabio ligner glas, men det er det ikke. Det er måske bedre. Det er UV-resistent, og det betyder, at gennemsigtige genstande kan implementeres sikkert i udendørs miljøer, skriver Fabbaloo blandt andet i deres omtale af det nye glaslignende produkt.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: