Plastfirma tredobler sin 3D printkapacitet

På grund af den store efterspørgsel udvider vi vores 3D-udskrivningsservice yderligere for slidstærke specialløsninger med nye lasersintringsprintere, udtaler Tom Krause, Business Division Manager Additive Manufacturing hos igus.

Efterspørgslen efter kundespecifikke specialløsninger stiger støt. Det gælder også hos tyske igus, der er specialiseret i fremstilling af plastdele til bevægelige komponenter. Stadig flere kunder benytter sig af 3D print fremstillet af højtydende plast. Det er uanset, om der er tale om kortvarige indkøb af reservedele, prototypekonstruktion eller til fremstilling af smøringsfrie små partier. For at imødekomme denne efterspørgsel har Kölns plastekspert nu tredoblet sin 3D laser sintring print kapacitet.

Hvis brugeren ønsker at producere en slidbestandig specialdel eller et lille parti, kan de hos igus tilbyde komponenten i 3D print. Via en webservice kan kunden uploade CAD-data, vælge materiale og aktiver ordren.

De fleste af komponenterne fremstilles ved hjælp af lasersintringsprocessen. I denne proces anvendes det slidbestandige lasersintringsmateriale iglidur I3, specielt udviklet af igus, på hele arbejdsplatformen og sintres med en laser. Efter hvert arbejdstrin sænkes pladen og et nyt lag påføres.

¬– På grund af den meget høje efterspørgsel efter slidstærke specialløsninger gennem vores 3D-printstjenesten, har vi nu tredoblet vores kapacitet med nye lasersintringsprintere, fortæller Tom Krause, chef for additivproduktion hos igus.

Hurtigt printede komplekse komponenter
Fordelene ved lasersintringsprocessen er indlysende. – I et byggerum på 220 x 170 x 300 millimeter kan fx 5.000 glidelejer med en indre diameter på 10 millimeter fremstilles pr. printer inden for 30 timer. Lasersintring sikrer, at vi ikke kun kan tilbyde komponenterne hurtigt, men også med en højere styrke og mere omkostningseffektivt end FDM-processen, tilføjer bemærker Tom Krause.

De høje omkostninger, som fx kendes fra produktion af sprøjtestøbeværktøjer, elimineres, og mulige designændringer kan nemt laves på computeren, mens man i konventionel sprøjtestøbning skal ændre hele formen. Derudover er der ingen prisforskel mellem komplekse og enkle former. Hvis kunden ønsker at lave et slidstærkt gear, kan han bruge det slidbestandige lasersintringsmateriale iglidur I6, der var specielt udviklet til gear i 3D-print øjemed. Hvis der skal udskrives en serie med op til 4.000 dele, kan der også fremstilles sprøjtestøbeværktøjer i additivfremstilling, der senere anvendes i sprøjtestøbemaskinen. Fordelen her er, at brugeren frit kan vælge det egnede materiale fra mere end 50 iglidur materialer.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: