Plastfirma tredobler sin 3D printkapacitet

På grund af den store efterspørgsel udvider vi vores 3D-udskrivningsservice yderligere for slidstærke specialløsninger med nye lasersintringsprintere, udtaler Tom Krause, Business Division Manager Additive Manufacturing hos igus.

Efterspørgslen efter kundespecifikke specialløsninger stiger støt. Det gælder også hos tyske igus, der er specialiseret i fremstilling af plastdele til bevægelige komponenter. Stadig flere kunder benytter sig af 3D print fremstillet af højtydende plast. Det er uanset, om der er tale om kortvarige indkøb af reservedele, prototypekonstruktion eller til fremstilling af smøringsfrie små partier. For at imødekomme denne efterspørgsel har Kölns plastekspert nu tredoblet sin 3D laser sintring print kapacitet.

Hvis brugeren ønsker at producere en slidbestandig specialdel eller et lille parti, kan de hos igus tilbyde komponenten i 3D print. Via en webservice kan kunden uploade CAD-data, vælge materiale og aktiver ordren.

De fleste af komponenterne fremstilles ved hjælp af lasersintringsprocessen. I denne proces anvendes det slidbestandige lasersintringsmateriale iglidur I3, specielt udviklet af igus, på hele arbejdsplatformen og sintres med en laser. Efter hvert arbejdstrin sænkes pladen og et nyt lag påføres.

¬– På grund af den meget høje efterspørgsel efter slidstærke specialløsninger gennem vores 3D-printstjenesten, har vi nu tredoblet vores kapacitet med nye lasersintringsprintere, fortæller Tom Krause, chef for additivproduktion hos igus.

Hurtigt printede komplekse komponenter
Fordelene ved lasersintringsprocessen er indlysende. – I et byggerum på 220 x 170 x 300 millimeter kan fx 5.000 glidelejer med en indre diameter på 10 millimeter fremstilles pr. printer inden for 30 timer. Lasersintring sikrer, at vi ikke kun kan tilbyde komponenterne hurtigt, men også med en højere styrke og mere omkostningseffektivt end FDM-processen, tilføjer bemærker Tom Krause.

De høje omkostninger, som fx kendes fra produktion af sprøjtestøbeværktøjer, elimineres, og mulige designændringer kan nemt laves på computeren, mens man i konventionel sprøjtestøbning skal ændre hele formen. Derudover er der ingen prisforskel mellem komplekse og enkle former. Hvis kunden ønsker at lave et slidstærkt gear, kan han bruge det slidbestandige lasersintringsmateriale iglidur I6, der var specielt udviklet til gear i 3D-print øjemed. Hvis der skal udskrives en serie med op til 4.000 dele, kan der også fremstilles sprøjtestøbeværktøjer i additivfremstilling, der senere anvendes i sprøjtestøbemaskinen. Fordelen her er, at brugeren frit kan vælge det egnede materiale fra mere end 50 iglidur materialer.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Mercedes Benz 3D-printer reservedele til deres klassikere

Siden 2016 har Mercedes Benz haft 3D-printede reservedele til deres klassiske modeller på programmet. Bilfabrikanten fortæller at reservedele som fx spejlkabinet eller tændrørs-indsatsen kan fås som 3D-printet produkt med præcis den kvalitet og nøjagtighed, som Daimler-koncernen kræver. Det er klassiske dele, som er nødvendig for at de gamle bilmodeller kan fungere i god stand. For […]

Publicerat av: