Fem gange hurtigere ekstruderings-print med ny MXT-teknologi

BigRep sætter ny standard for additiv produktion med deres to nyudviklede industrielle 3D-printere med den nye MXT Extrusion teknologi.

På Formnext præsenterede BigRep de nye storformat 3D-printere til Thermoplastic Extrusion (Fused Filament Fabrication – FFF).

Med MXT Extrusion varmes materialet op til den rette ekstruderingstemperatur. Der er ikke som ved tidligere ekstruderingsløsninger tale om ”mekaniske”  ”tryk og pres-metoder”.

De nye storformatprintere – BigRep Pro og BigRep Edge – bliver med den nye MXT- teknologi i stand til at revolutionere markedet, skriver blandt andet Fabboloo, i en kommentar.

Printerne kan benyttes til funktionelle prototyper, komposit værktøj, slutprodukter og serieproduktion i mindre oplag. Der kan printes med højtydende materiale og de nye løsninger vil være endnu et skridt på vejen til innovativ 3D-produktion inden for industrisegmenter som biler, fly, forbrugsprodukter, produktion med mere.

– Denne nye teknologi leverer den type innovation, som industrien har ventet på, da vores banebrydende MXT®-system gør vores nye printere fem gange hurtigere – samtidig med større præcision og kvalitet – end de nuværende ekstruderingshastigheder, siger BigRep CEO Stephan Beyer, PhD . – Dette er et kæmpe spring for additiv fremstilling, der gør det muligt for BigRep-kunderne at udnytte dagens mest avancerede storskala 3D-printteknologi.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: