Fem gange hurtigere ekstruderings-print med ny MXT-teknologi

BigRep sætter ny standard for additiv produktion med deres to nyudviklede industrielle 3D-printere med den nye MXT Extrusion teknologi.

På Formnext præsenterede BigRep de nye storformat 3D-printere til Thermoplastic Extrusion (Fused Filament Fabrication – FFF).

Med MXT Extrusion varmes materialet op til den rette ekstruderingstemperatur. Der er ikke som ved tidligere ekstruderingsløsninger tale om ”mekaniske”  ”tryk og pres-metoder”.

De nye storformatprintere – BigRep Pro og BigRep Edge – bliver med den nye MXT- teknologi i stand til at revolutionere markedet, skriver blandt andet Fabboloo, i en kommentar.

Printerne kan benyttes til funktionelle prototyper, komposit værktøj, slutprodukter og serieproduktion i mindre oplag. Der kan printes med højtydende materiale og de nye løsninger vil være endnu et skridt på vejen til innovativ 3D-produktion inden for industrisegmenter som biler, fly, forbrugsprodukter, produktion med mere.

– Denne nye teknologi leverer den type innovation, som industrien har ventet på, da vores banebrydende MXT®-system gør vores nye printere fem gange hurtigere – samtidig med større præcision og kvalitet – end de nuværende ekstruderingshastigheder, siger BigRep CEO Stephan Beyer, PhD . – Dette er et kæmpe spring for additiv fremstilling, der gør det muligt for BigRep-kunderne at udnytte dagens mest avancerede storskala 3D-printteknologi.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: