Fem gange hurtigere ekstruderings-print med ny MXT-teknologi

BigRep sætter ny standard for additiv produktion med deres to nyudviklede industrielle 3D-printere med den nye MXT Extrusion teknologi.

På Formnext præsenterede BigRep de nye storformat 3D-printere til Thermoplastic Extrusion (Fused Filament Fabrication – FFF).

Med MXT Extrusion varmes materialet op til den rette ekstruderingstemperatur. Der er ikke som ved tidligere ekstruderingsløsninger tale om ”mekaniske”  ”tryk og pres-metoder”.

De nye storformatprintere – BigRep Pro og BigRep Edge – bliver med den nye MXT- teknologi i stand til at revolutionere markedet, skriver blandt andet Fabboloo, i en kommentar.

Printerne kan benyttes til funktionelle prototyper, komposit værktøj, slutprodukter og serieproduktion i mindre oplag. Der kan printes med højtydende materiale og de nye løsninger vil være endnu et skridt på vejen til innovativ 3D-produktion inden for industrisegmenter som biler, fly, forbrugsprodukter, produktion med mere.

– Denne nye teknologi leverer den type innovation, som industrien har ventet på, da vores banebrydende MXT®-system gør vores nye printere fem gange hurtigere – samtidig med større præcision og kvalitet – end de nuværende ekstruderingshastigheder, siger BigRep CEO Stephan Beyer, PhD . – Dette er et kæmpe spring for additiv fremstilling, der gør det muligt for BigRep-kunderne at udnytte dagens mest avancerede storskala 3D-printteknologi.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: