CADSYS oplever stor interesse for Sintratecs nye SLS-printer

Administrerende direktør Ricco Busk (tv) og Sintratec’s Salgsdirektør Gabor Koppanyi giver håndslag på CADSYS bestilling af 5 sæt af den nye Sintratec S2 model der leveres i andet kvartal 2019.

På den netop afsluttede Formnext messe, lancerede schweiziske Sintratec, deres nye model af en SLS 3D printer, kaldet S2. Den nye model lukker hullet imellem desktop applikationer og de noget større og dyrere produktionsmaskiner, og er den første på markedet af sin art.

Den danske forhandler CADSYS Scandinavia ApS, har netop bestilt fem sæt hjem af printeren og melder allerede næsten udsolgt.

CADSYS’s direktør Ricco Busk fortæller: – Vi har ventet længe på at komme til at skrive under på nogle aftaler med nye kunder der ønsker den nye S2 model, for den lukker nemlig et hul i markedet hvor der ingen lignende produkter er. S2 giver mulighed for at producere non-stop, uden nede tid på 3D printeren og det er helt unikt for dette segment.

Sintratecs S2, er opbygget af henholdsvis en laserstation, et materialebord og en rensestation. Materialet bordet kan køres fra laserstationen og over i rensestationen og imens man forberede næste print kan man køre et andet bord i laserstationen som har forvarmet under printet. På den måde kan man både forvarme, nedkøle og printe på en og samme tid, uden laseren står stille.

S2 er opbygget med rundt byggekammer for at sikre en ensartet temperatur der forbedrer print kvaliteten. Dernæst er der en semiautomatisk rensning af pulveret samt blanding af brugt og nyt pulver.

Som altid er Sintratecs printere med 100% åbne parametre, der gør det muligt og lege med teknologien og printkvaliteten.

I løbet af det næste ½ år vil man løfte sløret for nogle nye ”high performance” polymerer, der vil
gøre SLS teknologien endnu stærkere og endnu mere interessant for industrien.

Den store interesse for S2 overrasker ikke CADSYS, som fortæller at en af årsagerne til de blev forhandlere af Sintratecs produktlinje netop var S2 modellen var under udvikling.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: