Canon udvikler et keramisk 3DP-materiale

Canon Danmark forlod 3DP-markedet sidste år. Nu er Canon Inc. med hovedkontor i Tokyo, klar med et nyt keramisk materiale til 3D-print.

Det er et aluminiumoxidbaseret keramisk materiale, der er egnet til selektiv laser meltning2. De har også udviklet en ny produktionsteknologi. Gennem denne teknologi kan en 3D-printer bruges til at producere keramiske dele med komplekse geometrier, der fx kan være hule eller porøse strukturer, som er vanskelige at opnå ved almindelige metalstøbning eller med skæreprocesser.

Keramiske dele, der er fremstillet med denne teknologi forventes at blive anvendt inden for alle industrielle områder lige fra komponenter til udstyr, der kræver varmebestandighed og isolerende egenskaber, som fx elektriske ovne, til komponenter, der udsættes for kemikalier, som kræver korrosionsbestandighed.

Canon planlægger også at udvide brugen af denne teknologi til andre områder som fx medico-branchen.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Mercedes Benz 3D-printer reservedele til deres klassikere

Siden 2016 har Mercedes Benz haft 3D-printede reservedele til deres klassiske modeller på programmet. Bilfabrikanten fortæller at reservedele som fx spejlkabinet eller tændrørs-indsatsen kan fås som 3D-printet produkt med præcis den kvalitet og nøjagtighed, som Daimler-koncernen kræver. Det er klassiske dele, som er nødvendig for at de gamle bilmodeller kan fungere i god stand. For […]

Publicerat av: