Canon udvikler et keramisk 3DP-materiale

Canon Danmark forlod 3DP-markedet sidste år. Nu er Canon Inc. med hovedkontor i Tokyo, klar med et nyt keramisk materiale til 3D-print.

Det er et aluminiumoxidbaseret keramisk materiale, der er egnet til selektiv laser meltning2. De har også udviklet en ny produktionsteknologi. Gennem denne teknologi kan en 3D-printer bruges til at producere keramiske dele med komplekse geometrier, der fx kan være hule eller porøse strukturer, som er vanskelige at opnå ved almindelige metalstøbning eller med skæreprocesser.

Keramiske dele, der er fremstillet med denne teknologi forventes at blive anvendt inden for alle industrielle områder lige fra komponenter til udstyr, der kræver varmebestandighed og isolerende egenskaber, som fx elektriske ovne, til komponenter, der udsættes for kemikalier, som kræver korrosionsbestandighed.

Canon planlægger også at udvide brugen af denne teknologi til andre områder som fx medico-branchen.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: