Tendenser fra Formnext – set af Jeppe Byskov

Foto fra Formnext. Copyright Mesago / Thomas Masuch

Formnext i sidste måned havde naturligvis også besøg af Teknologisk Institut. Nedenfor kan du læse, hvad instituttets sektionsleder, Jeppe Byskov, oplevede som de tre mest iøjnefaldende tendenser.

Afdelingsleder Jeppe Byskov fra Teknologisk Institut.

Fokus på viden
Mangel på viden i industrien har længe været en flaskehals for, at virksomheder kommer i gang med 3D-print, og det har flere aktører bemærket. Mange af maskinproducenterne har i flere år på Formnext især fokuseret på de teknologiske fremskridt og features ved deres printere. I år var flere af producenterne ude med budskabet om, at uddannelse er det vigtigste, for at få industrien aktiveret. Den tendens kan vi kun erklære os enige i. I år var der mange flere deltagere end sædvanligt fra Danmark, som nævnte deres behov for viden for at komme videre med 3D-print – og de var derfor taget på Formnext, for at opsøge den viden.

Stigende industrialisering
I mange år har 3D-print primært været benyttet til prototyper, som skal vise hvordan det færdige produkt vil se ud, når det sættes i produktion. På Formnext – og i 3D-printmiljøet generelt – bevæger vi os mere væk fra prototyperne og over imod reel produktion. Dette understøttes af en stigende industrialisering af processerne omkring 3D-print. Udstillerne på Formnext viste løsninger med robotter i produktionen og printere som bliver hurtigere og hurtigere og tilgængelige for flere brancher end dem, der hidtil har været frontløbere med 3D-print.

Udvikling af efterprocessering
Et 3D-printet emnet er ikke færdigt, lige når det kommer ud af printeren. Det kræver flere efterbehandlingstrin, før man har et emne, der lever op til kundernes krav. At opnå den rette overflade og finish kan være en barriere for at brede brugen af 3D-print ud, og det arbejder flere aktører derfor med, for at bryde barriererne ned. På Formnext så vi adskillige eksempler på de mange muligheder, der er for efterbehandling af 3D-printede emner. De resultater vi i nær fremtid kan opnå på overfladebehandling giver nye muligheder for at printe flere emner til bredere målgrupper.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Mercedes Benz 3D-printer reservedele til deres klassikere

Siden 2016 har Mercedes Benz haft 3D-printede reservedele til deres klassiske modeller på programmet. Bilfabrikanten fortæller at reservedele som fx spejlkabinet eller tændrørs-indsatsen kan fås som 3D-printet produkt med præcis den kvalitet og nøjagtighed, som Daimler-koncernen kræver. Det er klassiske dele, som er nødvendig for at de gamle bilmodeller kan fungere i god stand. For […]

Publicerat av: