Tendenser fra Formnext – set af Jeppe Byskov

Foto fra Formnext. Copyright Mesago / Thomas Masuch

Formnext i sidste måned havde naturligvis også besøg af Teknologisk Institut. Nedenfor kan du læse, hvad instituttets sektionsleder, Jeppe Byskov, oplevede som de tre mest iøjnefaldende tendenser.

Afdelingsleder Jeppe Byskov fra Teknologisk Institut.

Fokus på viden
Mangel på viden i industrien har længe været en flaskehals for, at virksomheder kommer i gang med 3D-print, og det har flere aktører bemærket. Mange af maskinproducenterne har i flere år på Formnext især fokuseret på de teknologiske fremskridt og features ved deres printere. I år var flere af producenterne ude med budskabet om, at uddannelse er det vigtigste, for at få industrien aktiveret. Den tendens kan vi kun erklære os enige i. I år var der mange flere deltagere end sædvanligt fra Danmark, som nævnte deres behov for viden for at komme videre med 3D-print – og de var derfor taget på Formnext, for at opsøge den viden.

Stigende industrialisering
I mange år har 3D-print primært været benyttet til prototyper, som skal vise hvordan det færdige produkt vil se ud, når det sættes i produktion. På Formnext – og i 3D-printmiljøet generelt – bevæger vi os mere væk fra prototyperne og over imod reel produktion. Dette understøttes af en stigende industrialisering af processerne omkring 3D-print. Udstillerne på Formnext viste løsninger med robotter i produktionen og printere som bliver hurtigere og hurtigere og tilgængelige for flere brancher end dem, der hidtil har været frontløbere med 3D-print.

Udvikling af efterprocessering
Et 3D-printet emnet er ikke færdigt, lige når det kommer ud af printeren. Det kræver flere efterbehandlingstrin, før man har et emne, der lever op til kundernes krav. At opnå den rette overflade og finish kan være en barriere for at brede brugen af 3D-print ud, og det arbejder flere aktører derfor med, for at bryde barriererne ned. På Formnext så vi adskillige eksempler på de mange muligheder, der er for efterbehandling af 3D-printede emner. De resultater vi i nær fremtid kan opnå på overfladebehandling giver nye muligheder for at printe flere emner til bredere målgrupper.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: