3D-printet udstyr til sportsudøvere

PLM Group har indgået et samarbejde med Idrættens Innovationslab om at udforske mulighederne for 3D-print af sportsudstyr. Det har foreløbig resulteret i 3D-printede løsninger, som anvendes af sejlsportslandsholdet.

Der er mange gode grunde til, at 3D-print er interessant for både sejlsporten og en lang række andre sportsgrene. Teknologien kan nemlig give mulighed for at skræddersy udstyret til den enkelte sportsudøver, forkorte produktionstiden og reducere prisen for tilpasset udstyr. Samtidig giver 3D-print mulighed for let at teste nye ideer og løsninger til sporten.

Dansk Sejlunion, PLM Group og Idrættens Innovationslab har derfor indgået et samarbejde om at afdække nye muligheder for at anvende 3D-print indenfor sejlsport.

Idrættens Innovationslab og PLM Group inviterede i første omgang til ‘innovationscafe’ omkring 3D-print, hvor interesserede sportsudøvere og idrætsforbund kunne blive klogere på, hvad 3D-print kan anvendes til i deres sport. Til innovationscafeen blev der arrangeret en idekonkurrence, hvor deltagerne dystede om at vinde et 3D print af deres idé. Dansk Sejlunion vandt konkurrencen, og samarbejdet har resulteret i en bomclips, som beskytter kuglelejeblokken for ikke bliver skadet. Og flere produkter er på vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


3d-printet ståltype vinder pris

En 3d-printet ståltype, der er i stand til at producere værktøjer, som kan skære gennem titanium, har vundet en pris på $15 tusinde australske dollars til en ph.d.-kandidat på RMIT University i Melbourne.

Publicerat av: 

Certificering er afgørende

Digital Metal får UL-certificering af deres binder jetting metal-system, DM P2500. Og i samme forbindelse lancerer de to nye legeringer, der tåler høje temperaturer.

Publicerat av: 

3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

3d-printning er blevet en mere almindelig del af arbejdsprocessen lige fra prototyping til markedsføring. Arkitektkopia ser en lys fremtid for branchen og har derfor øget sine investeringer i kvalitets 3d-print.

Publicerat av: 

I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: