Ny metode får det træge til at flyde

Monique McClain er en af de forskere, der har studeret den nye metode

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i Additive Manufacturing Journal, har forskere fra Purdue University fået en ny metode til ekstrudering af viskose materialer i additivfremstilling. Det kan være materiale, der ligner ler eller med en lignende tekstur, der ikke altid er let at få gennem en smal dyse.

Problemet med 3D-print af disse materialer er, at det sætter sig fast i dysen på grund af den friktion, der bliver, når den presses mod de indre vægge. Et andet problem er, at selvom du får materialet gennem dysen, så kommer  der ofte luft ind, som blander sig med materialet.

Ved at vibrere materialet med “ultralydsvibrationer” har forskere formået at eliminere friktionen, hvilket gør det nemt at få materialet gennem dysen.

– Nogle af disse processer bruger bogstaveligt talt mange opløsningsmidler, som vi ikke behøver, siger professor Jeffrey Rhoads, som har stået for udviklingen af den nye vibrationsmetode.

En doktorand inden for rumteknologi, der fandt teknologien nyttig, er Monique McClain. Hun har blandt andet testet det med brændselsceller, der bruges som drivmidler til raketter. Hun bemærkede fx, at materialet brændte forskelligt, når det blev lavet med metoden, da det blev muligt at ændre selve materialets form. Dette vil kunne bidrage til nye måder at designe materialet på for at opnå bedre tryk.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Ny metode får det træge til at flyde

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i Additive Manufacturing Journal, har forskere fra Purdue University fået en ny metode til ekstrudering af viskose materialer i additivfremstilling.

Publicerat av: 

3D-printet udstyr til sportsudøvere

PLM Group har indgået et samarbejde med Idrættens Innovationslab om at udforske mulighederne for 3D-print af sportsudstyr. Det har foreløbig resulteret i 3D-printede løsninger, som anvendes af sejlsportslandsholdet.

Publicerat av: