Ny metode får det træge til at flyde

Monique McClain er en af de forskere, der har studeret den nye metode

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i Additive Manufacturing Journal, har forskere fra Purdue University fået en ny metode til ekstrudering af viskose materialer i additivfremstilling. Det kan være materiale, der ligner ler eller med en lignende tekstur, der ikke altid er let at få gennem en smal dyse.

Problemet med 3D-print af disse materialer er, at det sætter sig fast i dysen på grund af den friktion, der bliver, når den presses mod de indre vægge. Et andet problem er, at selvom du får materialet gennem dysen, så kommer  der ofte luft ind, som blander sig med materialet.

Ved at vibrere materialet med “ultralydsvibrationer” har forskere formået at eliminere friktionen, hvilket gør det nemt at få materialet gennem dysen.

– Nogle af disse processer bruger bogstaveligt talt mange opløsningsmidler, som vi ikke behøver, siger professor Jeffrey Rhoads, som har stået for udviklingen af den nye vibrationsmetode.

En doktorand inden for rumteknologi, der fandt teknologien nyttig, er Monique McClain. Hun har blandt andet testet det med brændselsceller, der bruges som drivmidler til raketter. Hun bemærkede fx, at materialet brændte forskelligt, når det blev lavet med metoden, da det blev muligt at ændre selve materialets form. Dette vil kunne bidrage til nye måder at designe materialet på for at opnå bedre tryk.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: