Ny metode får det træge til at flyde

Monique McClain er en af de forskere, der har studeret den nye metode

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i Additive Manufacturing Journal, har forskere fra Purdue University fået en ny metode til ekstrudering af viskose materialer i additivfremstilling. Det kan være materiale, der ligner ler eller med en lignende tekstur, der ikke altid er let at få gennem en smal dyse.

Problemet med 3D-print af disse materialer er, at det sætter sig fast i dysen på grund af den friktion, der bliver, når den presses mod de indre vægge. Et andet problem er, at selvom du får materialet gennem dysen, så kommer  der ofte luft ind, som blander sig med materialet.

Ved at vibrere materialet med “ultralydsvibrationer” har forskere formået at eliminere friktionen, hvilket gør det nemt at få materialet gennem dysen.

– Nogle af disse processer bruger bogstaveligt talt mange opløsningsmidler, som vi ikke behøver, siger professor Jeffrey Rhoads, som har stået for udviklingen af den nye vibrationsmetode.

En doktorand inden for rumteknologi, der fandt teknologien nyttig, er Monique McClain. Hun har blandt andet testet det med brændselsceller, der bruges som drivmidler til raketter. Hun bemærkede fx, at materialet brændte forskelligt, når det blev lavet med metoden, da det blev muligt at ændre selve materialets form. Dette vil kunne bidrage til nye måder at designe materialet på for at opnå bedre tryk.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


3d-printet ståltype vinder pris

En 3d-printet ståltype, der er i stand til at producere værktøjer, som kan skære gennem titanium, har vundet en pris på $15 tusinde australske dollars til en ph.d.-kandidat på RMIT University i Melbourne.

Publicerat av: 

Certificering er afgørende

Digital Metal får UL-certificering af deres binder jetting metal-system, DM P2500. Og i samme forbindelse lancerer de to nye legeringer, der tåler høje temperaturer.

Publicerat av: 

3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

3d-printning er blevet en mere almindelig del af arbejdsprocessen lige fra prototyping til markedsføring. Arkitektkopia ser en lys fremtid for branchen og har derfor øget sine investeringer i kvalitets 3d-print.

Publicerat av: 

I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: