Tre trends som kan dominere 2019

Colin Elkins, Global Industry Director med ansvar for løsninger til produktionsindustrien hos IFS, peger på tre tendenser, som han ser kommer til at karakterisere fremstillingen af produkter i 2019. Den første trend på listen er NFC (Near-field Communication) og smart tags, som ifølge Elkins vil revolutionere på området inden for produktinformation. Zion Market Research forudsiger en årlig vækst af smart tags på 17,6 procent i perioden 2018-2024.

– I 2019 vil produkter og etiketter i stigende grad være udstyret med NFC chips. NFC og de nært beslægtede smart tags skaber rammerne for pengeløs handel og giver bedre muligheder for dataanalyser og sporbarhed”, udtaler Colin Elkins.

En anden trend er udviklingen af bioplastik og enklere miljømærkning.

– I oktober vedtog EU en afgørelse om forbud mod flere typer af engangsprodukter så som sugerør. Dette ændrer ved to ting i produktionen. Det første er, hvilke former for emballage, der kan bruges, og det andet er, hvordan materialet skal kategoriseres.
Ifølge Elkins anslås det globale marked for bioplastik til at vokse fra 253 milliarder til 2,7 billioner dollars på ti år. Dette vil kræve nye standarder for kategorisering af materialer. Begreber som biologisk nedbrydelig, kompost, genanvendelse m.fl. kan være forvirrende, og derfor er det nødvendigt at skabe bedre definitioner.

Den tredje trend er, at der kommer større krav til virksomheder om at offentliggøre de ingredienser, de anvender i produktionen, og hvordan de fremstilles. Det fremgår blandt andet af en lang række undersøgelser, der har vist, at yngre forbrugere er villige til at betale mere for bæredygtige produkter.

– I det lange løb kan man forvente, at priserne for bæredygtige produkter vil være faldende i takt med, at salget stiger. Konklusionen er, at alle vinder på alle niveauer, lige fra råvareleverandørerne til forbrugerne, understreger Colin Elkins.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: