Tre trends som kan dominere 2019

Colin Elkins, Global Industry Director med ansvar for løsninger til produktionsindustrien hos IFS, peger på tre tendenser, som han ser kommer til at karakterisere fremstillingen af produkter i 2019. Den første trend på listen er NFC (Near-field Communication) og smart tags, som ifølge Elkins vil revolutionere på området inden for produktinformation. Zion Market Research forudsiger en årlig vækst af smart tags på 17,6 procent i perioden 2018-2024.

– I 2019 vil produkter og etiketter i stigende grad være udstyret med NFC chips. NFC og de nært beslægtede smart tags skaber rammerne for pengeløs handel og giver bedre muligheder for dataanalyser og sporbarhed”, udtaler Colin Elkins.

En anden trend er udviklingen af bioplastik og enklere miljømærkning.

– I oktober vedtog EU en afgørelse om forbud mod flere typer af engangsprodukter så som sugerør. Dette ændrer ved to ting i produktionen. Det første er, hvilke former for emballage, der kan bruges, og det andet er, hvordan materialet skal kategoriseres.
Ifølge Elkins anslås det globale marked for bioplastik til at vokse fra 253 milliarder til 2,7 billioner dollars på ti år. Dette vil kræve nye standarder for kategorisering af materialer. Begreber som biologisk nedbrydelig, kompost, genanvendelse m.fl. kan være forvirrende, og derfor er det nødvendigt at skabe bedre definitioner.

Den tredje trend er, at der kommer større krav til virksomheder om at offentliggøre de ingredienser, de anvender i produktionen, og hvordan de fremstilles. Det fremgår blandt andet af en lang række undersøgelser, der har vist, at yngre forbrugere er villige til at betale mere for bæredygtige produkter.

– I det lange løb kan man forvente, at priserne for bæredygtige produkter vil være faldende i takt med, at salget stiger. Konklusionen er, at alle vinder på alle niveauer, lige fra råvareleverandørerne til forbrugerne, understreger Colin Elkins.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: