Carbon og Ford designer bilkomponenter i 3d-print

Tidligere på ugen afslørede Carbon og Ford Motor Company, at de tager samarbejdet et skridt videre. Det var under Additive Manufacturing for Automotive Workshop i Nordamerika, at de to virksomheder viste flere 3d-printede bilkomponenter frem, der skal installeres i nogle af Fords udvalgte modeller. Alle komponenter er fremstillet via Carbons DLS-teknik, Digital Light Synthesis, i materialet EPX (epoxy) 82.

– Vi er glade for at samarbejde med Ford og de mange muligheder, der kommer af at udnytte de unikke egenskaber ved digital fremstilling. Med de 3d-printede komponenter kan vi levere mere holdbare løsninger til gavn for bilejerne sammenlignet med sprøjtestøbte dele”, udtaler stifter og CEO for Carbon, Joseph DeSimone.

Carbon præsenterede flere komponenter til bilindustrien på deres stand på Formnext Trade Fair i Frankfurt i 2018

De 3d-printede komponenter kommer til at erstatte de traditionelt fremstillede dele i Fords udvalgte modeller og inkluderer løsninger til varme, køling, ventilation, servicedele, elektriske dele til bremsesystemer og meget mere.

”Bilindustrien viser her, hvordan man kan anvende digital fremstilling i stor skala, og vores samarbejde med Ford er et perfekt eksempel på hvilke innovationsniveauer man kan opnå, når man i fællesskab designer løsningerne”, understreger Joseph DeSimone.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: