Carbon og Ford designer bilkomponenter i 3d-print

Tidligere på ugen afslørede Carbon og Ford Motor Company, at de tager samarbejdet et skridt videre. Det var under Additive Manufacturing for Automotive Workshop i Nordamerika, at de to virksomheder viste flere 3d-printede bilkomponenter frem, der skal installeres i nogle af Fords udvalgte modeller. Alle komponenter er fremstillet via Carbons DLS-teknik, Digital Light Synthesis, i materialet EPX (epoxy) 82.

– Vi er glade for at samarbejde med Ford og de mange muligheder, der kommer af at udnytte de unikke egenskaber ved digital fremstilling. Med de 3d-printede komponenter kan vi levere mere holdbare løsninger til gavn for bilejerne sammenlignet med sprøjtestøbte dele”, udtaler stifter og CEO for Carbon, Joseph DeSimone.

Carbon præsenterede flere komponenter til bilindustrien på deres stand på Formnext Trade Fair i Frankfurt i 2018

De 3d-printede komponenter kommer til at erstatte de traditionelt fremstillede dele i Fords udvalgte modeller og inkluderer løsninger til varme, køling, ventilation, servicedele, elektriske dele til bremsesystemer og meget mere.

”Bilindustrien viser her, hvordan man kan anvende digital fremstilling i stor skala, og vores samarbejde med Ford er et perfekt eksempel på hvilke innovationsniveauer man kan opnå, når man i fællesskab designer løsningerne”, understreger Joseph DeSimone.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: