Kreativt gulv indfanger nordens glød

Med inspiration fra nordlys har den spanske arkitekt og designer Patricia Urguiola skabt et gulv, der er dekoreret ved hjælp af 3d-teknologi, til BMW’s udstilling: Progressive Luxury meets Creative Excellence.
Da bilproducenten BMW for nylig ønskede at skabe et nyt udstillingssted til sine nyeste bilmodeller, tog de kontakt til den spanske designer og arkitekt Patricia Urquiola. Og ligesom BMW, som i lang tid har arbejdet på at implementere additiv fremstilling i deres produktion, havde Patricia øje for samme ide med 3d-teknologi.

Med inspiration fra det smukke grønne nordlys besluttede hun sig for at designe en brugerdefineret etage. Sammen med den hollandske design tech-virksomhed Aectual brugte hun 3d-printning til at gøre gulvet unikt. Med et hvidt bølgemønster, som 3d-printes på toppen af mørkegrønne og hvide marmor fliser, dannes et mangfoldigt mønster på tværs af det store 320 kvadratmeters gulv. Aectual anvender en robot XL 3d-printer, der er baseret på, at en robotarm printer materialet ud i fri form for at danne mønsteret.

Se hvordan gulvet printes ud på videoen nedenfor.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: