Kreativt gulv indfanger nordens glød

Med inspiration fra nordlys har den spanske arkitekt og designer Patricia Urguiola skabt et gulv, der er dekoreret ved hjælp af 3d-teknologi, til BMW’s udstilling: Progressive Luxury meets Creative Excellence.
Da bilproducenten BMW for nylig ønskede at skabe et nyt udstillingssted til sine nyeste bilmodeller, tog de kontakt til den spanske designer og arkitekt Patricia Urquiola. Og ligesom BMW, som i lang tid har arbejdet på at implementere additiv fremstilling i deres produktion, havde Patricia øje for samme ide med 3d-teknologi.

Med inspiration fra det smukke grønne nordlys besluttede hun sig for at designe en brugerdefineret etage. Sammen med den hollandske design tech-virksomhed Aectual brugte hun 3d-printning til at gøre gulvet unikt. Med et hvidt bølgemønster, som 3d-printes på toppen af mørkegrønne og hvide marmor fliser, dannes et mangfoldigt mønster på tværs af det store 320 kvadratmeters gulv. Aectual anvender en robot XL 3d-printer, der er baseret på, at en robotarm printer materialet ud i fri form for at danne mønsteret.

Se hvordan gulvet printes ud på videoen nedenfor.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: