Ny 3d-printer skal forfine smykker

Udviklingsvirksomheden inden for 3d-print Solidscape, som blev opkøbt af franske Prodways for seks måneder siden, lancerer nu en ny 3d-printer til smykkebranchen, SolidscapeDL. Det er en 3d-printer baseret på teknikken DLP (Digital Light Processing), hvor flydende polymerer hærdes ved at blive belyst af en lyskilde.

Solidscape, som tidligere er kendt for sine voksbaserede 3d-printere, går nu ind i smykkebranchen med den nye 3d printer. Via samarbejdet med Prodways vil datterselskabet Deltamen anvende den nye 3d-printer sammen med kombinerede plastdele, der passer til smykkeproduktion. Ifølge Prodways giver dette mulighed for produktion med høj hastighed, lige så vel som priserne reduceres med en tredjedel.

”Solidscape har været synonymt med kvalitet og højeste standard på smykkemarkedet i mere end 20 år”, skriver Prodways i en pressemeddelelse og fortsætter: ”Prodways group vil bane vejen for det store smykkemarked via 3d-printrevolutionen. I dag anvendes 3d-printere i cirka 10 procent af den globale smykkeproduktion, og særligt i high-end smykkesegmentet”.

Solidscapes mål er at øge markedet med 50 procent inden for fem år. Den nye 3d-printer SolidscapeDL kommer på markedet i andet kvartal af 2019.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: