Ny 3d-printer skal forfine smykker

Udviklingsvirksomheden inden for 3d-print Solidscape, som blev opkøbt af franske Prodways for seks måneder siden, lancerer nu en ny 3d-printer til smykkebranchen, SolidscapeDL. Det er en 3d-printer baseret på teknikken DLP (Digital Light Processing), hvor flydende polymerer hærdes ved at blive belyst af en lyskilde.

Solidscape, som tidligere er kendt for sine voksbaserede 3d-printere, går nu ind i smykkebranchen med den nye 3d printer. Via samarbejdet med Prodways vil datterselskabet Deltamen anvende den nye 3d-printer sammen med kombinerede plastdele, der passer til smykkeproduktion. Ifølge Prodways giver dette mulighed for produktion med høj hastighed, lige så vel som priserne reduceres med en tredjedel.

”Solidscape har været synonymt med kvalitet og højeste standard på smykkemarkedet i mere end 20 år”, skriver Prodways i en pressemeddelelse og fortsætter: ”Prodways group vil bane vejen for det store smykkemarked via 3d-printrevolutionen. I dag anvendes 3d-printere i cirka 10 procent af den globale smykkeproduktion, og særligt i high-end smykkesegmentet”.

Solidscapes mål er at øge markedet med 50 procent inden for fem år. Den nye 3d-printer SolidscapeDL kommer på markedet i andet kvartal af 2019.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: