Schweizergarden forsynes med hjelme i 3d-print

Efter 500 år med svedende ører og vægten af en 2 kilos metalhjelm oven på hovedet går Vatikanets schweitzergarde nu lysere tider i møde takket være nye 3d-printede hjelme.

Schweizergarden har vogtet paven og Vatikanstaten siden 1506, da de rejste til Rom for at beskytte pave Julius II. I de fem hundrede år som er gået, har de hele tiden benyttet de samme metalhjelme. Men på dagen for 513-års jubilæet for gardens stiftelse, viste Vatikanet sine nye 3d-printede hjelme frem.

De nye hjelme bærer våbenskjoldet til pave Julius II og er blevet 3d-printet i PVC og derefter malet sort. De originale metalhjelme, som vejede 2 kilo, var væsentligt tungere end de nye PVC-hjelme, som vejer 570 gram. En anden fordel er, at de nye hjelme er køligere, hvorimod metalhjelmene kunne blive uudholdeligt varme under den romerske sommer. Omkostningerne er selvfølgelig også en afgørende faktor, da de nye hjelme koster omtrent halvdelen at fremstille.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: