Schweizergarden forsynes med hjelme i 3d-print

Efter 500 år med svedende ører og vægten af en 2 kilos metalhjelm oven på hovedet går Vatikanets schweitzergarde nu lysere tider i møde takket være nye 3d-printede hjelme.

Schweizergarden har vogtet paven og Vatikanstaten siden 1506, da de rejste til Rom for at beskytte pave Julius II. I de fem hundrede år som er gået, har de hele tiden benyttet de samme metalhjelme. Men på dagen for 513-års jubilæet for gardens stiftelse, viste Vatikanet sine nye 3d-printede hjelme frem.

De nye hjelme bærer våbenskjoldet til pave Julius II og er blevet 3d-printet i PVC og derefter malet sort. De originale metalhjelme, som vejede 2 kilo, var væsentligt tungere end de nye PVC-hjelme, som vejer 570 gram. En anden fordel er, at de nye hjelme er køligere, hvorimod metalhjelmene kunne blive uudholdeligt varme under den romerske sommer. Omkostningerne er selvfølgelig også en afgørende faktor, da de nye hjelme koster omtrent halvdelen at fremstille.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: