Grundfos Fonden støtter forskning i 3d-print


Grundfos Fonden har for første gang givet en bevilling inden for 3d-print. David Bue Pedersen, som leder DTU Mekaniks forskning i 3d-print, har modtaget 17,8 millioner kr. til et femårigt projekt. Denne forskning i 3d-print skal skabes på åbne platforme, så alle interesserede virksomheder og forskere har adgang til viden om processer bag 3d-print.

Ambitionen for projektet er, at processerne bag de forskellige 3d-printer teknologier skal optimeres for eksempelvis at opnå højere grader af geometrisk præcision. Desuden kommer projektet til at beskrive både det fysiske og digitale system bag de to mest anvendte metoder til industriel 3d-print og omfatter metoder til 3d-print i både metal og plast.

-Vi er stolte over at kunne støtte forskningen i additive fremstillingsteknologier på DTU. Det vil uden tvivl blive til gavn for dansk industri at få adgang til ekspertise og viden om, hvordan 3D print i større udstrækning kan inddrages i produktionen, siger Kim Nøhr Skibsted, direktør for Grundfos Fonden.

Al dokumentation bag arkitekturen, det vil sige hardware, elektronik og kildekode, offentliggøres, så andre forskere og virksomheder har adgang til den nye viden med intentionen om at drive udviklingen videre inden for 3d-printerfeltet. Forskningen i 3d-print er i fremgang i disse år, men den koncentrerer sig hovedsageligt om design, karakteristik af materialer og kvalitetssikring.

Processer bag 3d-print

Forskning i at udvikle nye processer kræver mange forskellige kompetencer, og det er kun få forskergrupper, som på DTU, der beskæftiger sig med at forbedre eller udvikle processer til 3d-print.

-Det kræver kompetencer inden for mange forskellige områder, eksempelvis konstruktion, fysik, kemi- og procesteknologi at kunne udvikle nye processer, der skal være både bedre, hurtigere og mere kosteffektive end de eksisterende, siger David Bue Pedersen.

DTU’s forskningsgruppe besidder alle de relevante kompetencer, og de vil i de kommende år blive anvendt til at presse den nuværende 3d-printer teknologi til sit yderste, samtidigt med at der udarbejdes open access beskrivelser af alle processer bag additive manufacturing.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: