Tractus3D udgiver ny PEEK-printer

Byggevolumen ligger på 300 millimeter i diameter x 380 mm i højden, og 3d-printeren er egnet til korte kørsler.


Tractus3D er en hollandsk 3d-printerfabrikant, som i de sidste par år har sat fokus på storformat printere og 3d-printere, der kan håndtere den højt ydende polymer kaldet PEEK. Nu lancerer virksomheden den nye 3d-printer T850P.

3d-printeren har et opvarmet kammer, der hurtigt kan køles ned gennem varmestyring af luft. Når det kommer til varmebestandigheden, så kan mundstykket modstå 450 grader celsius og byggepladen op til 175 grader celsius.

– T850P er perfekt til at producere stærke og lette objekter produceret med PEEK, udtaler Maurits Blok, kommerciel chef hos Tractus3D.

Foruden PEEK-polymer kan 3d-printeren desuden håndtere PLA og PETG.

Ifølge Maurits giver polymererne fordelene, at de fungerer som alternativer til metaldele, f.eks. når det drejer sig om egenskaberne – styrke, varme og kemisk modstandsdygtighed.

Den svenske virksomhed Trelleborg Sealing Solutions, der fremstiller tætnings-/forseglingsløsninger, er bl.a. en af brugerne af Tractus 3d-printere.

-I løbet af årene har vi testet forskellige former for højtemperaturs 3d-printere fra producenter over hele verden, og med T850P tager vi definitivt vores 3d-prints til næste niveau, understreger Ivan Gerada, indkøbs- og it-manager.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: