Tractus3D udgiver ny PEEK-printer

Byggevolumen ligger på 300 millimeter i diameter x 380 mm i højden, og 3d-printeren er egnet til korte kørsler.


Tractus3D er en hollandsk 3d-printerfabrikant, som i de sidste par år har sat fokus på storformat printere og 3d-printere, der kan håndtere den højt ydende polymer kaldet PEEK. Nu lancerer virksomheden den nye 3d-printer T850P.

3d-printeren har et opvarmet kammer, der hurtigt kan køles ned gennem varmestyring af luft. Når det kommer til varmebestandigheden, så kan mundstykket modstå 450 grader celsius og byggepladen op til 175 grader celsius.

– T850P er perfekt til at producere stærke og lette objekter produceret med PEEK, udtaler Maurits Blok, kommerciel chef hos Tractus3D.

Foruden PEEK-polymer kan 3d-printeren desuden håndtere PLA og PETG.

Ifølge Maurits giver polymererne fordelene, at de fungerer som alternativer til metaldele, f.eks. når det drejer sig om egenskaberne – styrke, varme og kemisk modstandsdygtighed.

Den svenske virksomhed Trelleborg Sealing Solutions, der fremstiller tætnings-/forseglingsløsninger, er bl.a. en af brugerne af Tractus 3d-printere.

-I løbet af årene har vi testet forskellige former for højtemperaturs 3d-printere fra producenter over hele verden, og med T850P tager vi definitivt vores 3d-prints til næste niveau, understreger Ivan Gerada, indkøbs- og it-manager.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: