3d-print i børnehøjde

Den dansk-franske Skole i København lægger hus til både en skole, børnehave og en ingeniørvirksomhed. Når man som Kim er lærer, datalog og fysiker og underviser tæt på tekniker-omgivelser, er der ikke langt til tanken om at bygge en 3d-printer.

Kim og børnene fik bygget en 3d-printer, og de printede alverdens finurligheder, bl.a. en smart lille klips i Freecad til at holde styr på ledningerne på kontorbordene. Det var en yderst lærerig proces, hvor der blev læst manualer, skruet, samlet, fejlfundet og problemløst i mange timer.

”En dag kom nogle af de seksårige elever gående forbi og så maskinen i aktion. De blev stående i laaang tid, alt imens emnet lag for lag opstod af ingenting. En af eleverne spurgte, om hun måtte få en. Det måtte hun selvfølgelig gerne, for vi kunne jo bare printe en til”, forklarer Kim., som er lærer på Den dansk-franske Skole.

Elever selvkørende i ny 3d-printer

Interessen var stabil, og i en længere periode var 3d-printeren den første maskine, der blev tændt om morgenen og den sidste maskine, som blev slukket før lukketid. Den intense brug betød, at printeren hurtigt blev slidt, og skolen valgte at opgradere til en bedre model.

Den nye printer er en Prusa i3 Mk2, som ifølge Kim er noget dyrere end dens mange kloner, men det afgørende for skolen var, at monteringen kunne ske gnidningsfrit.

Børnene blev hurtigt selvkørende i 3d-printerens LCD-menu, og de lærte hurtigt at vælge og starte prints. De begyndte også hurtigt at finde og designe deres egne modeller med hjælp fra internettet.

Projektet viser tydeligt, at børn over 6 år kan lære at bruge en 3d-printer. De forstår at bruge Tinkercad og slic3r til at lave den gcode, som printeren bruger, og de lidt ældre børn har lært at bruge Blender, som er et 3d-grafikprogram.
Mange af børnene ønsker sig nu deres egen 3d-printer.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: