3d-print i børnehøjde

Den dansk-franske Skole i København lægger hus til både en skole, børnehave og en ingeniørvirksomhed. Når man som Kim er lærer, datalog og fysiker og underviser tæt på tekniker-omgivelser, er der ikke langt til tanken om at bygge en 3d-printer.

Kim og børnene fik bygget en 3d-printer, og de printede alverdens finurligheder, bl.a. en smart lille klips i Freecad til at holde styr på ledningerne på kontorbordene. Det var en yderst lærerig proces, hvor der blev læst manualer, skruet, samlet, fejlfundet og problemløst i mange timer.

”En dag kom nogle af de seksårige elever gående forbi og så maskinen i aktion. De blev stående i laaang tid, alt imens emnet lag for lag opstod af ingenting. En af eleverne spurgte, om hun måtte få en. Det måtte hun selvfølgelig gerne, for vi kunne jo bare printe en til”, forklarer Kim., som er lærer på Den dansk-franske Skole.

Elever selvkørende i ny 3d-printer

Interessen var stabil, og i en længere periode var 3d-printeren den første maskine, der blev tændt om morgenen og den sidste maskine, som blev slukket før lukketid. Den intense brug betød, at printeren hurtigt blev slidt, og skolen valgte at opgradere til en bedre model.

Den nye printer er en Prusa i3 Mk2, som ifølge Kim er noget dyrere end dens mange kloner, men det afgørende for skolen var, at monteringen kunne ske gnidningsfrit.

Børnene blev hurtigt selvkørende i 3d-printerens LCD-menu, og de lærte hurtigt at vælge og starte prints. De begyndte også hurtigt at finde og designe deres egne modeller med hjælp fra internettet.

Projektet viser tydeligt, at børn over 6 år kan lære at bruge en 3d-printer. De forstår at bruge Tinkercad og slic3r til at lave den gcode, som printeren bruger, og de lidt ældre børn har lært at bruge Blender, som er et 3d-grafikprogram.
Mange af børnene ønsker sig nu deres egen 3d-printer.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: