Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

To 3d-printede ribben – med og uden støttestruktur.

I Bulgarien gik 35-årige Ivaylo Josifov til lægen med en betændelse i mandlerne, da der efter en undersøgelse blev opdaget en medfødt deformitet i hans bryst. Da det kan medføre lungeproblemer, var det nødvendigt at erstatte det deforme ribben. Da det nye ribben skal havde de samme dimensioner som originalen, valgte man at bruge 3d-printning, fordi metoden kan reproducere organers form nøjagtigt.

Metoden er benyttet tidligere, hvor man har brugt implantater lavet af titanium. Men metallet er dyrt og uegnet til ribben, da det printede ribben gerne skal have både en vis stivhed og fleksibilitet.

I dag findes et nylonmateriale, der er godkendt til medicinsk brug og som har bedre mekaniske egenskaber. Materialet tåler også den varme, det kræver at sterilisere implantatet før operationen. Dermed bliver patientens brystkasse 3d-scannet, og et nyt ribben printes på under et døgn, ifølge internetsiden Digital Trends.

Det var vigtigt at det printede ribben besad samme fleksibilitet som originalen, så flere modeller blev printet og testet i forhold til originalen. Og det bedste ved det hele er prisen, da materialer, arbejds- og maskintimer tilsammen blev mindre end 100 euro.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: