Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

To 3d-printede ribben – med og uden støttestruktur.

I Bulgarien gik 35-årige Ivaylo Josifov til lægen med en betændelse i mandlerne, da der efter en undersøgelse blev opdaget en medfødt deformitet i hans bryst. Da det kan medføre lungeproblemer, var det nødvendigt at erstatte det deforme ribben. Da det nye ribben skal havde de samme dimensioner som originalen, valgte man at bruge 3d-printning, fordi metoden kan reproducere organers form nøjagtigt.

Metoden er benyttet tidligere, hvor man har brugt implantater lavet af titanium. Men metallet er dyrt og uegnet til ribben, da det printede ribben gerne skal have både en vis stivhed og fleksibilitet.

I dag findes et nylonmateriale, der er godkendt til medicinsk brug og som har bedre mekaniske egenskaber. Materialet tåler også den varme, det kræver at sterilisere implantatet før operationen. Dermed bliver patientens brystkasse 3d-scannet, og et nyt ribben printes på under et døgn, ifølge internetsiden Digital Trends.

Det var vigtigt at det printede ribben besad samme fleksibilitet som originalen, så flere modeller blev printet og testet i forhold til originalen. Og det bedste ved det hele er prisen, da materialer, arbejds- og maskintimer tilsammen blev mindre end 100 euro.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: