Svenske Jernbaner anvender 3d-print til reservedele

Det svenske jernbaneselskab SJ forenkler produktionen af reservedele ved hjælp af 3d-printning. De første dele, der vil blive installeret i togene er holdere til toiletpapir, toiletlåse i metal og beskyttende overflader til stikkontakter og ventilation.

-3d-printning revolutioner den måde, vi producerer reservedele på, idet processen bliver forenklet og mere fleksibel. Det gælder specielt reservedele, der ikke længere er tilgængelige på markedet og som er meget dyre at erstatte. Dette koncept har et enormt potentiale for besparelser set fra flere perspektiver. Leveringstid, lagerstyring, logistik og administration effektiviseres, siger Anders Gustafsson, direktør for SJ’s division for store køretøjsprojekter.

3d-printet del af en dørlås. Foto: Karin Boo

De første komponenter, SJ vil producere i 3d-print er reservedele, der ikke påvirker sikkerheden eller er begrænset i størrelse og vægt. Initiativet er en vigtig del af programmet Digitalisering, som SJ gennemfører for at styrke den langsigtede konkurrenceevne inden for højere punktlighed og kundetilfredshed, skriver SJ i en pressemeddelelse.

-Vi vil gradvist producere flere og flere reservedele ved hjælp af 3d-printning. Med en mere effektiv vedligeholdelse får vi flere tog, højere punktlighed og kundetilfredshed. Dette er kun begyndelsen, siger Anders Gustafsson.

SJ har blandt andet et samarbejde med PostNord Strålfors, som i en længere periode har leveret 3d-printede produkter on-demand. De er også involveret i et internationalt netværk, hvor store virksomheder er drivkraften bag udviklingen af 3d-printning.

-Takket være samarbejdet med andre digitale virksomheder, har vi taget store skridt i en kort periode, og nu er vi på forkant med udviklingen i Europa, når det kommer til 3d-printning, understreger Anders Gustafsson.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: