Svenske Jernbaner anvender 3d-print til reservedele

Det svenske jernbaneselskab SJ forenkler produktionen af reservedele ved hjælp af 3d-printning. De første dele, der vil blive installeret i togene er holdere til toiletpapir, toiletlåse i metal og beskyttende overflader til stikkontakter og ventilation.

-3d-printning revolutioner den måde, vi producerer reservedele på, idet processen bliver forenklet og mere fleksibel. Det gælder specielt reservedele, der ikke længere er tilgængelige på markedet og som er meget dyre at erstatte. Dette koncept har et enormt potentiale for besparelser set fra flere perspektiver. Leveringstid, lagerstyring, logistik og administration effektiviseres, siger Anders Gustafsson, direktør for SJ’s division for store køretøjsprojekter.

3d-printet del af en dørlås. Foto: Karin Boo

De første komponenter, SJ vil producere i 3d-print er reservedele, der ikke påvirker sikkerheden eller er begrænset i størrelse og vægt. Initiativet er en vigtig del af programmet Digitalisering, som SJ gennemfører for at styrke den langsigtede konkurrenceevne inden for højere punktlighed og kundetilfredshed, skriver SJ i en pressemeddelelse.

-Vi vil gradvist producere flere og flere reservedele ved hjælp af 3d-printning. Med en mere effektiv vedligeholdelse får vi flere tog, højere punktlighed og kundetilfredshed. Dette er kun begyndelsen, siger Anders Gustafsson.

SJ har blandt andet et samarbejde med PostNord Strålfors, som i en længere periode har leveret 3d-printede produkter on-demand. De er også involveret i et internationalt netværk, hvor store virksomheder er drivkraften bag udviklingen af 3d-printning.

-Takket være samarbejdet med andre digitale virksomheder, har vi taget store skridt i en kort periode, og nu er vi på forkant med udviklingen i Europa, når det kommer til 3d-printning, understreger Anders Gustafsson.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: