Svenske initiativer kan nå nye højder

Mikael Melitshenko, erhvervs. og projektudvikler for avanceret fremstilling på Alfred Nobel Science Park i Karlskoga.

Sverige er ikke kommet lige så langt som mange andre lande inden for industrialiseringen af Additiv Manufacturing (AM). Ifølge Alfred Nobel Science Park i Karlskoga skyldes det et for lille antal af svenske operatører sammenlignet med andre internationale virksomheder, samt at projekterne ikke er koordinerede.

For at opnå fremdrift vil Alfred Nobel Science Park og Region Örebro samle flere af de aktuelle projekter i regionerne inden for AM.

-Initiativerne – er hver for sig for små til at være konkurrencedygtige på international plan. Sammen har vi derimod muligheden for at drive større udviklingsprojekter og dermed skabe en større indflydelse på den regionale industri, udtaler Mikael Melitshenko, som er erhvervs- og projektudvikler for avanceret fabrikation i Alfreds Nobel Science Park.

Alfred Nobel Science Park har modtaget 3,7 millioner SEK for at skabe en fælles platform for at samle de forskellige 3d-projekter et sted. Tillväxtverket i Sverige bidrager med 2,6 millioner SEK og Örebro County med 1,1 millioner SEK.

– Gennem projektet kommer det regionale erhvervsliv til at drage fordel af den hurtige udvikling i 3d-printning. Det er godt for den fremtidige konkurrenceevne og vækst, hvilket på sigt kan føre til nye arbejdspladser i regionen, siger Irén Lejegren (S), som er formand i vækstudvalget for Region Örebro.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


3d-printet ståltype vinder pris

En 3d-printet ståltype, der er i stand til at producere værktøjer, som kan skære gennem titanium, har vundet en pris på $15 tusinde australske dollars til en ph.d.-kandidat på RMIT University i Melbourne.

Publicerat av: 

Certificering er afgørende

Digital Metal får UL-certificering af deres binder jetting metal-system, DM P2500. Og i samme forbindelse lancerer de to nye legeringer, der tåler høje temperaturer.

Publicerat av: 

3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

3d-printning er blevet en mere almindelig del af arbejdsprocessen lige fra prototyping til markedsføring. Arkitektkopia ser en lys fremtid for branchen og har derfor øget sine investeringer i kvalitets 3d-print.

Publicerat av: 

I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: