Svenske initiativer kan nå nye højder

Mikael Melitshenko, erhvervs. og projektudvikler for avanceret fremstilling på Alfred Nobel Science Park i Karlskoga.

Sverige er ikke kommet lige så langt som mange andre lande inden for industrialiseringen af Additiv Manufacturing (AM). Ifølge Alfred Nobel Science Park i Karlskoga skyldes det et for lille antal af svenske operatører sammenlignet med andre internationale virksomheder, samt at projekterne ikke er koordinerede.

For at opnå fremdrift vil Alfred Nobel Science Park og Region Örebro samle flere af de aktuelle projekter i regionerne inden for AM.

-Initiativerne – er hver for sig for små til at være konkurrencedygtige på international plan. Sammen har vi derimod muligheden for at drive større udviklingsprojekter og dermed skabe en større indflydelse på den regionale industri, udtaler Mikael Melitshenko, som er erhvervs- og projektudvikler for avanceret fabrikation i Alfreds Nobel Science Park.

Alfred Nobel Science Park har modtaget 3,7 millioner SEK for at skabe en fælles platform for at samle de forskellige 3d-projekter et sted. Tillväxtverket i Sverige bidrager med 2,6 millioner SEK og Örebro County med 1,1 millioner SEK.

– Gennem projektet kommer det regionale erhvervsliv til at drage fordel af den hurtige udvikling i 3d-printning. Det er godt for den fremtidige konkurrenceevne og vækst, hvilket på sigt kan føre til nye arbejdspladser i regionen, siger Irén Lejegren (S), som er formand i vækstudvalget for Region Örebro.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: