Airbus satser på 3d-printede flydele

Brugen af Additive Manufacturing (AM) vokser gevaldigt for Airbus. Foto: S. Ramadier, Airbus


Det internationale flyselskab Airbus figurerer i to nyheder inden for 3d-print i denne uge. I den første nyhed meddeler den schweiziske Liebherr Aerospace, at de vil starte serieproduktion af 3d-printede dele til Airbus A350 XWB fly.

I den anden og separat pressemeddelelse rapporter den hollandske Ultimaker, at de vil levere Airbus fabrikker i Europa med deres 3d-printere og software. Begge projekter bygger på eksisterende partnerskaber mellem virksomhederne og den førende flyproducent.

Efterbearbejdning af 3d-printede flydele. Foto: Liebherr

3d-printede flydele

Siden efteråret 2017 har Liebherr-Aerospace Lindenberg haft tilladelse fra de tyske myndigheder til at fremstille 3d-printede komponenter til fly. I øjeblikket anvender virksomheden klasse 2 og 3 titanium legeringer til de dele, der anvendes om bord.

Liebherr har siden 2017, i samarbejde med Chemnitz tekniske universitet i Tyskland, udviklet en 3d-printet kontroldel til flyet dobbeltdækker A380. Med en tilladelse fra Airbus kommer Liebherr til at producere 3d-printede flydele, hvilket er nyt for virksomheden.

Ifølge Josef Gropper fra Liebherr-Aerospace & Transportation SAS er det virksomhedens plan er at producere flere komplekse komponenter i fremtiden for fuldt ud at kunne udnytte det potentiale, som Additive Manufacturing kan bidrage med.

Ultimaker har i dag 3d-printere i skrivebordsmodeller, materialer, software og meget mere. Nu udvides deres partnerskab med Airbus. Billede via Ultimaker

Partnerskab udvides

En anden nyhed, der involverer Airbus er 3d-printerproducenten Ultimaker, der introducerer og stiller 3d-printnings værktøjer til rådighed for Airbus. I et udvidet partnerskab med Airbus vil Ultimaker ligeledes leverere et antal printere af den nyeste Ultimaker S5 3d printer samt give Airbus adgang. til Ultimaker Cura software. Airbus i Europa vil benytte 3d-udstyret til den lokale produktion af værktøjer, emneholdere og opspændingsværktøjer, der bruges ved montering.

-Vi er meget stolte af, at Airbus valgte Ultimaker. Jeg er glad for, at vores certificerede løsning og evnen til at printe ved hjælp af kompositmaterialer bidrager til, at disse ingeniører kan fortsætte med at udvikle sig. Airbusteamet kan fuldt ud stole på vores dedikerede globale salgsorganisation og vores support netværk til vores partnere, sagde Jos Burger fra Ultimaker.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


3d-printet ståltype vinder pris

En 3d-printet ståltype, der er i stand til at producere værktøjer, som kan skære gennem titanium, har vundet en pris på $15 tusinde australske dollars til en ph.d.-kandidat på RMIT University i Melbourne.

Publicerat av: 

Certificering er afgørende

Digital Metal får UL-certificering af deres binder jetting metal-system, DM P2500. Og i samme forbindelse lancerer de to nye legeringer, der tåler høje temperaturer.

Publicerat av: 

3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

3d-printning er blevet en mere almindelig del af arbejdsprocessen lige fra prototyping til markedsføring. Arkitektkopia ser en lys fremtid for branchen og har derfor øget sine investeringer i kvalitets 3d-print.

Publicerat av: 

I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: