Airbus satser på 3d-printede flydele

Brugen af Additive Manufacturing (AM) vokser gevaldigt for Airbus. Foto: S. Ramadier, Airbus


Det internationale flyselskab Airbus figurerer i to nyheder inden for 3d-print i denne uge. I den første nyhed meddeler den schweiziske Liebherr Aerospace, at de vil starte serieproduktion af 3d-printede dele til Airbus A350 XWB fly.

I den anden og separat pressemeddelelse rapporter den hollandske Ultimaker, at de vil levere Airbus fabrikker i Europa med deres 3d-printere og software. Begge projekter bygger på eksisterende partnerskaber mellem virksomhederne og den førende flyproducent.

Efterbearbejdning af 3d-printede flydele. Foto: Liebherr

3d-printede flydele

Siden efteråret 2017 har Liebherr-Aerospace Lindenberg haft tilladelse fra de tyske myndigheder til at fremstille 3d-printede komponenter til fly. I øjeblikket anvender virksomheden klasse 2 og 3 titanium legeringer til de dele, der anvendes om bord.

Liebherr har siden 2017, i samarbejde med Chemnitz tekniske universitet i Tyskland, udviklet en 3d-printet kontroldel til flyet dobbeltdækker A380. Med en tilladelse fra Airbus kommer Liebherr til at producere 3d-printede flydele, hvilket er nyt for virksomheden.

Ifølge Josef Gropper fra Liebherr-Aerospace & Transportation SAS er det virksomhedens plan er at producere flere komplekse komponenter i fremtiden for fuldt ud at kunne udnytte det potentiale, som Additive Manufacturing kan bidrage med.

Ultimaker har i dag 3d-printere i skrivebordsmodeller, materialer, software og meget mere. Nu udvides deres partnerskab med Airbus. Billede via Ultimaker

Partnerskab udvides

En anden nyhed, der involverer Airbus er 3d-printerproducenten Ultimaker, der introducerer og stiller 3d-printnings værktøjer til rådighed for Airbus. I et udvidet partnerskab med Airbus vil Ultimaker ligeledes leverere et antal printere af den nyeste Ultimaker S5 3d printer samt give Airbus adgang. til Ultimaker Cura software. Airbus i Europa vil benytte 3d-udstyret til den lokale produktion af værktøjer, emneholdere og opspændingsværktøjer, der bruges ved montering.

-Vi er meget stolte af, at Airbus valgte Ultimaker. Jeg er glad for, at vores certificerede løsning og evnen til at printe ved hjælp af kompositmaterialer bidrager til, at disse ingeniører kan fortsætte med at udvikle sig. Airbusteamet kan fuldt ud stole på vores dedikerede globale salgsorganisation og vores support netværk til vores partnere, sagde Jos Burger fra Ultimaker.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: