Specifikationer for Norsk Titaniums Rapid Plasma Deposition


Ved at inkorporere Norsk Titaniums Rapid Plasma Deposition (RPD) teknologi vil specifikationerne bidrage til at udvide selskabets kundebase og hjælpe tredjepart med at opretholde passende standarder.

Michael Canario, koncernchef i Norsk Titanium, kommenterer:

-Vores ingeniører har værdsat at arbejde sammen med teamet fra SAE for at validere vores proprietære proces med andre ingeniører.

Norsk Titanium RPD er den teknologi som er benyttet til at bygge Boeings første strukturelt støttende – 3d-printede komponent – en øvre del til 787 Dreamliner. Med MERKE IV, Norsk Titaniums fjerde generation af AM-systemer, har RPD et byggevolumen på 900 mm x 600 mm x 300 mm og en typisk deponeringshastighed mellem 5 og 10 kg i timen.

For at imødekomme de høje krav inden rumfartsindustrien overvåges RPD (mere end 600 gange i sekundet), der ifølge Norsk Titanium er for at sikre delenes kvalitet.

De nye SAE-aerospace Materials Specifications (AMS), der er udviklet af Norsk Titanium, kommer til at bidrage til at internationale regulatoriske krav overholdes.

SAE Aerospace Materials Specifications for DED

Udviklet indenfor SAE Additive Manufacturing Committee (SAE AMS-AM) indeholder de nye DED specifikationer detaljer om den minimumsbase, der kræves af RPD-fremstillede dele, både for rumfarts og ikke-rumfartskunder. De respektive dokumenter har titlerne:

– AMS7004 Titanium Alloy Preforms from Plasma Arc Directed Energy Deposition Additive Manufacturing on Substrate Ti-6Al-4V Stress Relieved
Og

– AMS7005 «Wire Fed Plasma Arc Directed Energy Deposition Additive Manufacturing Process
Selvom de begge er specielt egnet til rumfartsindustrien, kan de også hjælpe DED teknologier, som opererer på andre områder.

En ny teknologi er lige rundt om hjørnet

Norsk Titanium har sine faciliteter i Hønefoss i Norge samt i Plattsburgh, New York. Siden de etablerede sig i Plattsburgh har de modtaget stor støtte fra de lokale myndigheder, blandt andet 125 millioner dollars til at øge produktionen. I juni 2018 fik fabrikken i Plattsburgh anerkendelse fra Boeing, da de kom ind på flyfabrikantens liste over kvalificerede producenter.

Produktionsgulvet hos Norsk Titanium Plattsburgh. Foto via Norsk Titanium

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


3d-printet ståltype vinder pris

En 3d-printet ståltype, der er i stand til at producere værktøjer, som kan skære gennem titanium, har vundet en pris på $15 tusinde australske dollars til en ph.d.-kandidat på RMIT University i Melbourne.

Publicerat av: 

Certificering er afgørende

Digital Metal får UL-certificering af deres binder jetting metal-system, DM P2500. Og i samme forbindelse lancerer de to nye legeringer, der tåler høje temperaturer.

Publicerat av: 

3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

3d-printning er blevet en mere almindelig del af arbejdsprocessen lige fra prototyping til markedsføring. Arkitektkopia ser en lys fremtid for branchen og har derfor øget sine investeringer i kvalitets 3d-print.

Publicerat av: 

I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: