Specifikationer for Norsk Titaniums Rapid Plasma Deposition


Ved at inkorporere Norsk Titaniums Rapid Plasma Deposition (RPD) teknologi vil specifikationerne bidrage til at udvide selskabets kundebase og hjælpe tredjepart med at opretholde passende standarder.

Michael Canario, koncernchef i Norsk Titanium, kommenterer:

-Vores ingeniører har værdsat at arbejde sammen med teamet fra SAE for at validere vores proprietære proces med andre ingeniører.

Norsk Titanium RPD er den teknologi som er benyttet til at bygge Boeings første strukturelt støttende – 3d-printede komponent – en øvre del til 787 Dreamliner. Med MERKE IV, Norsk Titaniums fjerde generation af AM-systemer, har RPD et byggevolumen på 900 mm x 600 mm x 300 mm og en typisk deponeringshastighed mellem 5 og 10 kg i timen.

For at imødekomme de høje krav inden rumfartsindustrien overvåges RPD (mere end 600 gange i sekundet), der ifølge Norsk Titanium er for at sikre delenes kvalitet.

De nye SAE-aerospace Materials Specifications (AMS), der er udviklet af Norsk Titanium, kommer til at bidrage til at internationale regulatoriske krav overholdes.

SAE Aerospace Materials Specifications for DED

Udviklet indenfor SAE Additive Manufacturing Committee (SAE AMS-AM) indeholder de nye DED specifikationer detaljer om den minimumsbase, der kræves af RPD-fremstillede dele, både for rumfarts og ikke-rumfartskunder. De respektive dokumenter har titlerne:

– AMS7004 Titanium Alloy Preforms from Plasma Arc Directed Energy Deposition Additive Manufacturing on Substrate Ti-6Al-4V Stress Relieved
Og

– AMS7005 «Wire Fed Plasma Arc Directed Energy Deposition Additive Manufacturing Process
Selvom de begge er specielt egnet til rumfartsindustrien, kan de også hjælpe DED teknologier, som opererer på andre områder.

En ny teknologi er lige rundt om hjørnet

Norsk Titanium har sine faciliteter i Hønefoss i Norge samt i Plattsburgh, New York. Siden de etablerede sig i Plattsburgh har de modtaget stor støtte fra de lokale myndigheder, blandt andet 125 millioner dollars til at øge produktionen. I juni 2018 fik fabrikken i Plattsburgh anerkendelse fra Boeing, da de kom ind på flyfabrikantens liste over kvalificerede producenter.

Produktionsgulvet hos Norsk Titanium Plattsburgh. Foto via Norsk Titanium

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: