3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

Arkitektkopias 3d-hold er ved at gennemgå designet på computeren før start af 3d-print.


Udvikling af Arkitektkopias 3d-printer-forretning begyndte allerede i 2010. Dengang arbejdede de med underleverandører, men nu har de deres egne 3d-printere, der kan printe i både plast og gips samt i hvid og i farve.

-Vi begyndte at følge udviklingen tidligt, da vi så, og stadigvæk ser, en øget efterspørgsel på markedet. Vi arbejder i vid udstrækning med virksomheder inden for byggeri, arkitektur, fast ejendom og teknologiske konsulenter, men også med virksomheder inden for industri og design, siger Klaus Junkers, salgschef hos Arkitektkopia.

Anvendelsesområde er vigtigere end teknik

Klaus fortæller, at 3d-printning ofte bruges til at skabe hurtigere forståelse for et produkt, uanset om det er et hus eller en barbermaskine. Det handler om at strømline kommunikationen, at træffe beslutninger hurtigere og forkorte arbejdsprocesserne.

-Det er et hot emne lige nu, og det fortsætter med at vokse. Jeg tror, markedet vil se bedre kvalitet i fremtiden, og det er netop, hvad vi fokuserer på. Mange virksomheder kan have simple 3d-printere inhouse, men hvis du vil fremstille flere produkter af høj kvalitet, har du brug for bedre maskiner. Der er ikke så mange mennesker som ved, at vi arbejder på dette. Vi arbejder intenst på dette felt, og vi har al den nødvendige viden til at hjælpe kunden med at skabe smukke produkter af høj kvalitet.

Klaus fortæller ligeledes, at Arkitektkopia ikke producerer sine egne emner, men de har den rette viden til at hjælpe kunder med at finde den rigtige form i det rigtige format til at skabe et godt produkt. For eksempel kan de scanne mennesker og printe modeller af dem i farve. Men det er egentlig ikke teknikken, der er det mest interessante, siger Klaus.

-Der er meget hype omkring de teknologier, der eksisterer i dag, men det er normalt ikke det, der er interessant for kunden. For dem handler det mere om det endelige resultat, hvad skal produktet, modellen eller prototypen bruges til? Herfra kan vi i fællesskab komme frem til den bedste løsning. Time to market er vigtigt for alle virksomheder, uanset hvad der skal produceres, fremstilles eller sælges. På denne måde kan du reducere tiden betydeligt, da du kan fremstille prototyper på få dage og få dine ting hurtigere på markedet.

Arkitektkopia printer modeller hovedsageligt i plast eller gips.

Fremtid og miljø

Fremtiden for 3d-teknologi ser ifølge Klaus lys ud, og han tror, at vi vil se store ændringer inden for alle typer af brancher med 3d-print, men også inden for Additive Manufacturing.

-Teknologi skaber muligheder for at gøre nye ting, så vi ikke går i stå i gamle mønstre. Jeg håber, at det vil ændre, hvordan vi tænker, og hvordan vi designer i almindelighed. Jeg mener også, at vi vil se større ændringer i miljøet, når vi begynder at arbejde mere med materialer – hvornår stopper vi fx med at printe i plast? Og hvis vi taler om affald, hvilken indflydelse vil Additive Manufacturing så have på miljøet i den sammenhæng?

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: