3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

Arkitektkopias 3d-hold er ved at gennemgå designet på computeren før start af 3d-print.


Udvikling af Arkitektkopias 3d-printer-forretning begyndte allerede i 2010. Dengang arbejdede de med underleverandører, men nu har de deres egne 3d-printere, der kan printe i både plast og gips samt i hvid og i farve.

-Vi begyndte at følge udviklingen tidligt, da vi så, og stadigvæk ser, en øget efterspørgsel på markedet. Vi arbejder i vid udstrækning med virksomheder inden for byggeri, arkitektur, fast ejendom og teknologiske konsulenter, men også med virksomheder inden for industri og design, siger Klaus Junkers, salgschef hos Arkitektkopia.

Anvendelsesområde er vigtigere end teknik

Klaus fortæller, at 3d-printning ofte bruges til at skabe hurtigere forståelse for et produkt, uanset om det er et hus eller en barbermaskine. Det handler om at strømline kommunikationen, at træffe beslutninger hurtigere og forkorte arbejdsprocesserne.

-Det er et hot emne lige nu, og det fortsætter med at vokse. Jeg tror, markedet vil se bedre kvalitet i fremtiden, og det er netop, hvad vi fokuserer på. Mange virksomheder kan have simple 3d-printere inhouse, men hvis du vil fremstille flere produkter af høj kvalitet, har du brug for bedre maskiner. Der er ikke så mange mennesker som ved, at vi arbejder på dette. Vi arbejder intenst på dette felt, og vi har al den nødvendige viden til at hjælpe kunden med at skabe smukke produkter af høj kvalitet.

Klaus fortæller ligeledes, at Arkitektkopia ikke producerer sine egne emner, men de har den rette viden til at hjælpe kunder med at finde den rigtige form i det rigtige format til at skabe et godt produkt. For eksempel kan de scanne mennesker og printe modeller af dem i farve. Men det er egentlig ikke teknikken, der er det mest interessante, siger Klaus.

-Der er meget hype omkring de teknologier, der eksisterer i dag, men det er normalt ikke det, der er interessant for kunden. For dem handler det mere om det endelige resultat, hvad skal produktet, modellen eller prototypen bruges til? Herfra kan vi i fællesskab komme frem til den bedste løsning. Time to market er vigtigt for alle virksomheder, uanset hvad der skal produceres, fremstilles eller sælges. På denne måde kan du reducere tiden betydeligt, da du kan fremstille prototyper på få dage og få dine ting hurtigere på markedet.

Arkitektkopia printer modeller hovedsageligt i plast eller gips.

Fremtid og miljø

Fremtiden for 3d-teknologi ser ifølge Klaus lys ud, og han tror, at vi vil se store ændringer inden for alle typer af brancher med 3d-print, men også inden for Additive Manufacturing.

-Teknologi skaber muligheder for at gøre nye ting, så vi ikke går i stå i gamle mønstre. Jeg håber, at det vil ændre, hvordan vi tænker, og hvordan vi designer i almindelighed. Jeg mener også, at vi vil se større ændringer i miljøet, når vi begynder at arbejde mere med materialer – hvornår stopper vi fx med at printe i plast? Og hvis vi taler om affald, hvilken indflydelse vil Additive Manufacturing så have på miljøet i den sammenhæng?

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


3d-printet ståltype vinder pris

En 3d-printet ståltype, der er i stand til at producere værktøjer, som kan skære gennem titanium, har vundet en pris på $15 tusinde australske dollars til en ph.d.-kandidat på RMIT University i Melbourne.

Publicerat av: 

Certificering er afgørende

Digital Metal får UL-certificering af deres binder jetting metal-system, DM P2500. Og i samme forbindelse lancerer de to nye legeringer, der tåler høje temperaturer.

Publicerat av: 

3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

3d-printning er blevet en mere almindelig del af arbejdsprocessen lige fra prototyping til markedsføring. Arkitektkopia ser en lys fremtid for branchen og har derfor øget sine investeringer i kvalitets 3d-print.

Publicerat av: 

I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: