Certificering er afgørende

Digital Metals stand på Formnext-messen 2018 i Frankfurt, hvor de blandt andet præsenterede deres binder jetting-system.

Digital Metal, som står bag det nye binder jetting-system for Additive Manufacturing af metal, meddelte for nyligt, at deres system er blevet UL-certificeret. Certificeringen gives af det amerikanske Underwriters Laboratories, som er et uafhængigt certificeringsselskab indenfor sikkerhed og indebærer, at det certificerede system opfylder en række krav til både miljø og sikkerhed.

-Dette er vigtigt i forbindelse med at forberede og indkøre vores maskiner på det amerikanske marked. Vi har leveret prototyper i flere år til forskellige kunder i USA. Siden 2013 har vores interne maskiner været CE-certificerede og vi har indtil videre leveret eksternt i Europa, siger administrerende direktør Ralf Carlström til 3dp.

I 2013 blev Digital Metal godkendt til ISO 9001, og i 2018 opnåede de en ISO 9001:2015 certificering. Allerede på konceptstadiet arbejdede udviklingsteamet med at tilpasse computeren til både UL- og CE-certificeringen, forklarer Digital Metal. En CE-certificering opfylder EUs sundhedsmæssige, miljømæssige og sikkerhedsmæssige krav.

-Hver komponent og hvert system i maskinen må tages i betragtning, og det er en tidskrævende proces. Så alle ingeniør-timerne der er investeret i projektet for at møde kravene til certificeringen, er anvendt fuldt ud, skriver Metal Digital i en pressemeddelelse.

Lancerer to nye legeringer

Digital Metal har netop lanceret to nye materialer til deres binder jetting teknik. Det var i forbindelse med den internationale MIM konference i Florida, International Conference on Injection Molding of Metals, Ceramics and Carbides, at virksomheden præsenterede prøver af de nye materialer.

Inconel 625 er en legering for applikationer, der kan tåle høje temperaturer, og anvendes inden for f.eks. bil- og rumfartsindustrien. Det andet materiale MAR 247, tåler ligeledes høje temperaturer. Men i modsætning til det forrige, så er MAR 247 ikke svejsbar.

Materialerne kommer på markedet i andet kvartal af 2019.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


3d-printet ståltype vinder pris

En 3d-printet ståltype, der er i stand til at producere værktøjer, som kan skære gennem titanium, har vundet en pris på $15 tusinde australske dollars til en ph.d.-kandidat på RMIT University i Melbourne.

Publicerat av: 

Certificering er afgørende

Digital Metal får UL-certificering af deres binder jetting metal-system, DM P2500. Og i samme forbindelse lancerer de to nye legeringer, der tåler høje temperaturer.

Publicerat av: 

3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

3d-printning er blevet en mere almindelig del af arbejdsprocessen lige fra prototyping til markedsføring. Arkitektkopia ser en lys fremtid for branchen og har derfor øget sine investeringer i kvalitets 3d-print.

Publicerat av: 

I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: