Certificering er afgørende

Digital Metals stand på Formnext-messen 2018 i Frankfurt, hvor de blandt andet præsenterede deres binder jetting-system.

Digital Metal, som står bag det nye binder jetting-system for Additive Manufacturing af metal, meddelte for nyligt, at deres system er blevet UL-certificeret. Certificeringen gives af det amerikanske Underwriters Laboratories, som er et uafhængigt certificeringsselskab indenfor sikkerhed og indebærer, at det certificerede system opfylder en række krav til både miljø og sikkerhed.

-Dette er vigtigt i forbindelse med at forberede og indkøre vores maskiner på det amerikanske marked. Vi har leveret prototyper i flere år til forskellige kunder i USA. Siden 2013 har vores interne maskiner været CE-certificerede og vi har indtil videre leveret eksternt i Europa, siger administrerende direktør Ralf Carlström til 3dp.

I 2013 blev Digital Metal godkendt til ISO 9001, og i 2018 opnåede de en ISO 9001:2015 certificering. Allerede på konceptstadiet arbejdede udviklingsteamet med at tilpasse computeren til både UL- og CE-certificeringen, forklarer Digital Metal. En CE-certificering opfylder EUs sundhedsmæssige, miljømæssige og sikkerhedsmæssige krav.

-Hver komponent og hvert system i maskinen må tages i betragtning, og det er en tidskrævende proces. Så alle ingeniør-timerne der er investeret i projektet for at møde kravene til certificeringen, er anvendt fuldt ud, skriver Metal Digital i en pressemeddelelse.

Lancerer to nye legeringer

Digital Metal har netop lanceret to nye materialer til deres binder jetting teknik. Det var i forbindelse med den internationale MIM konference i Florida, International Conference on Injection Molding of Metals, Ceramics and Carbides, at virksomheden præsenterede prøver af de nye materialer.

Inconel 625 er en legering for applikationer, der kan tåle høje temperaturer, og anvendes inden for f.eks. bil- og rumfartsindustrien. Det andet materiale MAR 247, tåler ligeledes høje temperaturer. Men i modsætning til det forrige, så er MAR 247 ikke svejsbar.

Materialerne kommer på markedet i andet kvartal af 2019.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: