3d-print i Oscarvindende film

Dronning Ramondas krone og kappe blev fremstillet med 3d-printning af Julia Koerner i samarbejde med Black Panthers kostumedesigner Ruth Carter. Foto: Matt Kennedy, Marvel Studios 2018.

Oscargallaen er normalt en stor begivenhed, der trækker et mangfoldigt publikum. Det er derfor sandsynligt, at der ved uddelingen d. 24. februar 2019 var en masse 3d-print entusiaster, som lagde mærke til den nominerede film Black Panther.

Filmen høstede stor opmærksomhed på dette års Oscargalla for at have brugt 3d-printede kostumer i produktionen. Kostumedesigneren Ruth E. Carter, som for nyligt blev tildelt en Oscar for sit arbejde, fik hjælp af designeren Julia Koerner til at skabe visionen om den afrikanske civilisation Wakanda med et futuristisk præg.

Stabilt og pænt

Filmens 3d-printede dele er dronning Wakandas krone og beklædning. Julia Koerner designede disse efter skuespillerens mål, og de blev derefter printet med Materialises 3d-printer i Belgien.

Teknikken som blev anvendt til at fremstille kostume-delene kaldes laser sintring, hvor polyamid 12 pulver benyttes, skriver Materialise på deres hjemmeside. Dronningens 3d-printede beklædning skulle se ud som var den fremstillet af blonder og stof, men samtidig skulle den være tilstrækkelig stærk i sin struktur til at sidde stabilt og pænt, mens filmen blev skudt.

Kostumedesignet har også høstet priser til andre galla-arrangementer såsom Critics choice award 2019 og Costume designers guild award 2019.

Du kan se traileren til filmen nedenfor.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


3d-printet ståltype vinder pris

En 3d-printet ståltype, der er i stand til at producere værktøjer, som kan skære gennem titanium, har vundet en pris på $15 tusinde australske dollars til en ph.d.-kandidat på RMIT University i Melbourne.

Publicerat av: 

Certificering er afgørende

Digital Metal får UL-certificering af deres binder jetting metal-system, DM P2500. Og i samme forbindelse lancerer de to nye legeringer, der tåler høje temperaturer.

Publicerat av: 

3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

3d-printning er blevet en mere almindelig del af arbejdsprocessen lige fra prototyping til markedsføring. Arkitektkopia ser en lys fremtid for branchen og har derfor øget sine investeringer i kvalitets 3d-print.

Publicerat av: 

I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: