3d-print i Oscarvindende film

Dronning Ramondas krone og kappe blev fremstillet med 3d-printning af Julia Koerner i samarbejde med Black Panthers kostumedesigner Ruth Carter. Foto: Matt Kennedy, Marvel Studios 2018.

Oscargallaen er normalt en stor begivenhed, der trækker et mangfoldigt publikum. Det er derfor sandsynligt, at der ved uddelingen d. 24. februar 2019 var en masse 3d-print entusiaster, som lagde mærke til den nominerede film Black Panther.

Filmen høstede stor opmærksomhed på dette års Oscargalla for at have brugt 3d-printede kostumer i produktionen. Kostumedesigneren Ruth E. Carter, som for nyligt blev tildelt en Oscar for sit arbejde, fik hjælp af designeren Julia Koerner til at skabe visionen om den afrikanske civilisation Wakanda med et futuristisk præg.

Stabilt og pænt

Filmens 3d-printede dele er dronning Wakandas krone og beklædning. Julia Koerner designede disse efter skuespillerens mål, og de blev derefter printet med Materialises 3d-printer i Belgien.

Teknikken som blev anvendt til at fremstille kostume-delene kaldes laser sintring, hvor polyamid 12 pulver benyttes, skriver Materialise på deres hjemmeside. Dronningens 3d-printede beklædning skulle se ud som var den fremstillet af blonder og stof, men samtidig skulle den være tilstrækkelig stærk i sin struktur til at sidde stabilt og pænt, mens filmen blev skudt.

Kostumedesignet har også høstet priser til andre galla-arrangementer såsom Critics choice award 2019 og Costume designers guild award 2019.

Du kan se traileren til filmen nedenfor.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: