3d-printede implantater kan hjælpe rygskadepatienter

Foto via Renishaw.

Forskningsinstituttet IMR har fremstillet et implantat af titanium til c-rygraden (halshvirvler) med nTopologys software og Renishaws metalsystem RenAM 500M metal AM-system.

-Gitterstrukturen er let og kan optimeres ved at opfylde de nødvendige belastningsforhold, siger Ed Littlewood, som er markedsansvarlig for Renishaws medicin- og dentalafdeling.

-Implantater der er produceret med AM kan på denne måde efterligne menneskeskelettets mekaniske egenskaber, hvilket fører til et bedre resultat for patienten, uddyber Ed Littlewood.

Nu skal 3d-print hjælpe rygradspatienter. Foto via Renishaw.

Patienter kan få kortere operationstid

I en pressemeddelelse skriver forskerteamet, at det forbedrede implantat indebærer, at patienter kan få kortere operationstid og færre revisionsoperationer, hvilket mindsker omkostningerne i sundhedsplejen.

-Vi har i samarbejde sat et eksperiment op for at finde de bedst egnede parameterindstillinger til produktet. Resultatet betyder, at vi kan mindske den efterbehandling, der kræves for at implantatet har de vigtigste egenskaber, med op til 90%.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


3d-printet ståltype vinder pris

En 3d-printet ståltype, der er i stand til at producere værktøjer, som kan skære gennem titanium, har vundet en pris på $15 tusinde australske dollars til en ph.d.-kandidat på RMIT University i Melbourne.

Publicerat av: 

Certificering er afgørende

Digital Metal får UL-certificering af deres binder jetting metal-system, DM P2500. Og i samme forbindelse lancerer de to nye legeringer, der tåler høje temperaturer.

Publicerat av: 

3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

3d-printning er blevet en mere almindelig del af arbejdsprocessen lige fra prototyping til markedsføring. Arkitektkopia ser en lys fremtid for branchen og har derfor øget sine investeringer i kvalitets 3d-print.

Publicerat av: 

I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: